Osobe koje morate imati u svom timu

TIM

Osobe koje morate imati u svom timu

Piše: Buka/Agencije

Ma kako sposobni bili jednostavno su vam potrebni zaposleni, ali i vi ste potrebni njima. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza sa kojim ćete lude ideje pretvoriti u poslovno čudo.

Prava poslovna čuda ne događaju se preko noći, pravi poslovni poduhvat ne ostvaruje jedna osoba.

Da biste uspjeli u poslu osim odlične ideje, poslovnog plana, zrnca sreće potreban je i tim sa kojim ćete ideju pretvoriti u djelo. Da biste svoju ideju realizovali u poslovno čudo potrebno vam je najmanje šest osoba.

Pokretač:


Neko ko vas gura, ko vas tjera na razmišljanje. Ta osoba vas motiviše da se dignete kad padnete, osoba koja čini da se stvari dogode. To je osoba koja vas inspiriše.

Navijač:

Ova osoba je vaš veliki obožavalac, poduprijeće vas u svakoj situaciji, ali i reći šta misli o vama i vašem radu. Ova osoba je vaš glas motivacije.

Sumnjičavac:

Ova osoba je đavolji advokat, stalno nešto pita i propitkuje. U svakom projektu vidi problem prije nego što se pojavi. Takva osoba je jednostavno glas razuma.

Čovjek od povjerenja:

Osoba od riječi – rečeno, dogovoreno, učinjeno. Ova osoba je u radu tačna i precizna poput švajcarskog sata. Ona poštuje rokove i postiže ciljeve. Ova osoba je jednostavno – glas napretka.

Veza:


Pomoći će vam da pronađete nove puteve i nove saveznike. Ova osoba uklanja prepreke na koje nailazite prilikom sprovođenja plana i svakim trenutkom približava vas cilju.

Uzor:

Riječ je o vašem – mentoru. To je vaš junak, vaša zvjezda vodilja – Sjevernjača. To je osoba koju želite da zadivite i učiniti je ponosnom. Ona je za vas istinski autoritet, prenose agencije.

 

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.