Slađana Zrnić:Jedan glas može promijeniti stvar!

Slađana Zrnić:Jedan glas može promijeniti stvar!

Piše: BUKA ANKETA

Povodom predstojećih lokalnih izbora u BiH, BUKA sprovodi anketu sa poznatim ličnostima u kojoj pitamo: zašto je važno izaći na izbore?

Slađana Zrnić, glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske nam je rekla:

"Na izbore izlazim je smatram da je to najmanje što mogu da učinim, polazna tačka odgovornosti koju moramo da imamo u građenju drustva u kojem živimo. Naravno to nije dovoljno i ne treba od toga praviti veliku stvar, na glasanje gledam kao na higijenu,neophodno i normalno.

"Kako se bavim glumom i radim, najčešće, u pozorištu i sa mladima mislim i nadam se da doprinosim razvoju svijesti društva u kojem živim. Moj posao je način borbe a glasanje je stvar koju ne dovodim u pitanje. Nisam zadovoljna i mislim da nam treba biti bolje i lakše i vjerujem u činjenicu da jedan glas moze da promijeni stvar"

 

Vezani tekst : Slađana Zrnić - Teatar mora biti društveno angažovan

 

Komentari na tekst (2)
Objavljeno:
Carlin je izgleda u pravu. Sve do ove godine sam glasao ali sam konačno uvidio da je vlast dušmanin vlastitom narodu. Čak i oni koji su dobri i pošteni kad uđu u politiku postaju ikebane, beskičmenjaci, sistem ih satare i vidiš ih kako se premještaju sa pozicije na poziciju i na sve su spremni samo da ostanu na nekom položaju, pa makar i upravnici javnog WC-a. Žalosno!
Objavljeno:
“Riješio sam političku dilemu na vrlo direktan način: ja ne glasam. Na dan kada su izbori ostajem kući. Čvrsto vjerujem da oni koji glasaju nemaju pravo da se žale. No neki ljudi će reći da je upravo suprotno. Vele: “Ako ne glasaš, onda nemaš pravo da se žališ”, ali tu nema logike. Glasanjem biraš nepoštene, i nesposobne političare, a onda oni odu u svoje kabinete da zajebu stvar, i vi ste onda odgovorni za to što su oni uradili. Vi ste ih izabrali. Nemate pravo da se žalite tada. S druge strane, ja koji nisam napustio svoj dom tog dana, imam pravo da budem nezadovoljan jer nikako nisam odgovoran za ono šta su političari napravili, i zbog toga imam potpuno pravo da se žalim na vas i na nered koji ste napravili.”
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.