Nihad Mešić : Hoću da odlučujem o svojoj sudbini!

Nihad Mešić : Hoću da odlučujem o svojoj sudbini!

Piše: BUKA ANKETA

Povodom predstojećih lokalnih izbora u BiH, BUKA sprovodi anketu sa poznatim ličnostima u kojoj pitamo: zašto je važno izaći na izbore?

Nihad Mešić, pjesnik iz Tuzle :

"Izaći ću na izbore zato što hoću da odlučujem o svojoj sudbini. Hoću da budem od onih koji ne odustaju. Volim ovu zemlju i mislim da sve njeni žene, muškarci i djeca bez obzira gdje žive, kako se zovu, na koji način se mole Bogu ili u njega ne vjeruju, imaju pravo da traže sreću u svojim životima. Svi mi koji imamo pravo glasa imamo i moralnu obavezu da probamo izabrati kandidatkinje i kandidate za kojei smatramo da će, ako ništa drugo, biti najmanje nekorisni prilikom odlučivanja o bitnim stvarima koje život znače.

"Pred nama su posve sigurno neke bolje godine, rat je daleko iza nas. Zato na lica navucimo osmijehe i budimo spremni da učestvujemo. Na izborima i u životu. On ionako ne traje dugo.

 


Vezani tekst : Samo mi o politici nemoj večeras

 

 

 

Komentari na tekst (2)
Objavljeno:
Tražim neka poznata imena u Tuzli pa nađoh ime pesnika iz Tuzle, Nihada Mešića/ bio u NIšu/ Znam da ovo nije tema za vas ali mene zanima tačna adresa PIO/MIO Tuzla jer treba da pošaljem obrasce M-4. Ako ste u prilici da mi dostavite tačnu adresu, a pord toga i neku - e mail ili tel. broj, veliko vam hvala. U svakom slučaju, veliki pozdrav! p.s. Nadam se da ćemo ostvariti i neko gostovanje u Tuzli. Najsrdačniji pozdrav! dušan m. adski Niš
Objavljeno:
“Riješio sam političku dilemu na vrlo direktan način: ja ne glasam. Na dan kada su izbori ostajem kući. Čvrsto vjerujem da oni koji glasaju nemaju pravo da se žale. No neki ljudi će reći da je upravo suprotno. Vele: “Ako ne glasaš, onda nemaš pravo da se žališ”, ali tu nema logike. Glasanjem biraš nepoštene, i nesposobne političare, a onda oni odu u svoje kabinete da zajebu stvar, i vi ste onda odgovorni za to što su oni uradili. Vi ste ih izabrali. Nemate pravo da se žalite tada. S druge strane, ja koji nisam napustio svoj dom tog dana, imam pravo da budem nezadovoljan jer nikako nisam odgovoran za ono šta su političari napravili, i zbog toga imam potpuno pravo da se žalim na vas i na nered koji ste napravili.”
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.