Damir Imamović: Hajde da političare držimo za riječ!

Damir Imamović: Hajde da političare držimo za riječ!

Piše: BUKA ANKETA

Povodom predstojećih lokalnih izbora u BiH, BUKA sprovodi anketu sa poznatim ličnostima u kojoj pitamo: zašto je važno izaći na izbore?

Damir Imamović, muzičar iz Sarajeva :

"Izlazim na izbore jer mi to daje bar iluziju da kao građanin mogu uticati na upravu u ovoj zemlji. Tražim ovih dana po programima lokalnih kandidata konkretne stvari: ko obećava free wireless internet, program za javne površine ili bilo šta za šta se čovjek može uhvatiti pa da za četiri godine kažeš "Obećali su, ispunili (ni)su!". Ipak, primitivna prepredenost političara igra na to da nikad ništa konkretno ni ne obećavaju. Kao što to odlično kaže Nerzuk Ćurak, "lokalni izbori su prilika da personaliziramo politiku", da konkretne ljude držimo za riječ. Hajde da to pokušamo..."

 

Vezani tekst : Damir Imamović: Mi se sa političarima suštinski ne razumijemo

 

Komentari na tekst (1)
PhD
Objavljeno:
“Riješio sam političku dilemu na vrlo direktan način: ja ne glasam. Na dan kada su izbori ostajem kući. Čvrsto vjerujem da oni koji glasaju nemaju pravo da se žale. No neki ljudi će reći da je upravo suprotno. Vele: “Ako ne glasaš, onda nemaš pravo da se žališ”, ali tu nema logike. Glasanjem biraš nepoštene, i nesposobne političare, a onda oni odu u svoje kabinete da zajebu stvar, i vi ste onda odgovorni za to što su oni uradili. Vi ste ih izabrali. Nemate pravo da se žalite tada. S druge strane, ja koji nisam napustio svoj dom tog dana, imam pravo da budem nezadovoljan jer nikako nisam odgovoran za ono šta su političari napravili, i zbog toga imam potpuno pravo da se žalim na vas i na nered koji ste napravili.”
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.