Aleksandar Pejaković: Znamo koga ćemo pozivati na odgovornost

Aleksandar Pejaković: Znamo koga ćemo pozivati na odgovornost

Piše: BUKA ANKETA

Povodom predstojećih lokalnih izbora u BiH, BUKA sprovodi anketu sa poznatim ličnostima u kojoj pitamo: zašto je važno izaći na izbore?

Aleksandar Pejaković, pozorišni režiser iz Banjaluke

Pejaković je rekao da su nama koji živimo u svojevrsnom protektoratu od države izbori bitni da ne bi zavladala anarhija, tj. da se barem zna koga da pozivamo ili ne pozivamo na odgovornost nakon četiri godine.

“U skorijoj budućnosti će biti potpuno nevažno ko je izbran, već će kao i u svim zemljama zapadne Evrope krucijalne odluke donositi moćni privrednici iz sjenke. Zato nam ostaje da ‘uživamo’ u nekoliko narednih izbornih ciklusa u kojem ćemo neposredno izabrati one koji će i vladati. Svjetskim moćnicima  svojevrsnom medijskom protektoratu izbori su važni da bi mi u svakom trenutku znali od koga nam prijeti najveća opasnost za naš opstanak”, rekao je za BUKU Pejaković

 

Vezan tekst:

O kruženju „međeda“ u politici

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.