Dijana Pejić: Odluka koja se tiče moje budućnosti

Dijana Pejić: Odluka koja se tiče moje budućnosti

Piše: BUKA ANKETA

Povodom predstojećih lokalnih izbora u BiH, BUKA sprovodi anketu sa javnim ličnostima u kojoj pitamo: zašto je važno izaći na izbore?

Dijana Pejić, UG “Genesis Project”

Dijana Pejić rekla je da izlazak na izbore podrazumjeva da “ja, kao građanin, aktivno učestvujem u procesu donošenja odluka koje se tiču direktno moje budućnosti i, što je još važnije, budućnosti moje djece. Smatram da je izlazak na izbore, u stvari, obaveza svakog građanina, a ne samo njegovo pravo. Mislim da se u BiH treba mijenjati izborni zakon i uvesti član kojim se izbori proglašavaju regularnim samo ako je izašlo preko 50 odsto registrovanih glasača, jer jedino masivnim izlaskom na izbore možemo inicirati promjene. Svojim glasom korigujem pogrešno i nekorektno upravljanje društvenim resursima, a to mogu uraditi jedno ako izađemo na izbore i glasamo”, rekla je za BUKU Pejićeva.

 

Vezani tekstovi:


Sanja Šeranić: Ako ne glasamo,nemamo pravo da se bunimo!

 

Berislav Blagojević: Izbori su način da se sprovode promjene

 

 

 Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.