Građani smatraju da je Bijeljina nedovoljno razvijena opština

Objavljeno: 02.10.2012. - 03:10
Organizacija Centar za humanu politiku provela je anketno istraživanje o lokalnim problemima kao i analizu dostavljenih izbornih programa kandidata za načelnike Prijedora, Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Foče, Trebinja, Istočne Ilidže, Centra Sarajevo, Novog Grada Sarajevo, Novog Sarajeva, Livna, Travnika, Zenice i Tuzle na lokalnim izborima u BiH 2012. godine.Rezultati anketnog istraživanja pokazali su frapantnu činjenicu a to je da je lokalnom vlašću nezadovoljno preko dvije trećine građana.
Autor: BUKA / E.P.
Veličina slova: a a a

Prema rezultatima istraživanja Centra za humanu politiku samo je 16% građana zadovoljno lokalnom vlašću u Bijeljini, dok je za 84% njih najveći  problem nedovoljan lokalni razvoj opštine te nezaposlenost.
Kao veliki problem građani Bijeljine izrazili su svoje nezadovoljstvo funkcionisanjem mjesnih zajednica, a 62% građana Bijeljine smatra da je zapostavljeno selo.

Nešto više od pedeset odsto građana opštine Bijeljina smatra da se loše i netransparentno upravlja lokalnim budžetom i imovinom u ovoj opštini, a 53 % građana smatra da je lokalna vlast u Bijeljini korumpirana.

40% građana smatra da u Bijeljini postoji partijsko zapošljavanje.

Prema analizi izbornih programa dostavljenih Centru za humanu politiku, jedan kandidat za gradonačelnika i neke političke partije nemaju izborne programe, a kod onih koji imaju izborne programe, samo je 8% obećanja usklađeno sa potrebama građana Bijeljine.

U trci za gradonačelnika Bijeljine na oktobarskim lokalnim izborima u BiH, boriće se kandidati Saveza nezavisnih socijaldemokrata Miroslav Milovanović, Srpske demokratske stranke Mićo Mićić i nezavisni kandidat Damjan Pajić Micin.

 

Vezani tekst : Građani traže odgovorniju vlast u Prijedoru

 

 

Komentari (0)
Ostavi komentar
Ime:
E-Mail:
Poruka:
 
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.


Napomena:
BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.