Banja Luka: Samo 9% Banjalučana zadovoljno lokalnom vlašću!

Banja Luka: Samo 9% Banjalučana zadovoljno lokalnom vlašću!

Piše: BUKA / E.P.

Samo devet posto Banjalučana zadovoljno je lokalnom vlašću u njihovom gradu dok je za skoro 90% njih najveći problem nefunkcionisanje mjesnih zajednica, pokazalo je istraživanje Centra za humanu politiku iz Doboja o lokalnim problemima.

Prema navedenom istraživanju, 67% građana zamjera lokalnim vlastima u Banjaluci što ne konsultuju građane prilikom donošenja značajnih odluka dok 65% njih smatra da postoji problem nedovoljnog lokalnog razvoja i nezaposlenosti u Banjaluci.

Kada je riječ o korupciji na lokalnom nivou , 65% građana Banjaluke smatra da je lokalna vlast u Banjaluci korumpirana, dok 57% njih smatra da se loše i netransparentno upravlja lokalnim budžetom i imovinom u Banjaluci.

57% građana Banjaluke smatra da je zapostavljeno selo a 54% smatra da je informisanje o radu lokalne vlasti u Banjaluci nezadovoljavajuće.

46% Banjalučana smatra da u Banjaluci postoji partijsko zapošljavanje.

Analiza programa kandidata za gradonačelnika Banjaluke

Centar za humanu politiku proveo je analizu dostavljenih izbornih programa kandidata za načelnike Prijedora, Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Foče, Trebinja, Istočne Ilidže, Centra Sarajevo, Novog Grada Sarajevo, Novog Sarajeva, Livna, Travnika, Zenice i Tuzle na lokalnim izborima u BiH 2012.

Kada je riječ o Banjaluci jedan kandidat za gradonačelnika Banjaluke i neke političke partije nemaju izborne programe, a kod onih koji imaju izborne programe, samo je 25% obećanja usklađeno sa potrebama građana.

Što se tiče izbornog procesa te mahinacija i krađa za vrijeme izbora 52% građana smatra da se birači podmićuju u Banjaluci, dok 50% njih smatra da ima zloupotreba na biračkim mjestima u Banjaluci.

 


Građani traže odgovorniju vlast u Prijedoru!


Građani smatraju da je Bijeljina nedovoljno razvijena opština

 

 

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
to sto neko na nekoj anketi izjavi da ne smatra da ima korupcije ne znaci da to stvarno smatra >:(
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.