Dijana Tepšić: Imamo pravo na izbor

Dijana Tepšić: Imamo pravo na izbor

Piše: BUKA ANKETA

Povodom predstojećih lokalnih izbora u BiH, BUKA sprovodi anketu sa javnim ličnostima u kojoj pitamo: Zašto je važno izaći na izbore?

Dijana Tepšić, portparolka Gender centara Vlade RS


Dijana Tepšić je rekla da je važno izaći na izbore zato što imamo pravo na izbor, zato što je u pitanju kvalitet života građana i građanki, zato što jedino na taj način biramo osobe koje odlučuju o sudbini i životu mnogih ljudi.

“Zato što od odluka ljudi koje biramo zavisi sve, dakle i kakvo će nam biti obrazovanje, zdravstvena i socijalna zaštita, zaštita ljudskih prava, ekonomija, kultura, te generalno položaj građana i građanki u našem društvu. Dakle pravo da biramo, ne samo da je naše pravo nego i dužnost kao građana i građanki koji na taj način takođe i doprinose razvoju svoje zajednice i društva u kojem žive. Lokalni izbori su veoma bitni jer su lokalni organi vlasti najbliži građanima i građankama, i tu se rješavaju upravo veoma značajna pitanja za unapređenje kvaliteta života lokalnog stanovništva (žene i muškarce, dječake i djevojčice)”, rekla je Tepšićeva za BUKU.

Ona je dodala da kao žena uvijek izlazi na izbore i zato što su neke hrabre i veoma značajne žene za istoriju čovječanstva, mukotrpno i krvavo izborile pravo da žene mogu birati i biti birane, te da nije bilo njih, žene možda ni danas ne bi imale ta prava.

“Na taj način pokazujem zahvalnost i puno poštovanje i tim ženama koje su mi omogućile da mogu da glasam, te smatram da se to ne smije zaboraviti”, zaključuje ona.  

 

Vezan tekst:

Aleksandar Hršum: Da li je bolje biti glasač ili kriminalac?

 

Ostale BUKA ANKETE možete pogledati ovdje.
Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.