Dijana Tepšić: Imamo pravo na izbor

Objavljeno: 04.10.2012. - 06:33
Povodom predstojećih lokalnih izbora u BiH, BUKA sprovodi anketu sa javnim ličnostima u kojoj pitamo: Zašto je važno izaći na izbore?
Autor: BUKA ANKETA
Veličina slova: a a a

Dijana Tepšić, portparolka Gender centara Vlade RS


Dijana Tepšić je rekla da je važno izaći na izbore zato što imamo pravo na izbor, zato što je u pitanju kvalitet života građana i građanki, zato što jedino na taj način biramo osobe koje odlučuju o sudbini i životu mnogih ljudi.

“Zato što od odluka ljudi koje biramo zavisi sve, dakle i kakvo će nam biti obrazovanje, zdravstvena i socijalna zaštita, zaštita ljudskih prava, ekonomija, kultura, te generalno položaj građana i građanki u našem društvu. Dakle pravo da biramo, ne samo da je naše pravo nego i dužnost kao građana i građanki koji na taj način takođe i doprinose razvoju svoje zajednice i društva u kojem žive. Lokalni izbori su veoma bitni jer su lokalni organi vlasti najbliži građanima i građankama, i tu se rješavaju upravo veoma značajna pitanja za unapređenje kvaliteta života lokalnog stanovništva (žene i muškarce, dječake i djevojčice)”, rekla je Tepšićeva za BUKU.

Ona je dodala da kao žena uvijek izlazi na izbore i zato što su neke hrabre i veoma značajne žene za istoriju čovječanstva, mukotrpno i krvavo izborile pravo da žene mogu birati i biti birane, te da nije bilo njih, žene možda ni danas ne bi imale ta prava.

“Na taj način pokazujem zahvalnost i puno poštovanje i tim ženama koje su mi omogućile da mogu da glasam, te smatram da se to ne smije zaboraviti”, zaključuje ona.  

 

Vezan tekst:

Aleksandar Hršum: Da li je bolje biti glasač ili kriminalac?

 

Ostale BUKA ANKETE možete pogledati ovdje.
Komentari (0)
Ostavi komentar
Ime:
E-Mail:
Poruka:
 
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.


Napomena:
BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.