<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Najavljeni masovni protesti u Banjaluci

ŠETAČI

Građanska inicijativa “Park je naš” najavila je protestnu šetnju u Banjaluci za danas, 6. oktobar, kod Starog hrasta u 17.30 časova.

05. oktobar 2012, 12:00

“Kako su ovo posljednji protesti u predizbornom periodu važno je da se okupimo u što većem broju i da pokažemo vlastima da smo tu i da smo glasni kao i da animiramo građanstvo da u što većem broju izađe na izbore, jer svaki pojedinačni glas može donijeti promjenu! Hoćemo promjenu na bolje”, najavili su šetači.

Napomenuli su da aktivizam koji se rodio u Banjaluci u proteklih nekoliko mjeseci ne smije biti zanemaren.

“Dođite na proteste, povedite svoju rodbinu i prijatelje, pokažimo vlastima da nas ima! Pokrenimo ljude oko sebe, jer ukoliko to ne učinimo mi, neće niko drugi. Svjedoci smo nepravde, korupcije, nepotizma i drugih loših radnji u našem društvu, pa zašto ćutimo”, pitaju se šetači.

Oni ističu da su promjene u našem društvu moguće, ali i da građani moraju biti nosioci tih promjena.

“Promjene se neće desiti ako sjedimo u svojim kućama i samo se žalimo da živimo sve lošije. Izađimo u šetnju u subotu i budimo glasni, najglasniji do sada, jer je možda upravo naš glas presudan. Promjene su moguće”, rekli su šetači.

U inicijativi su još jednom napomenuli da je njihova snaga je u nepripadnosti bilo kojoj političkoj opciji. "Ujedinjeni smo isključivo u težnji da se nama i našoj djeci osigura bolji život i pravednije okruženje"

"Mi ne zastupamo političke partije i ne postoji model da se diskredituju naši napori da osiguramo sosptvena građanska prava i slobode" saopšteno je iz inicijative Park je naš!

Vezani tekstovi:

Šetnja petkom: Još jedna glasna poruka nezadovoljstva na ulicama Banjaluke

Masovni protesti u Banjaluci: Svi su na ulicama!