<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Amer Tikveša: Glasaću da moj glas ne bude zloupotrebljen

Povodom predstojećih lokalnih izbora u BiH, BUKA sprovodi anketu sa javnim ličnostima u kojoj pitamo: Zašto je važno izaći na izbore?

05. oktobar 2012, 12:00

Amer Tikveša, PR Fondacije “Imam petlju”


“Ubrajam sebe u onu, nažalost malu, skupinu emancipiranih birača. To u slučaju ovih izbora znači da poznajem šta se sve s lokalnog nivoa može učiniti za dobrobit lokalne zajednice. Ono što mi neko treba ponuditi da bih za njega glasao jest jasan uvid u to šta hoće da uradi, obrazloženje zašto je to dobro i prioritetno za zajednicu, dokaz da to zaista jest u njegovoj moći kao budućeg načelnika/ce u smislu zakonski definiranih ovlasti ali i budžeta kojim opština raspolaže, zatim kako će progres biti mjerljiv i na koji način će o njemu biti izvještavano, jasno definiran moj neposredni uvid u ostvarenje obećanog, itd. Nažalost, neki su bliže, neki dalje a neki nisu ni blizu toga, uglavnom nema nikoga ko sto posto zadovoljava te kriterije. Ali glasat ću, a razlog je više istrošen, onaj kojim se vodim gotovo svakih izbora, jer je to moja građanska dužnost, da moj glas ne bude zloupotrebljen, da moja šutnja ne bude shvaćena kao slaganje s postojećim stanjem i slične floskule. Glasat ću, ali moram naglasiti da me to ne čini nimalo sretnim niti sam siguran da je to dobar čin”, rekao je Tikveša za BUKU.