Tražeći posao pronašla ideju za vlastiti biznis

POSAO

Tražeći posao pronašla ideju za vlastiti biznis

Piše: Danas.hr

Andrijana Majstorović je magistrirala politologiju i krenula u potragu za poslom. No, njegovala je i ljubav prema pisanju. Upravo iz te ljubavi i zahvaljujući jednom seminaru, došla je na ideju da pokrene izdavačku kuću specijalizovanu za djecu.

Nakon što je magistrirala politologiju, Andrijana Majstorović krenula je u potragu za poslom. No, nije ga pronašla u svojoj struci. Naime, tražeći posao Adrijana je tokom slobodnog vremena pisala, a iz ljubavi prema pisanju izrodila se ideja za pokretanjem biznisa.

"Sve je počelo s jednim romanom, a nastavilo se kroz rimovane priče, pjesme, igrokaze, bajke. U tom periodu sam slučajno, iz čiste znatiželje, zalutala na seminar Moj prvi milijun, na kojemu sam slušala o mnoštvu kreativnih ideja za biznis, pa otuda i personalizirana knjiga. Tad mi je bačena buba u uho, te sam ponovno prionula na pisanje i onda mi je sinulo kako bi bilo zabavno i poticajno pisati priče za svako dijete pojedinačno. Ubrzo sam se dosjetila i kako roditelji običavaju prije spavanja djeci pričati priče u kojima su ona sama glavni junaci te koliko djeca uživaju slušati takve priče. Sve me to samo dodatno ohrabrilo i uskoro je nastala Tvornica snova", ispričala je za Pametnu kunu Andrijana, čija je danas Tvornica snova, izdavačka kuća specijalizovana za djecu.

Informacije za pokretanje posla pronašla online

Većinu informacija za pokretanje posla, kaže, našla je preko interneta, no veću su joj glavobolju, ističe, zadale tehničke poteškoće za izradu njene knjige nego pokretanje posla. Zasad u svojoj izdavačkoj kući izašla samo njena knjiga Planet patuljaka, no na njoj neće stati. Posao će, kaže, širiti.

"U kratkoročne planove ulazi približavanje proizvoda kupcima te plasiranje nove knjige jer se već događalo da kupci žele naručiti dvije knjige, na primjer za braću, pa žele i dva različita naslova. Također, dosad smo imali dosta upita za knjigu koja bi bila prilagođena za blizance ili onu u kojoj bi dvoje ili više djece istovremeno sudjelovalo u priči, tako da planiramo učiniti nešto slično", kaže Andrijana.

 

Vezan tekst:

Kako se izboriti za posao?

 

 

 Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.