<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

MUP RS: Ometanje izbora, uznemiravanje i zloupotreba izborne ćutnje

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS danas su postupili po zahtjevu biračkih odbora u opštinama Doboj, Derventa i Bijeljina kako bi s biračkih mjesta udaljili osobe koje su ometale izborni proces na tim lokacijama.

07. oktobar 2012, 12:00

Takođe, policija je postupala i po prijavama pet političkih stranaka za uznemiravanje i zloupotrebu predizborne šutnje, potvrđeno je iz MUP RS uz generalnu konstataciju da izborni dan u Republici Srpskoj protiče bez većih incidenata.

Pripadnici policije, kako navode iz MUP RS, preduzimaju sve potrebne mjere kako ne bi došlo do narušavanja sigurnosne situacije  tokom današnjeg dana za glasanje na lokalnim izborima.

Do 18 sati zabilježen je jedan događaj iz nadležnosti policije i to kada je jedna žena pokušala da glasa na biračkom mjestu u Srednjoškolskom centru u Zvorniku s tuđom ličnom kartu.

Nakon što joj birački odbor nije dozvolio da glasa, ona je odmah napustila biračko mjesto i tom prilikom bacila ličnu kartu. Nakon prijave biračkog odbora, policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Zvornik su identifikovali da se radi o ženi s inicijalima E.S. i pronašli su odbačenu ličnu kartu.

Policijski službenici obavijestili su Okružno tužilaštvo Bijeljina o ovom događaju.