Glasao i jedan od najstarijih stanovnika u RS

Na biralištu i sa 103 godine!

Glasao i jedan od najstarijih stanovnika u RS

Piše: Buka/Fena

Svoje glasačko pravo u Donjim Golešima kod Banjaluke danas je iskoristio Dragoljub Galić, koji ima čak 103 godine.

Galić primjećuje da se u današnje vrijeme glasa "modernije", odnosno, kako kaže, lakše, a pamti mnoge izbore dosad.

Izborni dan mu je, ispričao je, i prilika da vidi svoje komšije, sugrađane, te s njima podijeli utiske i o današnjem izbornom danu.

Dragoljubu Galiću ovo nije prvi put da priča s novinarima, jer je još u januaru njegova životna bitka objavljena u mnogim medijima. Ovom, jednom od najstarijih stanovnika Republike Srpske, tada je ugrađen trajni elektrostimulator srca - pejsmejker.

Po informacijama objavljenim tada iz Univerzitetsko-kliničkog centra Banjaluka, Dragoljub je postao treći najstariji pacijent u svijetu kome je ugrađen pejsmejker.

Na kraju prošle godine u BiH su živjela 193 stogodišnjaka, a na prostoru Republike Srpske bilo je 48 osoba koje su napunile 100 godina.

Žene su dugovječnije, pa je od ukupnog broja stogodišnjaka u BiH bila 131 žena i 62 muškarca.

Po tadašnjim podacima Agencije za identifikacione dokumente BiH, najstariji stanovnik BiH živio je u Republici Srpskoj, u opštini Šipovo, a riječ je osobi ženskog pola rođenoj 1903. godine, što znači da je tada imala 108 godina.

 

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.