SNSD, najveći gubitnik izbora u RS

Realnost

SNSD, najveći gubitnik izbora u RS

Piše: Dragan Bursać

Kako sada stvari stoje SNSD, je doživio potpuni fijasko na lokalnim izborima u Republici Srpskoj. Ova partija bi nakon izborne noći trebala itekako preispitati svoj rad, kao i unutrašnju strukturu.

Retultati su sljedeći: Samo SDS je pobijedio u: Gradišci, Sokocu, Nevesinju, Doboju, Berkovićima, Prnjavoru, Donjem Žabaru, Bijeljini, Dubici, Višegradu, Palama, Gacku, Tesliću, Istočnoj Ilidži, Šamcu, Istočnom Mostaru, Trnovu, Istočnom Starom Gradu, Loparama, Kostajnici, Srpcu, Ljubinju, Oštroj Luci, Kneževu, Čajniču, Šamcu, Bratuncu i Han Pijesku.

 

Koalicije oko PDP-a, NDS-a i ostalih partija su ,,osvojile" Trebinje, Šekoviće, Prijedor.

 

Ne čudi zato kiseli osmijeh generalnog sekretara SNSD-a, Rajka Vasića, koji je saopštio da ,,SNSD vodi u mnogim opštinama gdje nisu do sada pobjeđivali, u nekim su već pobijedili, a u drugim se rezultati broje."

 

- U nekim opštinama smo izjednačeni s drugim kandidatima, naročito tamo gdje su mnoge političke stranke uspjele da okupe više političkih snaga, rekao je Vasić i dodao da očekuje rezultat koji su i projektovali, da u konačnom broju načelnika zadrže pozicije i prije četiri godine.

 

Ali, daleko je ovo od ,,projektovanih rezultata".

 

Pa, gdje je pobijedio SNSD?

 

Vasić je kazao da SNSD ubjedljivo vodi u Novom Gradu/Bosanskom Novom, Laktašima, a rekao je da su pobijedili u Petrovcu/Driniću, vode ubjeljivo u Banjoj Luci, u Čelicu je "skoro gotova stvar", te takođe u Ribiniku i Mrkonjić-Gradu.

 

 

Ako je na prošlim izborima SDS, doživio poraz, onda je na ovim lokalnim izborima, iz vizure SNSD-a ovo potpuni politički fijasko.

 

Na prvim ljudima SNSD--u je da vide ,,kud plovi ovaj brod".

 


 

Komentari na tekst (15)
Objavljeno:
Ovaj put, SNSD je u Banjaluci koristio plakate 8X5m, koji su duplo veće kvadrature nego na prošlim izborima. Banjalučani su to shvatili kao evidentan napredak. U ostalim gradovima i regijama RS, očito živi inteligentnije stanovništvo. Doduše, oni nisu sve ove godine bili izloženi propagandi kao banjalučani. Navodno je budžet banjaluke oko 200,000,000KM u minusu. Pitam se da li je to zbilja tačno ili je to patka. Mnogo novca je potrošeno s ciljem da se gradsko stanovništvo drži pod kontrolom. Nažalost, i prije nego je SNSD došao na vlast u Banjaluci, gradjevinska mafija je preuzela ovaj grad. I sada ga drži pod svojom šapom. Pustiće ga tek kada im biznis betoniranja nekadašnje krajiške ljepotice, ne bude donosio ništa osim enormne gubitke. Ali tu je medjunarodni monetarni fond. On će da ponudi pare. Agonija će još da potraje. Što MMF ne bi posjedovao ovaj narod i njegov entitet?
Objavljeno:
Dodik se sluzio narodnom gluposti i to je rezultat.
Objavljeno:
rekao bih da je autor teksta pogriješio.U Srpcu je za načelnika pobijedila ujedinjena opozicija,tako da SDS nije imao samostalnog kandidata za načelnika pa stoga nije mogao ni pobjediti.U svakom slučaju,pozitivne promjene.
Objavljeno:
Ne doživljavam rezultate kao poraz opozicije, dobro su ,,pobjednici,, načeti, čak i u Banja Luci gdje su ipak utijesno pobijedili. Valja im sad ispuniti sva data preizborna obećanja! Imajući u vidu da su sve državne resurse koristili u preizborne svrhe imali su ogromnu prednost-na kraju pobjeda sa samo 3.000 glasova više od Čavića. Ovo je početak njihovog kraja!
Objavljeno:
Da se poslužimo vokabularom aktuelnog predsjednika... SNSD je izgubio izbore samo ih niko nije obavijestio.
Objavljeno:
Poprilicno razocaravajuce u BiH na lokalnom levelu za mlade ljude jer ove godine mnogi su se potrudili da SDA napokon ode,jedna pozitivna stvar da se formira novi smisao,ideja i volja su tu-Ovo im je posljednji mandat-garantirano
Objavljeno:
Zao mi je zbog komentara Dade. U inat kome, samo se zavaravamo... Svi smo mi obicni ljudi, dok se sije nacionalana mrznja njihova djeca zavrsavaju fakultete diljem svijeta i imaju milione na racunima, mislim na politicare. Meni iskreno je puno bitnije da umjesto dosadasnjih 500 imam 1500KM platu i da zivim normalno, a na vlasti neka bude bilo ko, samo da obicnim ljudima bude bolje.
Objavljeno:
Dado, nema sta svaka ti cast... Da nam je vise takvih...
Objavljeno:
Ja sam glasao za Dodika jer on je nas , srbin uzinad balijama...
Objavljeno:
Хммах, биће русваја?! Који ће се претворити у ништа и затворити круг или започети нови, свеједно?! etc. P.S. Али, бар је доживљај и краткотрајног олакшања и наде неопходан.
Objavljeno:
zao mi je samo sto jos u Derventi nije skinuta sadasnja vlast jer je velika korupcija u njihovom dosadasnjem mandatu,al narod kao narod za 1cm asvalta dao bi i dusu al sutra neka jedu iz prazni kontenera al dosad su bili bar mal puni jer vise ni toga nece biti u naredne 4 godine
Objavljeno:
Ako nista, bar smo pokusali, bar kada je o BL rijec... Kakve jadne rijeci utjehe...al` eto...
Objavljeno:
apsolutno se slažem sa goranom... izašla sam poslije dugo godina na izbore, samo da bih glasala za bilo koga samo ne za SNSD.. siledžije baš
Objavljeno:
Ovde se dogadja scenario slican kao u Srbiji ;)
Objavljeno:
Nisam simpatizer ni jedne stranke...ali su ovi postali mnogo silni i bezobrazni.Drago mi je sto se pokusava nesto promijeniti...nije bitno ko ce doci na vlast,samo da skinemo siledzije.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.