<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dodik: Jesmo izgubili neke opštine, ali nismo nezadovoljni

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da ta stranka nema razloga da bude nezadovoljna izbornim rezultatima na lokalnim izborima.

07. oktobar 2012, 12:00

- Dobili smo neke opštine, neke smo izgubili. Imaćemo smanjen broj načelnika, a strateški je bilo važno da zadržimo Banjaluku, što je definitivno tačno da je urađeno, rekao je Dodik i dodao da je SNSD imao ambiciju da osvoji Bijeljinu i neke druge opštine, ali u tome nije uspio.

Ali su, kaže, uspjeli da dobiju izbore u Foči, što je ocijenio kao veoma važno, kao i u Bileći, koju su izgubili prije dvije godine, na vanrednim izborima.

Dodik je izdvojio i Brod kao važnu opštinu koju su, kaže, dobili po osvojenim glasovima, kao i još neke kada se saberu odbornička mjesta.

- Kada izmjerite gubitak i dobitak, SNSD je bio izložen negativnoj kampanji od svih partnera koji su učestvovali i smatramo da je ostvario dobar rezultat i to će se posebno pokazati kroz izbor odbornika, rekao je Dodik i dodao da iako su stranke opozicije pobijedile za načelnika opštine, primjera radi, u Gradišci, nisu imale i zajedničku odborničku listu, pa će, po njemu, SNSD ostati najmoćnija politička partija.

Računaju, kaže, da u opštinama u kojima su izgubili načelničke funkcije, dobiju dominatnu skupštinsku većinu.

- SNSD nema nijednog razloga da bude nezadovoljan. Nismo ostvarili pobjede gdje smo očekivali, kao naprimjer u Srpcu, gdje smo očekivali i iznenađeni smo porazom koji smo tamo ostvarili, ali taj poraz nije dramatičan, rekao je on.

Dodik je večeras na pres konferenciji rekao da je zadovoljan što su izbori protekli u fer afmosferi i da je RS potvrdila svoj demokratski kapacitet.

Uputio je čestitku partijama koje su dobile izbore, ali i napomenuo da treba sačekati konačne rezultate, pa, kako je rekao, i u Srebrenici.