<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

SDS osvojio 22, a SNSD 14 načelničkih mjesta

NEZVANIČNI PODACI

Prema preliminarnim, nezvaničnim i nepotpunim podacima Centralne izborne komisije BiH (CIK) SDS je u Republici Srpskoj osvojio 22 načelnička mjesta, a SNSD 14.

08. oktobar 2012, 12:00

SDS je osvojio načelnička mjesta u Prnjavoru, Čelincu, Petrovu, Loparama, Ugljeviku, Ribniku, Tesliću, Osmacima, Šekovićima, Vlasenici, Bratuncu, Sokocu, Han Pijesku, Istočnom Starom Gradu, Trnovu, Rogatici, Višegradu, Nevesinju, Gacku, Čajniču, Berkovićima i Ljubinju.

SNSD je osvojio načelnička mjesta u Novom Gradu, Laktašima, Derventi, Brodu, Vukosavlju, Modriči, Banjaluci, Mrkonjić Gradu, Zvorniku, Glamoču, Istočnom Novom Sarajevu, Kalinoviku, Bileći i Milićima.

Načleničko mjesto u Trebinju osvojila je Koalicija "Zajedno za Trebinje", koju čine SDS, PDP, SRS Republike Srpske, DP, SNS, SRS "Dr Vojislav Šešelj", NDS i PZT.

Pozicija načelnička opštine Pale pripala je Koaliciji "Zajedno za Pale" u kojoj su SDS, PDP, PUP, SNS, NDS, SRS Republike Srpske i NSP.

Načelničko mjesto u Kozarskoj Dubici osvojila je koalicija koju čine SDS, PDP, DNS, SRS Republike Srpske, u Gradišci koalicija SDS, PDP i pet neparlamentarnih stranaka, dok je Koalicija "Zvono", u čijem sastavu su PDP, NSP, SRS Republike Srpske i SNS, osvojila načeničko mjesto u Srpcu.

Koalicija "Zajedno za Šamac", koju čine SDS i DP, osvojila je načeničko mjesto u ovoj opštini, a u Istočnoj Ilidži ova pozicija pripala je koaliciji "Zajedno za Istočnu Ilidžu" koju čine SDS, PDP, SRS "Dr Vojislav Šešelj" i NDS.

Prema nezvaničnim podacima CIK-a, u Foči je načelničko mjesto pripalo koaliciji koju čine SDS i SNSD, a u Petrovcu koaliciji SNSD-SP.

DNS-u je načelničko mjesto pripalo u opštinama Prijedor, Oštra Luka i Drvar, SNS je osvojio ovu poziciju u opštini Jezero, NDS u Šipovu, SRS RS u Rudom, dok je načelničko mjesto u Istočnom Mostaru osvojio DP.