Atina pod opsadom, stiže Merkelova

Atina

Atina pod opsadom, stiže Merkelova

Piše: Buka/b92

Njemačka kancelarka Angela Merkel u posjeti Grčkoj, prvi put od izbijanja dužničke krize 2009. Na ulicama Atine 7.000 policajaca, skupovi u centru zabranjeni.

Tokom njene šestočasovne posjete predviđene su opsežne mjere bezbijednosti, a angažovane su i specijalne antiterorističke jedinice, dok su vodeni topovi u pripravnosti.

Štefen Zajbert, portparol Merkelove, izjavio je da će ona u Grčku donijeti poruku podrške za "ambiciozne" mjere štednje koje su već pokrenute u Atini, uz ohrabrenje da se nastavi sa naporima.

Njemačka kancelarka će, oko podneva, sletjeti na atinski aerodrom ''Evangelos Venizelos''. Ulice na njenom putu do sjedišta grčke vlade biće potpuno blokirane, helikopteri će nadgledati vožnju, a na krovovima sjedišta grčke vlade biće raspoređeni snajperisti.

Bilo kakva okupljanja na udaljenosti manjoj od 100 metara od trase kojom će proći njemačka kancelarka su zabranjena, ali se očekuje da će dva protesta u gradu ipak biti održana.

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
Nacisti ostaju nacisti. Ko je dva puta pokušao, pokušaće opet. Nacija sa visokim procentom fizičkih degenerika, sklona silovanjima smislila teoriju o rasismu i višoj naciji. Najveća greška saveznika je što Njemačku nisu rasparčali i podijelilin en na dvije države, nego na 4 zone, a neke njih su trebali priključiti susjednim državama, a nihov jezik i njihovu naciju zabraniti. Podrška Grcima, njemačke gadove treba svugdje tako dočekati.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.