<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Mili Radišiću ukinuta oslobađajuća presuda

BANJALUKA

Posebno odjeljenje Vrhovnog suda Republike Srpske ukinulo je oslobađajuće presude Mili Radišići, vlasniku firme 'Grand Trejd' iz Banjaluke i ostalim optuženima za milionske zloupotrebe u slučaju 'Medicinska elektronika' (ME), potvrđeno je danas 'Nezavisnim' u ovom sudu.

09. oktobar 2012, 12:00

Osim Radišića, inače najvećeg akcionara ME u prvostepenom postupku banjalučki Okružni sud je oslobodio Željka Katalinu bivšeg direktora ME i Dragana Cerovca bivšeg člana Nadzornog odbora ME i radnika Investiciono razvojne banke (IRB) RS, a koje je Specijalno tužilaštvo RS teretilo za manipulaciju cijenama akcija ME i štetu od 1,3 miliona maraka pričinjenu RS.

Sudsko Vijeće Vrhovnog suda RS je obrazložilo da je oslobađajuća presuda ukinuta zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, te bitnih povreda Zakona o krivičnom postupku RS.

Zanimljivo je da je slučaj vraćen u nadležnost Vesne Stanković Ćosović, sudije Posebnog odjeljenja Okružnog suda Banjaluka, koja je u oktobru prošle godine i izrekla oslobađajuće presude Radišiću i ostalima.

Podjsetimo, Stanković Ćosovićeva je u obrazloženju oslobađajuće između ostalog, posebno istakla da Radišić ne samo da nije bio kriv, već je u čitavom slučaju postupao sa pažnjom dobrog domaćina.

Preuzeto iz Nezavisnih Novina