Mili Radišiću ukinuta oslobađajuća presuda

BANJALUKA

Mili Radišiću ukinuta oslobađajuća presuda

Piše: Nikola Morača

Posebno odjeljenje Vrhovnog suda Republike Srpske ukinulo je oslobađajuće presude Mili Radišići, vlasniku firme 'Grand Trejd' iz Banjaluke i ostalim optuženima za milionske zloupotrebe u slučaju 'Medicinska elektronika' (ME), potvrđeno je danas 'Nezavisnim' u ovom sudu.

Osim Radišića, inače najvećeg akcionara ME u prvostepenom postupku banjalučki Okružni sud je oslobodio Željka Katalinu bivšeg direktora ME i Dragana Cerovca bivšeg člana Nadzornog odbora ME i radnika Investiciono razvojne banke (IRB) RS, a koje je Specijalno tužilaštvo RS teretilo za manipulaciju cijenama akcija ME i štetu od 1,3 miliona maraka pričinjenu RS.

Sudsko Vijeće Vrhovnog suda RS je obrazložilo da je oslobađajuća presuda ukinuta zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, te bitnih povreda Zakona o krivičnom postupku RS.

Zanimljivo je da je slučaj vraćen u nadležnost Vesne Stanković Ćosović, sudije Posebnog odjeljenja Okružnog suda Banjaluka, koja je u oktobru prošle godine i izrekla oslobađajuće presude Radišiću i ostalima.

Podjsetimo, Stanković Ćosovićeva je u obrazloženju oslobađajuće između ostalog, posebno istakla da Radišić ne samo da nije bio kriv, već je u čitavom slučaju postupao sa pažnjom dobrog domaćina.

 

 

Preuzeto iz Nezavisnih Novina

Komentari na tekst (3)
Objavljeno:
Kako i zasto je moguce da njegov predmet ide opet istoj sutkinji, onoj koja ga je i oslobodila!??!?!?!?!
Objavljeno:
Hvala posebnom odjeljenju Vrhovnog suda Republike Srpske
Objavljeno:
Hvala dragom Bogu!
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.