<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Investitor Mile Radišić novinaru Siniši Vukeliću: Roknut ću te!

Prijetnje

Novinar Siniša Vukelić je Milu Radišića pozvao da prokomentariše odluku Vrhovnog suda Republike Srpske, kojom je ukinuta oslobađajuća presuda za Radišića u slučaju „Medicinska elektronika“.Umjesto komentara, Radišić je u telefonskom razgovoru Vukelića zasuo uvredama i prijetnjama, poručivši mu, između ostalog, da će ga „roknuti“, što je žargonski izraz za likvidaciju.

10. oktobar 2012, 12:00

Udruženje novinara Republike Srpske najoštrije je osudilo prijetnje koje je vlasnik preduzeća "Grand-trejd" iz Banjaluke Mile Radišić uputio novinaru Alternativne televizije /ATV/ Siniši Vukeliću.

"Udruženje novinara Republike Srpske smatra da niko nema pravo da prijeti novinarima i vrijeđa ih zbog onoga što objavljuju u svojim medijima", navodi se u saopštenju i apeluje na nadležne organe u Srpskoj da ispitaju ovaj slučaj i utvrde sve relevantne činjenice.

Novinar ATV Siniša Vukelić podnio je krivičnu prijavu Centru javne bezbjednosti Banjaluka protiv vlasnika "Grand-trejda" Mileta Radišića zbog prijetnji koje mu je danas uputio telefonom.

Na poziv Srne na telefonski broj Mileta Radišića javilo se lice koje se predstavilo kao njegov radnik i reklo da "nema nikakvog razgovara".

Prijetnje Vukeliću oštro su osudili i Udruženje BH novinari i Linija za pomoć novinarima. Kontroverzni biznismen Radišić danas je Vukeliću, koji je i predsjedniku Kluba novinara BHN Banja Luka, prijetio ubistvom i najgrublje ga vrijeđao.

- Prijetnje kolegi Vukeliću doživljavamo kao direktan atak na njegov život i na bezbjednost njegove porodice, zbog čega zahtijevamo da se Radišić hitno procesuira, a javnosti pokaže da su prijetnje novinarima nedopustive, kao i svaki drugi kriminal - rekli su članovi Upravnog odbora Udruženja BH novinara.