<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Prostitucija na banjalučki način

SPECIJALNO TUŽILAŠTVO RS

Istražioci Specijalnog tužilaštva RS priveli su više osoba, među kojima i nekoliko žena, zbog organizovanja prostitucije u Banjaluci. Policija sumnja se da su seksualne usluge koristili i neki poznati biznismeni i javne ličnosti iz Srpske!, navodi Press RS.

11. oktobar 2012, 12:00

Specijalno tužilaštvo RS u nastavku akcije "Kubikus" uhapsilo je Miodraga Regodića (35) zvanog Miki iz Sremske Mitrovice osumnjičenog za posredovanje i navođenje na prostituciju, pišu Nezavisne novine.

Regodić je kao recepcionar hotela Talija, omogućavao prostitutkama i njihovim mušterijama da neometano obavljaju "posao" u sobama ovog hotela, bez straha da će biti otkriveni.

“Princip je bio sljedeći. Kada bi se u nekom elitnijem lokalu pojavio biznismen ili neko drugi, obratio bi se određenoj osobi koja bi ga uputila u hotel 'Talija' u centru Banjaluke. Tamo bi ga čekao ključ od sobe u koju bi se nakon ulaska mušterije, pojavila i prostitutka. Usluge su pružale uglavnom djevojke iz Banjaluke, među kojima ima i studentica”, objasnio je izvor 'Nezavisnih' blizak istrazi.

Dodaje kako su djevojke dobrovoljno 'radile' i zarađivale pristojnu platu koja im je omogućila da se odjevaju luskuznije od vršnjakinja.

“Radi se o običnim curama koje se svakodnevno kreću po gradu i nikada se na prvi pogled ne bi reklo da noću rade kao prostutke”, naveo je izvor blizak istrazi.

Rekao je kako je uhapšeni Regodić, inač rođak Đurađa Regodića, vlasnika 'Talije', šest godina bio zaposlen u hotelu. Za Regodića je zatražen pritvor.

U hotelu 'Talija' juče su kratko odgovorili da nemaju komentara, niti su htjeli pozvati vlasnika kako bi komentarisao da li je znao šta se dešava u sobama njegovog hotela u sitnim satima.

Šestomjesečna istraga


Uhapšeni se dovodi u vezu sa Milanom Ivankovićem vlasnikom picerije "Del kapa" koji je u ponedjeljak uhapšen takođe zbog organizovanja prostitucije.

U ponedjeljak, kako navodi Press RS, privedeni su organizatori u nastavku akcije „Kubikus 2" u kojoj je  uhapšeno osam osoba, među njima i navedeni Milan Ivanković, vlasnik banjalučkog kluba „Del Kapo" i lanca tombola „Tim plus". Ivanković je osumnjičen da je jedan od organizatora prostitucije i nelegalnog kockanja u Banjaluci, a privedene su i druge osobe koje su bile u samom vrhu ovog lanca.

Osim osoba za koje se vjeruje da su bili organizatori i pomagači, istražioci su u protekla dva dana ispitali i više djevojaka koje su za novac pružale seksualne usluge mušterijama u Banjaluci, među kojima i nekoliko maljoletnica.

Izvor  Pressa RS iz pravosuđa rekao je da je istraga o prostituciji vođena u strogoj tajnosti gotovo šest mjeseci. Istražioci Specijalnog tužilaštva su za to vrijeme uspjeli da dođu do brojnih dokaza protiv organizatora i njihovih pomagača, nakon čega je uslijedilo hapšenje i privođenje.

"Istraga o prostituciji u Banjaluci vođena je pod okriljem akcije usmjerene na otkrivanje organizovanja nedozvoljenih igara na sreću. Tokom istrage osumnjičene osobe su praćene i prisluškivane, i došlo se do frapantnih informacija o prostituciji u gradu. Djevojke koje su se bavile prostitucijom uglavnom su iz Banjaluke i RS, a među njima ima i više maljoletnica", kazao je sagovornik Pressa.

Specijalno tužilaštvo RS zatražilo je juče pritvor do mjesec dana Milanu Ivankoviću, kojem se osim organizovanja nedozvoljenih igara na sreću i trgovine ljudima radi prostitucije, na teret stavlja i utaja poreza i falsifikovanje isprava. Ostalih sedam osoba koje su uhapšene prekjuče zajedno sa njim, među kojima i dvojica njegovih sinova, biće pušteni da se brane sa slobode, ali se istraga protiv njih nastavlja. Prema nezvaničnim informacijama, neki od njih pojaviće se kao svjedoci u ovom predmetu. Ostale osobe, koje su juče privedene, još se saslušavaju u prostorijama Specijalnog tužilaštva i nije poznato da li će za nekog od njih biti zatražen pritvor.

Među korisnicima usluga banjalučkih prostitutki nalaze mnogi poznati biznismeni i javne ličnosti iz RS zbog čega je Specijalno tužilaštvo RS ovu istragu i vodilo u strogoj tajnosti, pod krinkom otkrivanja nelegalnog kockanja.

Prema saznanjima Pressa RS, djevojke su dobrovoljno pristajale da se bave prostitucijom, što su dobro naplaćivale. Za sat vremena sa mušterijom uzimale su i po 100 evra, a usluge su pružale po lokalnim hotelima, motelima ili stanovima. Istražioci su ostali iznenađeni kada su utvrdili da neke od njih dolaze iz dobrostojećih porodica i da su u prostituciju ušle dobrovoljno, iz čistog hira. Najviše ih je šokiralo saznanje da se među njima nalazi i nekoliko maloljetnica, od kojih su neke u prostituciju ušle kako bi prehranile porodicu.

"Neke djevojke su na prevaru uvučene u prostituciju i kada su se jednom našle u tom krugu, više nisu željele da izađu", ispričao je ovaj izvor.

Kao jedan od organizatora prostitucije označen je upravo Milan Ivanković, koji je koordinisao između djevojaka i njihovih mušterija, a poslovi su u većini slučajeva „ugovarani" u njegovom klubu „Del kapo". Mušterije su uglavnom bile iz odabranih klubova i do djevojaka su dolazili na preporuku. Neke od djevojaka su svoje usluge čak nudile i putem malih oglasa.