Da li je gradonačelnik Trebinja fizičkim nasiljem započeo mandat?

TREBINJE

Da li je gradonačelnik Trebinja fizičkim nasiljem započeo mandat?

Piše: BUKA

Kandidat Udruženja nacionalnih manjina istočne Hercegovine Dušan Minov izjavio je Srni da ga je juče u Trebinju fizički napao novoizabrani gradonačelnik Slavko Vučurević, dok iz PDP-a tvrde da nasilja nije bilo, već da je došlo samo do verbalne rasprave.

"Kada sam ušao u preduzeće `Ublaturs` iz druge prostorije je izašao Vučurević i verbalno me napao, optužujući me da sam pričao da je on uklanjao predizborne plakate. Počeo je da psuje i udario me s leđa po vratu, a potom me oborio na pod i nastavio nogama da me tuče", kaže Minov, dodavši da je on tada ustao i uzvratio Vučureviću udarce.

Minov je rekao da je slučaj prijavio trebinjskom Centru javne bezbednosti.

Novoizabrani gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je da je imao žučniju raspravu sa Minovom, ali da nije bilo fizičkog kontakta.

"Nisam ga ni pipnuo i ne razumijem zbog čega mu je stalo da se plasira takva priča. Riječ o provokatoru koji je tokom cijele predizborne kampanje pričao da sam ja uklanjao njegove plakate", kaže Vučurević.

U CJB je potvrđeno da su zaprimili prijavu Minova, te da je u toku rad po navedenom predmetu.

Iz PDP-a su saopštili da je ova vijest koju je plasirala agencija Srna netačna i da je ona samo potvrda da SNSD-ova vlast ne može prihvatiti gubitak izbora u Trebinju.

“Gospodin Minov je saradnik bivšeg SNSD-ovog načelnika Dobroslava Ćuka i čitav slučaj je smišljen da bi se umanjio značaj pobjede PDP-ovog kandidata u trci za načelnika Trebinja. Gradonačelnik Vučurević je u svojoj izjavi potvrdio da je došlo do verbalne rasprave, ali da nikakvg fizičkog kontakta između njega i gospodina Minova nije bilo”, navodi se u saopštenju PDP-a.

S obzirom na činjenicu da je ovaj slučaj prijavljen policiji PDP poziva MUP RS da provede detaljnu istragu i javnost što prije upozna sa svim činjenicama.

Iz redakcije portala BUKA zvali smo Slavka Vučurevića, ali on se nije javljao.Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.