Zbog nedozvoljenog plakatiranja 22 prekršajna naloga

IZBORI

Zbog nedozvoljenog plakatiranja 22 prekršajna naloga

Piše: BUKA

Od početka predizborne kampanje, Komunalna policija u Banjaluci je izdala 22 prekršajna naloga u vezi sa nedozvoljenim plakatiranjem političikih stranaka, rečeno je u Odjeljenju komunalne policije.

Prema riječima Zorana Janjuša, šefa poslova komunale policije - plaktiranje je registrovano u svim dijelovima grada, i to najčešće po stubovima javne rasvjete, stablima javnog zelenila, zidovima, itd.

Inače, za prekršaj nelegalnog plakatiranja novčano se sankcioniše politička partija koja se oglašava postavljenim plakatom. Za kršenje Odluke o tipu, veličini, uslovima i postupku za postavljanje reklamnih medija na teritoriji Grada Banja Luka, predviđene sankcije su: za pravna lica 500 - 7000 KM; za odgovorno lice u pravnom licu 100 - 1800 KM; za preduzetnika 200 - 1000 KM; za fizičko lice 100 - 1000 KM. Za kršenje Odluke o komunalnom redu, predviđene sankcije su: za pravna lica 500 - 7000 KM; za odgovorno lice u pravnom licu 200 - 1800 KM; za preduzetnika 200 - 1000 KM i za fizičko lice 100 - 1000 KM.

Na uklanjanju nelegalno postavljenih plakata, angažovani su radnici A.D. „Čistoća".

Podsjećaju, uoči predizborne kampanje, Komunalna policija Grada Banjaluka obavijestila je političke subjekte da se političko oglašavanje može obavljati samo u periodu predizborne kampanje, na samo za to predviđenim prostorima i na zakupljenim reklamnim površinama koje su izdate u svrhu komercijalnog oglašavanja.

 Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.