Anel Ferić: Fotografija skida slojeve sa svijeta

PREDSTAVLJANJE FOTOGRAFA

Anel Ferić: Fotografija skida slojeve sa svijeta

Piše: BUKA/Predstavljanje fotografa

Anel Ferić, freelance grafički dizajner i fotograf iz Sarajeva, diplomirao je marketing na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, a trenutno je apsolvent na master studiju marketinga na istom fakultetu. Za sebe kaže da je primarno grafički i web dizajner sa proširenim vidicima na fotografiju.

“Svrstavam se u grupu ‘foto entuzijasta’ mada ni sam nisam do kraja siguran šta to znači. Fotografijom se bavim, i o njoj intenzivno promišljam već duži niz godina.  Smatram da fotografija tjera čovjeka da analizira svijet oko sebe na neki drugačiji način. Da skida slojeve sa svijeta koji ga okružuje, dok se ne ulovi u koštac sa srži. Moj rad se svodi na eksperimentiranje, pokušavajući stvoriti neki vizuelni vokabular kojim bi reagovao na stvari koje smatram bitnim u svom okruženju. Divim se snazi koju nosi neverbalna komunikacija”, ističe za BUKU Ferić.

Dodaje da ga pokreću priče koje stoje iza prizora, odnosi, oblici, osjećaji nostalgije, imperfekcije i smisla.

 

Pogledajte fotografije:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vezan tekst:

Igor Lazić: Ljudi su mi najveća inspiracija

 

Radove svih fotografa u rubrici BUKA/Predstavljanje fotografa možete pogledati na ovom linku.

 

 

 

 

 

 

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
Čestitke :) pravi talenat
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.