Britanski premijer zgrožen scenama iz Kruševca, traži oštre sankcije protiv Srbije!

Vandalizam

Britanski premijer zgrožen scenama iz Kruševca, traži oštre sankcije protiv Srbije!

Piše: Buka/blic

Britanski premijer Dejvid Kameron zgrožen je scenama iz Kruševca sa revanš utakmice baraža za Evropsko prvenstvo između Srbije i Engleske.

Tuča na kraju utakmice, kao i rasistički incidenti, nisu ostali neprimjećeno ni od strane premijera Velike Britanije Dejvida Kamerona, koji je zatražio od UEFA oštre sankcije ukoliko se dokažu tvrdnje iz tabora mlade selekcije Engleske, saopšteno je iz premijerove kancelarije u Dauning stritu.

Oglasio se i ministar sporta Hju Robertson.

"Scene sa kraja utakmice u Kruševcu su sramotne. Pisao sam predsjedniku UEFA Mišelu Platiniju kako bih podržao Fudbalski savez Engleske i zatražio da se odmah ispitaju tvrdnje o rasizmu, koji je neprihvatljiv u bilo kojem obliku i mora se iskorijeniti. Očekujemo oštre sankcije Srbiji ukoliko se dokaže krivica", napisao je Robertson u saopštenju.

Deni Rouz je bio žrtva rasističkih uvreda, a među prvima koji su pozvali na sankcije Srbiji bio je legendarni Pol Ins, čiji se sin Tomas našao na terenu u Kruševcu.

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
http://sportsillustrated.cnn.com/2012/soccer/10/06/bolton-millwall-racism.ap/index.html neka prvo pociste svoje dvoriste
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.