Roan Etkinson: Vratite nam pravo na psovke i vrijeđanje

HUMOR

Roan Etkinson: Vratite nam pravo na psovke i vrijeđanje

Piše: Buka/Agencije

Britanski komičar Roan Etkinson pokrenuo je kampanju za promjenu zakona kojim se zabranjuju "uvredljive riječi i ponašanje".

Zvijezda humorističkih serija "Crni Guja" i "Mister Bin" smatra da je u pitanju pokušaj da se nametne kultura cenzure, koja je rezultirala hapšenjem jednog paroha, kritičara sajelntologije, pa čak i studenta koji je napravio neku šalu.

On je novi zakon okarakterisao kao "novu toleranciju" dodajući da je u pitanju pokušaj ubijanja slobodnog izražavanja i protestvovanja.  

"Problem u definisanju uvreda je što se mnoge stvari mogu tako okarakterisati. Kritika, podsmjeh, sarkazam, davanje alternativnog mišljenja, sve se to može protumačiti kao uvreda". izjavio je glumac.

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.