Otvoren sajam knjiga u Beogradu

KNJIGA

Otvoren sajam knjiga u Beogradu

Piše: BUKA

Sajam će otvoriti njihova mlada književna zvijezda Noemi Seči, uz čuvenu pjesnikinju Radmilu Lazić.

Sajam knjiga u Beogradu već je otvoren, a svečano otvaranje zakazano je za 18 časova. Ovogodišnji počasni gost sajma je Mađarska koja će se predstaviti uz pomoć mladih autora, a posjetioci će se moći upoznati i sa njihovom novijom književnom produkcijom.

Sajam će otvoriti njihova mlada književna zvijezda Noemi Seči, uz čuvenu pjesnikinju Radmilu Lazić.

Mađarska će na svom štandu, koji je koncipirala pod sloganom "Kreativnost, razigranost, inovacija", svakoga dana priređivati i projekcije filmova, razgovore o kulinarstvu, nastupe folklornih i plesnih grupa, a poklonicima šaha će se pružiti prilika da se sretnu s jednom od najvećih šahistkinja na svijetu - Juditom Polgar, piše B 92.

 

Sa čitaocima će se na sjamu družiti Miljenko Jerkogić i Ante Tomić iz Hrvatske, Havijer Moro iz Španije, Amir Or iz Izraela i još mnogo autora iz Slovenije, Italije, BiH, Holandije, Rusije, Makedonije, Francuske, Češke...

Poslednjeg dana sajma, Otvorena knjiga biće predata predstavniku Poljske, koja će biti počasni gost 58. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga 2013. godine.

Organizatori sajma, treću godinu za redom, nisu podizali cijenu ulaznica i pojedinačna je 250 dinara, za grupne posjete 150, a za porodične ulaznice 600 dinara.

 

 

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.