<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Banjalučki student nije bankomat!

Unija studenata Republike Srpske u saradnji sa Studentskim parlamentom u Banjaluci i sa svim Savezima studenata organizuje Studentski plenum na Mašinskom fakultetu u utorak 23.10.u 15 časova,gdje će se razgovarati o problemima školarina,problemima vezanim za upis studenata u više godine akademskih studija,(ne)održavanje ispitnih rokova,(ne)efikasnosti studentskih službi i ostalim problemima koji muče banjalučke studente.

22. oktobar 2012, 12:00

"Želimo da pokažemo da su studenti jedinstveni i složni u borbi za svoja prava,jer smatramo da i Univerzitet,a i država treba da vode više računa o nama" rekao je za BUKU Nikola Dronjak, Predsjednik Unije studenata RS.

On je kazao kako su studenti postali socijalni slučajevi, da su im roditelji nezaposleni,da nema stipendije i te da Unija neće dozvoliti da se preko njihovih leđa popunjavaju rupe u budžetima dok pojedini tajkuni,biznismeni,ratni profiteri duguju državi milione za porez.

"Ne možemo više da gledamo bogaćenje pojedinaca koji su se obahatili i obogatili na račun bijede i sirotinje,pa sad preko svojih političkih veza nameću namete, i globe studentima,radnicima,penzionerima i ostalim socijalno ugroženim kategorijama" rekao je Dronjak za BUKU.

On je pozvao sve banjalučke profesore i kolege studente da se solidarišu,da dođu na Plenum i da zajedno pokažu masovnost i snagu te da riješe svoje probleme.