Banjalučki student nije bankomat!

Objavljeno: 22.10.2012. - 04:10
Unija studenata Republike Srpske u saradnji sa Studentskim parlamentom u Banjaluci i sa svim Savezima studenata organizuje Studentski plenum na Mašinskom fakultetu u utorak 23.10.u 15 časova,gdje će se razgovarati o problemima školarina,problemima vezanim za upis studenata u više godine akademskih studija,(ne)održavanje ispitnih rokova,(ne)efikasnosti studentskih službi i ostalim problemima koji muče banjalučke studente.
Autor: BUKA / E.P
Veličina slova: a a a

"Želimo da pokažemo da su studenti jedinstveni i složni u borbi za svoja prava,jer smatramo da i Univerzitet,a i država treba da vode više računa o nama" rekao je za BUKU Nikola Dronjak, Predsjednik Unije studenata RS.

On je kazao kako su studenti postali socijalni slučajevi, da su im roditelji nezaposleni,da nema stipendije i te da Unija neće dozvoliti da se preko njihovih leđa popunjavaju rupe u budžetima dok pojedini tajkuni,biznismeni,ratni profiteri duguju državi milione za porez.

"Ne možemo više da gledamo bogaćenje pojedinaca koji su se obahatili i obogatili na račun bijede i sirotinje,pa sad preko svojih političkih veza nameću namete, i globe studentima,radnicima,penzionerima i ostalim socijalno ugroženim kategorijama" rekao je Dronjak za BUKU.

On je pozvao sve banjalučke profesore i kolege studente da se solidarišu,da dođu na Plenum i da zajedno pokažu masovnost i snagu te da riješe svoje probleme.

 

 

Komentari (0)
Ostavi komentar
Ime:
E-Mail:
Poruka:
 
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.


Napomena:
BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.