Barak Obama već glasao

Čikago

Barak Obama već glasao

Piše: Buka/agencije

Američki predsjednik Barak Obama iskoristio je pravo da ranije izađe na izbore i glasa u svom rodnom Čikagu, javljaju mediji u SAD, prenosi Tanjug.

U Americi se predsjednički izbori održavaju 6. novembra u utorak, ali birači mogu i ranije da glasaju u većini saveznih država, pošto se izbori uvijek održavaju na radni dan.

Obama je sam došao na biračko mjesto i nakon što je izborna komisija uvidom u njegovu vozačku dozvolu ustanovila da se radi o američkom predsjedniku dali su mu glasački materijal.

Kandidat demokrata na ovim izborima se čak našalio sa članovima komisije, rekavši im da i dalje vozi auto i to ispred travnjaka u južnoj bašti Bijele kuće, ali da ne može da ide više od 40 kilometara na sat.

- Ne mogu da vam kažem za koga sam glasao - rekao je Obama novinarima kroz smijeh.

Ovo je prvi put da je neki predsjednik SAD iskoristio pravo da ranije glasa, a analitičari to vide kao poziv njegovim biračima da izađu što masovnije na izbore.

Procjenjuje se da će oko 35 odsto Amerikanaca glasati pije izbornog dana 6. novembra.

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.