Eh, da mi je biti Milin sin!

U RS postoje dva načina za uspjeh – ili da si Milin, ili da si Miletov!

Eh, da mi je biti Milin sin!

Piše: Ernest Bučinski

Svi bi mi, gospon Mile, htjeli da nam djeca budu poslovna i da postanu milioneri, a ne narkomani, ali ne preko grbače siromašnog naroda....

U Bosni i Hercegovini, to jeste u boljem dijelu iliti polovini nje, Republici Srpskoj, možda po logici stvari nije normalno ako čovjek nakon 40 godina radnoga staža dobije solidnu penziju u kojoj može da uživa u čarima ovog entiteta do kraja svoga života. Ali zato je jako normalno da mladić koji jedva ima dvadeset godina života bude veoma uspješan u MILIONSKIM poslovima. To je normalno u zemlji (dijelu zemlje) ako je u njoj jedan čovjek sve i svja i ako se taj čovjek zove Milorad Dodik. E onda je normalno da njegov sin bude i enormno bogat.

BiH jeste zemlja za poželjeti upravo zbog činjenice da mlad čovjek sa svojih nešto više od 20 godina može postati milioner. Da bi se to postiglo nije potreban nikakav trud, ni red, ni rad, dovoljno je da budeš Miletov sin, ili sin političara koji obnaša visoke funkcije ove države ili entiteta. Tada bojazan da nećeš imati najmanje milionček na bankovnom račinu ne postoji.

Kada smo prije dvije godine saznali da Miletov sin Igor Dodik posjeduje milionski iznos, tadašnji premijer a sadašnji predsjednik RS je rekao da je njegov sin fin, dobar i čestit, te da se bavi lijepim poljoprivrednim biznisom. Izjavio je kako je bolje da mu je sin poslovan nego da je narkoman.

Svi bi mi, gospon Mile, htjeli da nam djeca budu poslovna i da postanu milioneri, a ne narkomani, ali ne preko grbače siromašnog naroda. Zanima me kakav je to recept koji može poštenom privredniku u RS omogućiti godišnju zaradu od 10 hiljada maraka, a kamoli stotinu ili famozni milion! Da ne spominjemo početno ulaganje u njegov biznis u vidu kredita u iznosu od 3 miliona konvertibilnih maraka.Dovoljno pa da čovjek postane milioner.

Pitanje je koliko imaju ostali članovi porodice Dodik (sa koliko miliona Milorad raspolaže, nemojmo ni da  pomišljamo). Niti treba da razbijamo glavu u kojim gudurama i bjelosvjetskim bankama krije svoj novac i novac svojih političkih i poslovnih saradniika, jer tu misteriju ne bi razotkrio ni Poaro. Važno je da je za Milu sve po redu i zakonu i da su legalno stečeni novci na sigurnom!
 
Kada sa ovim milonskim ciframa uporedimo onu informaciju o Dodikovoj kući na Dedinju od samo milion i po miliona maraka vidimo, nažalost, da se radi o velikoj zabludi, jer tih kuća ili treba da je više ili ista mora da stoji mnogo skuplje. Zar bi čovjek koji sinu za rođendan može pokloniti deset miliona kermića kupovao kuću od tričavih milion i po. Ma nema šanse. I kakava je to cifra za Milu koja nije okrugla. Ili je milion ili je dva, nema tu pola u pola! Uostalom, čovjek koji posjeduje pola države mora da ima barem deset kuća od po deset miliona maraka. Ako to nema onda nije nikakav Džek.

Jasno je kao dan zbog čega Mile dozvoljava tajkunima Radišićima i ostalima da po glavnom gradu Srpske grade svoja milonska zdanja. Treba se ugraditi, buraz! Treba uzeti milionček od debelog gotovana, a kako to učiniti ako sa njim nisi ruku pod ruku. Ako ti nije kum, kum od kuma ili kumovog kuma kum!

Naravno da Mile nije sam!  Ne bi on mogao poklanjati milione koje nema. Da bi ih imao mora ih od nekoga dobiti, a dobija ih od biznismena kojih se po RS nakupilo kao pečurki poslije kiše.

Sve je to potkrepljeno patriotizmom i ljubavi prema otadžbini, pa kad se nako pobuni protiv ovih lezilebovića cijelo političko i  javno mnijenje se digne u glas protiv ''paćenika'' koji ruši sistem i dira u temelje Srpske. Pa naravno da će se politička vrhuška RS buniti protiv svakog pravednika koji se pobuni i upre prstom u kriminal - jer sve te silne patriote su se dobro ugradile u temelje Republike Srpske.

Koga je briga za one čije su kosti u njima, koji, nažalost, svoje živote izgubiše zarad sadašnjeg kriminala. Da li je Mile ikada pomislio da iza tih boraca ostaše djeca koja danas ne mogu da dobiju ni pošteno zaposlenje a kamoli milion maraka. Naravno da on o tome ne razmišlja, jer Miletov patriotizam se ne mjeri litrama prolivene krvi već litrama prodate nafte – onoj nepostojećoj ''mrziteljskoj'' drugoj strani sa kojima vlasti RS sarađuju i koaliraju u vlasti od samog njenog nastanka.

Zato se nije čuditi što djeca naših visokih političara vode milionske poslove, zabavljajući se pritom sa najpopularnijom balkanskom starletom, dok narod svojoj djeci ne može priuštiti ni čokoladicu. Naprosto, sa naših računa, kojih upravo zbog toga nemamo, novac je prešao u ruke vlastodržaca i njihovih privatnih biznismena!

 


Od istog autora : Bez Mile nema regionalne sile!

 

Komentari na tekst (24)
Objavljeno:
Kad pogledamo kolike se milijarde ulažu u medije koji ljudima ispiraju mozak za radi nekih viših i skrivenih interesa čitajući neke od komentara smatram da su te pare itekako opravdano uložene, jer ovdje ima ne mali broj ispranih mozgova koji pored šume ne vide drveta! Kakvi sve postoje jadnici da nemaju sposobnost vidjeti da je mržnja negativna emocija koja se vraća na ishodište. Nije pravi problem kad neko nešto ne zna, nego kad neće da vidi i da zna, a još je žalosnije kad to forsira i želi drugima nametnuti kao vjerodostojno i istinito. Eto ne mogu ovom jadniku akiju da ne kažem; "Čovječe ti si u zabludi i pored svih mogućih informacija koje postoje na ovoj globalnoj mreži!" Evo ti pa pročitaj malo o stvarnost i o istini: http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/262005/Oficir-CIA-Radovan-Karadzic-je-bio-nas-covek-i-ne-samo-on
Objavljeno:
Joj maleni, sto ti je kratak fitilj...Prvo pisi moje ime kako treba, ispravno. Drugo, ja sam jedinac, a trece da ti znas kojem ja narodu pripadam.........ne, nije taj sto mislis. Bukvo nepismena.
Objavljeno:
Projekat globalizacije, iliti stereotip o nekakvom novom svjerskom poretku, okvirno idu za ciljem stvaranja svjetske vlade na čelu sa Bilderberg grupom. Čovječanstvo, po viđenju Bilgerbergovaca, treba svesti na nivo u kom pojedinac odlazi u njihove fabrike da radi za platu koju će odmah otrčati da potroši u njihovim tržnim centrima (princip potrošačkog društva). Znači, pojedinci će sopstvene proizvode kupovati za plate dobijene od Bilderbergovaca. To je okvirno princip ekonomskog ropstva kakav je ova grupa namijenila čovječanstvu. E da bi to postigli moraju "razbiti" nacionalne države ( mislim na države u današnjem obliku nastale nakon Vestfalskog sporazuma), odnosno princip suvereniteta država na kom počiva međunarodno pravo. Sad, kako to prevesti na BiH i okruženje. Jednostavno, ovdje su stvorene tzv. "slabe države" ( termin iz bezbjednosnih nauka) kakve su sposobne zaštititi interese hegemona/Bilderbergovaca, a nesposobne da zaštite vlastitu državu, društvo i njegove interese. Naši političari "revnosno" štite interese stranih hegemona i upravo u skladu sa njihovom politikom uništavaju ovu državu i društvo ( slično je sa svim državama bivše Juge), tako da se ne boje njihove reakcije. Sa druge strane, kad već uništavaju vlastite narode i društvo, smatraju kako imaju pravo naplatiti svoje "usluge" tako što će bjesomučno pljačkati ovo društvo (time ga dodatno uništavaju upravo po strategiji svojih nalogodavaca). Svi vi koji živite na Zapadu možete vidjeti kako u razvijenim državama građani masovno protestvuju protiv globalizacije, Bilderberg grupe, multinacionalnih kompanija i sličnih hegemona kakvi hoće da Svijet podrede vlastitim interesima. Samo mi još nismo shvatili u kom pravcu idu globalne promjene, nego se i dalje djelimo po nacijama, vjerama, političkim strankama i ko zna kako već, a upravo po okvirnoj strategiji Bilderbergovaca "zavadi pa vladaj" (naslijeđenoj od fašista jer je jedan od osnivača Bilderberg grupe, princ Bernard od Holandije bio u SS trupama, a Rokfeler i Rotšild su bili financijeri). Samo naprijed, dragi moji sugrađani, dijelimo se i svađajmo, pa da vidimo kuda će nas to dovesti. Već smo postali ekonomsko roblje, zamorčad za razne eksperimente o granicama ljudske izdržljivosti, izumiremo od radijacije, stresa, bijesa, intelektualno smo svedeni na nivo robota sa daljinskim upravljanjem ili programiranom percepcijom, ali jako nacionalno, vjerski i politički "osvješćeni". Bože, pa mi se bavimo temama iz 17. i 18. vijeka, pa ćemo tako za jedno 200 godina možda shvatiti zašto desetine hiljada studenata i mladih obrazovanih ljudi protestvuje prilikom svakog sastanka Bilderberg grupe, Trilateralne komisije, Svjetske banke, MMF-a i sličnih parazitskih organizacija kakve uništavaju Čovječanstvo, a čiji su Mile, Zlaja i slični samo mala potrčkala, ali i tako maleni napajsali su stotine miliona.
Objavljeno:
BIH je jedna velika zabokracina u kojoj plivaju samo veliki zabci tipa Dodika, a ostali se dave. Takve zabokracine nema ni u Africi koja nam je bila nesto zadnje, a zabcici su je sami stvorili. Kakve vodje takav narod! E sada posto se doslo do kontejnera malo cemo se buniti protiv velikih zabaca, a do sada smo im lizali dupe! Seljakluk teski, primitivizam, moral nula...banalucani su davno popusili! Glamoc, Mrkonjic, Laktasi naprijed! Dosla su vasa vremena da nas i vi j.....ali nestaje vode u bari , pripazite se i na vase davljenej ce doci red ali onda kada veliki Brat odluci, a ne zabcici.. Bole biti lud nego glup....Ja glupa naroda, bas smo svjetski unikat..
cyx
Objavljeno:
Tomas Braca tvoja po kisobranima i smecu danas prave po evropi velike probleme sigurno si i ti medju njima samo mi nije jasno ko ti dade internet da prosipas prostatluk i primitivnost naroda kome pripadas o pismenosti vasoj nebi toje nesto u suprotnosti sa vasim moralom i mogucnostima
Objavljeno:
CYX se vjerovatno bavio uslugama prevoza smeca ili je isao od kuce do kuce i uzvikivao:"ostrimo nozeve, popravljamo kisobrane". Jedino tako se moze razabrati iz njegovog Bosanskog jezika. Nije ni Mile, niti njegov sin, nego udri po drzavi Bosni i Hercegovini. Hajde ti ciko uzmi neki kurs bosanskog, hrvatskog ili srpskog jezika pa nesto napisi da te bre ceo svet razume. BOKI-BOKI@ svaka ti cast za observaciju. Veoma je vrijedna paznje i vrijedila bi se jos vise i podrobnije istraziti i prouciti. Cini mi se da su sve nabrojane osobe u grupi sa nacional-komunistickom prosloscu, koja se u kontekstu potomstva slijeva u jednu. Nasljednika mi odabiremo. Jedan od zadnjih repova komunizma je ta neka sklopka u mozgu koja tim ljudima daje uvjerenje da su bogom dani, iliti Lenjinom dani, posto su to ateisti, te da oni mogu svojom voljom birati nasljednike a pucanstvo ignorisati i bacati pod noge. Na zalost je pucanstvo toliko isprepadano da im to odobrava davanjem glasova. Kako drugacije objasniti. Dodik kaze da ce biti sjeca opstinskih odbora. Halo, zar ovdje ne vrijedi ona parola PC to sam ja, ili je to samo kad neko iz Sarajeva posalje avaz o kriminalu. Od Zlatka je nastalo toliko partija, samo zato sto se njemu to htjelo. Pronadjite garnituru njegovih bocnika od prije desetak godina. Prije nekoliko godina je neka drzavna agencija za kontrolu cini mi se aerodroma i aviona ili kako se vec zvala, napisala izvjesta da se onaj aero klub u Banjaluci treba zatvoriti jer je bilo toliko nedostataka da je po zivot opasno daljnje djelovanje istog. Direktor, kojem stavljam na dusu dalji razvoj dogadjaja, je tada danima bombardovao javnost, kako je to napad na PC, na predsjednika entiteta, jer ga ne vole, na srpstvo, kosovo i sta ti znam vise. Rezultat znamo, pokoj im dusi. Nisu momci to bili zasluzili. Komunizam i te kako zivi u nama-njima...
xcv
Objavljeno:
Daki sarajevski divljak daj malo o toj vasoj divljini imali sanse da se pritomnite bar kao domace zivotinje dabi vas mogli usvajat za pocetak na lancu
Objavljeno:
Mile je potreban R.Sumskoj. Bez njega ona ne zna da funkcionise. Mile je potreban i genocidnom narodu Sumske. Jerbo, ko bi im se kezio sa ekrana sa onom svinjskom glavom i uveseljavao svojim nastupima da njega nema. Svaki narod ima predsednika (vladu) po zasluzi. Uz to idu kao bonus i njihova deca.Uspesna,lepa i radna. Nego,zar vi niste isli da glasate nedavno?
Objavljeno:
Sjećam se Saše Karadžića iz rata, kako je to bio silan momak, a tek Marko Milošević da ne pričam. Pa Miroslav Tuđman je bio šef svih obavještajaca u RH, a danas je profesor i drugorazredna figura u toj zemlji. Ovaj Bakir Izedbegović je od oca izdleda najbolje izučio zanat, pa i danas realno predstavlja najuticajnijeg sina ( ali oca nije dostigao ni na kilometar). Ne znam ima li Sanadar sina, a ako ga ima onda to ovaj vješto krije od javnosti. Sin generala Zagoraca postao je poznat tek kad su ga kidnapovali kriminalci. Đavo će ga znati ima li Milo Đukanović sina, ali mu ćaću otjeraše Evropljani sa scene, pa to više nije ni bitno. možemo tako ići u nedogled, ali shvatate šta želim reći: ipak su to samo sinovi. mogu njima očevi dati šta hoće, ali da li će oni nešto postići (pa i sačuvati) zavisi samo od njih. Ima neki prirodni zakon koji na kraju sve dovede u red, pa tako nasljednici najčešće završe kao i njihovi preci. Zapadnoevropsko plemstvo zasnivalo se na hegemoniji nad vlastitim narodima i nad kolonijama, ženili se i razmnožavali na rodoskrvlju da bi sačuvali bogatstvo, pa je neslalo zbog retardacije sopstvenih potomaka. Uostalom, moćnici mogu svojoj djeci ostaviti novac, ali ne mogu vlastite sposobnosti, niti okolnosti u kakvima su stekli bogatstvo. Na takvom iskustvu, ja svojim sinovima i kćeri nastojim da ostavim časno ime (moje i mojih predaka), da im prenesem svoje znanje i iskustvo, da ih usmjerim u njihovom obrazovanju, a sve u cilju da postanu zdravi, inteligentni, obrazovani, samosvjesni i sposobni mladi ljudi. Ako uspijem u tome, onda to vrijedi mnogo više od tri miliona. Uostalom, neka oni pronađu svoj vlastiti identitet i organizuju svoj život tako da budu zadovoljni njime, a novac nikada nije bio obavezna pretpostavka zadovoljstva ( čak je često teret). Ja sam zadovoljan jer sam "otišao korak" dalje od svojih roditelja, a ako postignem da moja djeca "iskorače" iznad mene onda sam prilično siguran u njihovu budućnost. Na kraju "balade" vidjećemo ko je bolje ocjenio šta treba dati djeci?
pop
Objavljeno:
Ima jedan "mali" detalj koji je autor teksta previdio.Sin druga Mile dobio je kredit od tri miliona KM sa grejs periodom od dvije godine da bi mu isti bio nedavno produžen za još tri,dakle ukupno pet godina.Obzirom da je pod hipoteku stavljena državna imovina u vlasništvu opštine Gradiška / 274 ha zemlje / vjerovatno kredit neće biti nikad vraćen i biće naplaćen državnom imovinom koja je u međuvremenu upisana kao vlasništvo Gorana Dodika,brata druga Mile.Ova priča je samo vrh ledenog brijega, organizovana pljačka građana RS se nastavlja/TE Ugljevik,Naftna industrija RS,Birač Zvornik,rudnik uglja Stanari itd/.Nije ništa bolje ni u FBiH i tamo braća po "materini" pripremaju pljačku budućom privatizacijom Telekoma,TD Sarajevo,energetskih potencijala,Energoinvesta, samo se bore oko toga ko će biti glavni u poslu.Mala bara a puno krokodila.
Objavljeno:
Sviđa mi se članak, sviđa mi se direktno obraćanje, neuvijanje. Valjda će se neko opametiti čitajući ili će mu porasti količina prezira. U ovom vremenu iskazivanje bilo koje pozitivne emocije samo odmaže. Bijes, prezir, gađenje prema ovim poluljudima je dobrodošlo. Kako bi drugačije bilo moguće promijeniti situaciju ? Nisam mislio komentarisati, umoran sam ali pročitao sam komentar od ovog YXC-a :( Užasan komentar, Ne treba tražiti krivca u uspješnima ... !!! Koliko samo neznanje stoji iza takvog komentara, a vidim i jezikom se slabo barata pa bih zaključio da se o dijaspori radi. Možda o gastarbajterstvu ili se u najgorem slučaju o pripadniku vladajuće garniture radi(o tom slučaju u tekstu se može naći). Kako neko može nazvati uspješnim primitivne ljude koji samo lažu i kradu, a zbog kojih sve vrijednosti, uključujući i kvalitet ljudskog bića uopšte, srozavaju se do patosa !? Nisu oni uspješni oni su odvratni a takva će im i sudbina biti ! Iskoristili su primitivnost takvih kao ti, slagali su one koji nisu toliko zaostali i došli na pozicije koje moraju postojati. Sada sa tih pozicija pljuju po takvima kao ti, po ovima drugima takođe a najviše po onima koji su najmanje krivi, onim najljepšima. Onima koje zanima da svi imaju podjednake šanse, da kvalitet bude mjerilo napredka u poslu, društvu, one koji su revoltirani što ne mogu da se izbore za stvari koje bi se trebale podrazumijevati ..... Mogao bih o njihovoj odvratnosti i posljedicama iste pisati danima. O tome kakve sve odgovornosti nosi sa sobom posjedovanje vlasti.- Ne može se o uspješnosti nekoga na vlasti suditi na osnovu toga koliko mu je bogatstvo(može mu se suditi zbog bogatstva, a i mora ako je stečeno ili značajno uvećano tokom obavljanja iste), imaju važnije stvari za koje on odgovara. Ali ne mogu mali ljudi vidjeti te stvari, nisu sposobni za to. I onda nema veće nevolje nego kad mali ljudi dođu na takve položaje.Sve se izmeće, nakazi. Nekom drugom prilikom ću o tome opširnije. Sad samo da pokušam dati doprinos svjetlijoj budućnosti sa par savjeta(razmislite o njima): Izražavajte svoj prezir na svakom koraku, neka ga što više ljudi vidi. Potrebno je iskazati i gađenje, tom žestinom da kad ga ovi ljigavci vide pomisle kako neko može o ovome ovako pričati, mi se njemu gadimo ! Bijes, ti bjednici se čude kad je neko bijesan zbog njihovih djela. Pa to što mi radimo je kod nas normalno,pomisle. A oni i takvi su to i napravili, da apsurdno bude normalno. U stvari oni nas mrze, samo nisu dovoljno dostojanstveni ni hrabri da to osjete kamoli iskažu. Pa uvijeno rade na snižavanju našeg bića. Nije to njihov plan oni ga samo u neznanju sprovode. A neznanje u slučaju vlastodršca nikad nije bilo opravdanje. On mora da zna u suprotnom nije mu mjesto tu. Oni hoće nakaze i od naše djece da naprave ! Svojim školstvom, politikom stranačkog bogaćenja, zapošljavana, teže tome da pripadnike svoje partije u novu društvenu klasu prolongiraju. Moramo li djecu učiti da samo gledaju kako nekog da zakinu, smuljaju, kako da se umiljavaju vlastodršcima kako bi ih oni pogurali jer drugačije ne može. (ako ih drugome budemo učili onda im samo prebacujemo odgovornost da urade ono što je na nama da uradimo). Oni su sekta. I jedna seljačina koja je traktorom krompir po BL razvozila, ratni profiter, uz pomoć jevrejskog poznavanja situacija kakva je bila kod nas sada megaloman, apsolutista, je oličenje čitave te gnusne obmane. Zamislite samo imena sekte SNSD Milorad Dodik !!! Pišite grafite, komentarišite svugdje, napadajte ih svim sredstvima. Dolazi vrijeme za pokretanje stvari. Uzmite učešče ! Nemojte misliti i govoriti da se stvari nikad neće promijeniti kod nas. To sam čuo nebrojeno puta, to je kukavički . Mislite i govorite: Ja ću dati sve od sebe da se stvari promijene, ja ću, ako ne bude postojala mogućnost da se od vas na dostojanstven način oslobodimo, pljuvati po vama dok se u pljuvački ne pogušite. Dotle je došlo. Samo nemojte biti pasivni i čekati da vam neko drugi da ono što mislite da zaslužujete, da vam neko stvori prosperitetne uslove . A vrijeme za novi pokret, koji se može u našem slučaju oslobađajućim nazvati, se primiče. Onda će svi koji budu spremni i voljni imati priliku da daju konkretniji doprinos . Ako su me razumjeli !
Objavljeno:
mnogo je razloga zasto kod nas ne valja. Zabluda je misliti da je Dodik problem, i da ce sve biti bolje ako on ode. Ja nisam toliko star, ali se sjecam kada je Mile Ronhil bio politicka margina, pa je bilo isto, zar ne? Potreba drustva je u slikovitom neprijatelju, ali mile na zalost nije jedini problem. Naravno, Dodik je koristio, i dalje koristi nas (ne)postojeci sistem za bogacenje njega i njegovih drugara, i to je sve. Mile Ronhil je u prvom planu biznismen, ili tacnije kriminalac, koji je dobio zeleno svijetlo da se u toj nesredjenoj zemlji ponasa kako se ponasa. Ko mu je i zasto dao prolaz ne mogu znati, ali je cinjenica da nekome odgovara sve sto se desava. Mene vise zabrinjava kako se nase drustvo vise prilagodjava tim kriminalcima nego sto razvija odbojnost!?! Mozda je tu i odgovor u pobjedi snsd ili njegovog gradonacelnika. Znaci dodikov model je uspjesan model i sto je najgore, moralni nedostatci se brisu, ne vide se. Ljudi se vuku za rukav da glasaju za ove ili one, lokalni politicari otvoreno pricaju da zele uci u gradsku upravu da bi uzimali pare, i ko njih podrzava, imace isto materijalne koristi.... i tako, to je postalo normalno, nema vise stida, morala. danas vise i njie toliko amoralno ako jedna lijepa djevojka od 16 ili 20 godina sjedi u bijesnom autu mnogo starijeg covjeka. tu nema osude, i to se sve precutno gleda. ili se vise cak ni ne obazire na to. jer da je to nesto "pogresno" ta se djevojka ne bi tako olako javno prikazivala u nekom dzipu koji vrijedi desetine hiljada eura. pa i da je ljubav u pitanju, pazila bi na glasine zbog nje i familije. ali iskreno, koga danas briga za tim? u svemu postoji objasnjenje, mozda je ova nemastina, nepravda, otimacina...., koja traje vec 20godina jednostavo toliko dug preiod da su i obicni, posteni ljudi, pomjerili njihovu granicu istog! Ako se ovako nastavi, bojim se da ce od naseg, inace od ranije jako veselog i postenog naroda, postati nemoralni i kriminalni sljam. Sta ce biti sa nasim drustvom za jos 20 godina? Jeza me hvata kada pomislim na to
cyx
Objavljeno:
CECA Nebi se slozio sa vama da na zapadu nema ljudi koji preko noci postaju bogati ima i to kako ali nebi o tome nije to toliko ni vazno vazno je nesto drugo bih nije i nemoze nikada biti drzava ako ste vi zaista ocekivali da vam ta i takva drzava obezbijedi buducnost one ste na pogresnom putu to je razlog vaega odlaska koa i moga sami sam ja otisao iz one velike drzave znao sam sta se sprema pa sam na vrijeme se izvukao a i poso mi je bijo dasam morao biti dobro obavijesten i da obavestavam druge sta se sprema Prljav je zapad i tocete vi svatiti kako vrijeme bude prolazilo jednog dana docice cas dacete morati kao i mi svi da svedete racuna zivota sta ste dobili odlaskom sa tih prostora nesto kapitala prazna dusa ikraj zivota to je zivot na zapadu svakoga stranca
Objavljeno:
CYC Ja to govorim upravo zato jer znam kako stvari izgledaju van BiH...Banja Luka je grad u kojem sam ja rodjena, ali eto sticajem okolnosti i ja zivim upravo na tom zapadu, vjerovatno malo dalje nego vi..Moje okolnosti nisu bile ratne, jer kao pravoslavka u Banja Luci sam mogla bez problema da zivim, i mogu i dalje kad bih to pozeljela..Na zalost, ja kada sad dodjem u svoj grad i prosetam, ne poznajem vise nikoga..I ne zelim vise tu da zivim...Da, relativno sam mlada, imam 33 godine. Moji razlozi za odlazak iz B. Luke su bili bavljenje naucnim radom, jer je to u nasoj zemlji nemoguce. Zapravo, sto god ste bolji u onom sto radite, kod nas manje vrijedite jer kao sto vec rekoh, kapu nam kroji polusvijet. Vi ako zivite na zapadu, vrlo dobro znate da neko ne moze postati milioner preko noci, da moze biti milioner samo ako je naslijedio bogatstvo koje je u porodici najmanje 5 generacija...I onda mora na sve to da uredno plati porez...A kod nas?
@
Objavljeno:
ovo je propaganda i sarajevo stoji iza ove progande :D :D :D :D one balije, ovom pričom protiv vašeg mileta hoće da vam ukinu RS! ne daaaaaaaajte! mile se bori svim silama da vam je očuva! bolje i srbin u RS, nego nahranjen srbin u RS! to su ideali! samo nastavite! živjeli
cyc
Objavljeno:
Ceca Za razliku od vas ja sam vise od 30 g0d na ovom jadnom zapadu i vema dorbo znadem kako ovdje stvari fukionisu ko ima tak i komanduje i niko ga nepia od kuda mu to sve vec traze imali jos Vi ste vjerovatno mlada niste isli dalje od banjaluke ili niste isli dalje iz bivse bih zato i necudi to sto tako govorite i razmisljate
cyc
Objavljeno:
Ceca Za razliku od vas ja sam vise od 30 g0d na ovom jadnom zapadu i vema dorbo znadem kako ovdje stvari fukionisu ko ima tak i komanduje i niko ga nepia od kuda mu to sve vec traze imali jos Vi ste vjerovatno mlada niste isli dalje od banjaluke ili niste isli dalje iz bivse bih zato i necudi to sto tako govorite i razmisljate
Objavljeno:
Apsolutno me se ne tiče "kako nešto funkcioniše na zapadu", jedino što me se tiče u ovom kontekstu je zašto ne funkcioniše pravosuđe? Ko su, imenom i prezimenom, sudije i tužioci koji omogućavaju ovu neviđenu pljačku?
opa
Objavljeno:
Nema potrebe prozivati vlast jer je Banja Luka ponovo glasala za te iste ljude.Ispada da smo to i zaslužili,i ponovo ću slušati moje prijatelje koji su kao i ja rođeni u ovom gradu kako se žale,a nisu izašli na glasanje,ili su dali glas SNSD-ovskim poltronima,socijalistima i DNS-u,a ovo je bila jedinstvena prilika da grad odluči o svojoj sudbini.Već mi je od svega muka,i sjetim se pokojnog Ljube Tadića koji je davno rekao:Banjalučani,govna ručali
opa
Objavljeno:
Sve je ovo istina,ali je isto tako bolna istina da je Banja Luka ponovo glasala za ovu vlast i ponovo ću sresti gomilu prijatelja koji se bune kao i vi,ali nisu izašli na glasanje.To je jedini način da se sruši ovo jednoumlje.Na žalost,porast glasova su dobili socijalisti i DNS koji se samo grebu za malo fotelja koje će im dati SNSD,tako da su svi ovi komentari izlišni i nepotrebni ako sami nismo bili u stanju da to promijenimo,a imali smo priliku
Objavljeno:
Hahaha a gdje si ti to bio na yapadu pa naucio da to tako funkcionise? hahahhahah.. Kod nas narod treba da se digne protiv polusvijeta koji je dosao do love na ko zna koji nacin. Strasno je u sta se Banja Luka pretvorila. Pa pogledajte samo te face koje voye skupe automobile. Vjerovatno je yadnje djelo koje su procitali bila Jezeva kucica u 1. osnovne, ako su uopste ikad i kretali u skolu...Tuzno....
Objavljeno:
Dobro napisano...istinito,ali ja mislim da autor nebih volio biti Milin sin,kao ni ja,uostalom!
yxc
Objavljeno:
Ni drugima niko nebrani dase snadju ako to nijesu u stanju netreba traziti krivca u uspjesnim time cemo osirimasiti svi to vam je logika koja fukcionisa na zapadu
Objavljeno:
jesi gnjavator
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.