<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dodik: Ušlo je 10 miliona za nevladine organizacije, govori se o nekom proljeću

Predsjednik RS Milorad Dodik tvrdi da raspolaže informacijama o novcu koji pristiže da bi se spremilo neko "proljeće", u kojem bi on bio uklonjen, a Republici Srpskoj oduzete sve nadležnosti.

31. decembar 2012, 12:00

"Raspolažem informacijama da je ovdje ušlo 10 miliona dolara da bi se podržale razne nevladine organizacije. Govori se o nekom `proljeću` i ovdje", naveo je Dodik.

On je za "Večernje novosti" rekao da zna veoma precizno ko distribuiše pare, kome i sa kojim ciljem, te napomenuo da se vrše pritisci na medije, pokušava da se napravi atmosfera ulice, nemira.

"Naravno, cilj je jedan: skloniti Dodika. Dovesti marionete. Isprazniti Srpsku. Oduzeti joj sve nadležnosti", naveo je Dodik.

On je poručio da neće promijeniti svoj osnovni politički stav i da neće dozvoliti da, zbog bilo čije ujdurme, napusti funkciju na koju ga je izabrao njegov narod.

"Ako dođem u tu poziciju, tražiću da se narod izjasni da li treba da idem. Ako narod kaže da nisam dostojan ovog mjesta, odmah ću otići. U suprotnom, teško", rekao je Dodik.

On je poručio da neće odustati ni u uslovima da mu se zabrani političko djelovanje i da ga progone, navodeći da će, ako se to desi, formirati veliki narodni pokret za samostalnost Republike Srpske.

"Nama je najvažnija stabilnost koju ćemo sačuvati. Republika Srpska danas je svjesna sebe, bez nje nema više nijedne odluke. To nikada više ne smijemo ispustiti iz ruku, jer nas onda neće biti. Želim da, ko god dođe poslije mene, ima osnov koji čuva Srpsku. Ako je prepustimo strancima, od nje neće ostati ništa", rekao je Dodik.