<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ministar Anton Kasipović zaposlio 12 novih radnika u svom ministarstvu!

U punom jeku ekonomske krize, priče o racionalizaciji i smanjenju ukupnih troškova, i kad je već izvjesno smanjenje plata prosvjetnim radnicima za deset odsto,ali i generalni štrajk najavljen za 21. januar, ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović,je usvojio novi Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta koji predviđa povećanje broja zaposlenih u ministarstvu na čijem je čelu sa 97 na 109 radnika!

14. januar 2013, 12:00

Kako navodi list Press RS, sa novim Kasipovićevim pravilnikom saglasila se i Vlada RS, što praktično znači da je taj dosadašnji interni akt, po kojem je u Ministarstvu sistematizovano 85 radnih mjesta sa ukupno 97 izvršilaca preuređen tako da omogućava zapošljavanje još 12 ljudi, iako je izvršna vlast prethodnih dana i mjeseci uporno ponavljala da su svi vidovi štednje neophodni na svim nivoima.

Ministar Anton Kasipović novi je pravilnik i povećanje broja zaposlenih pokušao da objasni tvrdnjama da je ministarstvo kojim rukovodi moralo da preuzme radnike regionalnih trezora, zbog čega je, kako kaže, i formiran odsjek za filijale trezora.

"To je jednostavno bilo neophodno, ali tih novih 12 radnika neće dodatno opteretiti budžet RS. Kada je riječ o tvrdnjama da je od 2006. godine višestruko uvećan broj zaposlenih, oni koji to govore trebalo bi da kažu i to da Ministarstvo prosvjete do tog perioda nije imalo skoro nikakve zakonodavne aktivnosti i da brojni pravilnici nisu ni postojali" - kaže Kasipović.