Ko su najveći poreski dužnici u RS?

Objavljeno: 05.03.2013. - 13:30
Najveći poreski dužnici u RS su trebinjski tekstilni kombinat "Novotex" u stečaju, sa dospjelim dugom od čak 50,4 miliona KM, koga slijede JP "Šume RS" sa 20,75 miliona i Klinički centar Istočno Sarajevo 16,7 miliona KM, podaci su Poreske uprave RS.
Veličina slova: a a a

 Među prvih deset poreskih dužnika, na listi koju je Poreska uprava RS juče objavila na svojoj internet stranici, nalaze se firme "Darko produkt" iz Laktaša sa 14,8 miliona, "Famos" Istočno Sarajevo sa 11,9 miliona KM, "Dobojputevi" u stečaju 11,7 miliona, "Balkal" Banjaluka 11,3 miliona, bijeljinska "Sava" u stečaju 11,1 milion, "Maglić" iz Foče u stečaju 9,9 miliona i "Extra trgovina" Laktaši sa 9,6 miliona KM.

Po visini dospjelog poreskog duga redaju se "Kompanija Kušljić" iz Broda sa 9,4 miliona KM, "Željeznice RS" 9,2 miliona KM, paljanski "Famos - Fabrika Koran" u stečaju sa devet miliona KM, Klinički centar Banjaluka sa osam miliona, "Enterijer" Kotorsko u stečaju sa 7,4 miliona KM.

Pri vrhu crne liste su i banjalučka "Medicinska elektronika" u stečaju sa dugom za porez u iznosu od 6,7 miliona KM, zatim, "Produkt Co" iz Banjaluka sa 6,5 miliona KM, bijeljinski "Man Co" Momčila Mandića 6,4 miliona KM, te banjalučke stečajne fabrike "Jelšingrad FAM" i "Fruktona" sa po 6,3 miliona.

Slijede ih "Swisslion IAT" Trebinje, koji duguje 6,2 miliona KM, "Neimarstvo" Trebinje 6,1 milion, banjalučka fabrika "Kosmos" sa 5,9 miliona KM, te "Select-Imex" Pale sa 5,7 miliona, "Metal emajl" Brod u stečaju 5,6 miliona KM, "Mladost" Mrkonjić Grad u stečaju 5,2 miliona, "Bilećanka" u stečaju pet miliona, "Ingra" Gradiška u stečaju i "Normal" Banjaluka pet miliona KM.

Na spisku Poreske uprave RS nalazi se i po 30 najvećih poreskih dužnika među preduzetnicima po područnim centrima. Na vrhu zbirne crne liste preduzetnika su SZFR "Exluzive" Prijedor sa dospjelim poreskim dugom od 270.003, zatim, SUR "Soko" Prijedor sa dugom od 195.796 KM i SZR "Polet" Laktaši sa 145.836 KM.

Dalje se redaju "Vesa" Milenka Pilipovića iz Banjaluke sa dugom od 132.170 KM, "Zrnić mont" Vase Zrnića iz Laktaša sa 131.974 KM, SRZ "Pilipović" Banjaluka 117.655 KM i pekara "San" iz Čelinca sa neplaćenom poreskom obavezom od 101.842 KM.

Poreska uprava RS objavila je i listu najvećih poreskih dužnika među fizičkim licima, sortiranu po područnim centrima. Indikativno je da je desetak najvećih neplatiša sa banjalučke regije, a predvodi ih Vojkan Stefanović iz Laktaša, vlasnik preduzeća "Vojkan Trade", sa dugom od oko 2,4 miliona KM. Slijede ga Bojan Malešević iz Banjaluke sa dospjelim poreskim dugom od oko 1,9 miliona KM, Goran Karalić iz Gradiške sa 1,1 milionom KM, Dragan Vranješ iz Banjaluke sa 714.907 KM, Drago Vučić iz Srpca sa 617.724 KM i Mlađen Kekerović iz Laktaša sa 437.337 KM.

 

 

Komentari (1)
Objavljeno:
RS= Raspad Sistema
Ostavi komentar
Ime:
E-Mail:
Poruka:
 
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.


Napomena:
BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.