U trci za direktora Doma penzionera u Banjaluci i jedan ukopnik

U trci za direktora Doma penzionera u Banjaluci i jedan ukopnik

Piše: Capital.ba

Za mjesto direktora Doma penzionera Banjaluka konkurisalo je pet kandidata, rekli su „Glasu Srpske“ juče u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite RS.

Do 1. marta na javni konkurs za izbor direktora Doma penzionera Banjaluka stiglo je pet prijava. S obzirom na to da je konkurs zatvoren 28. februara, sačekaće se još dan-dva na prijem pošiljki putem pošte – istakli su u resornom ministarstvu i naglasili da će poslije toga Komisija za izbor direktora otvoriti koverte, pregledati njihovu ispravnost i sa kandidatima zakazati intervju.

„Glas Srpske“ je ranije objavio koje uslove mora da ispunjava budući direktor Doma penzionera u Banjaluci, kao i direktor iste ustanove u Trebinju, čiji je izbor u toku. Naime, direktor Doma u Trebinju mora da posjeduje visoku stručnu spremu, i to diplomu pravnika ili ekonomiste, dok je za prvog čovjeka banjalučkog Doma dovoljna viša ili visoka stručna sprema, bez obzira na to o kojem fakultetu ili školi je riječ. Različiti uslovi za izbor direktora ove dvije ustanove, čija je djelatnost ista, „leže“ u statutima po kojima su donošeni kriterijumi, a koje su ove ustanove same donijele.

Konkurs za direktora Doma penzionera Banjaluka, koji je ranije bio raspisan, poništen je. Jedan od uslova poništenog konkursa bila je VSS – fakultet društvenog smjera i da kandidat nije u sukobu interesa.

Ilija Vujičić, koji je već gotovo dvije godine v. d. direktora Doma penzionera Banjaluka, posjeduje diplomu Više tekstilne škole iz Beograda. Vujičić je vlasnik dva preduzeća: „Flor“ i „Flor Granit“.

Vujičić je ranije rekao da neće konkurisati za mjesto direktora, dok juče nije želio ništa da komentariše, zbog toga što je, kako je rekao, na sastanku.

 

Komentari na tekst (2)
Objavljeno:
Nije vazno sta imas zavrseno i koliko znas, nego ciji si igrac.
Objavljeno:
Biće Ljubo Lepir iz Doma starih u Banja Luci, pod sumnjivim okolnostima "završio sumnjiv fakultet" ali član.....
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.