Italija

Uhapšeno 20 članova mafije i zaplijenjena imovina vrijedna 450 miliona eura

Objavljeno: 05.03.2013. - 09:30
Italijanska finansijska policija saopćila je u utorak da je uhapsila 20 mafijaša i stavila pod zabranu imovinu u vrijednosti od 450 miliona eura, uglavnom turistička sela na jugu zemlje.
Autor: Buka/agencije
Veličina slova: a a a

Policijska istraga koje se odnosila na kalabrijsku mafiju N'draghetu počela je u 2008. godini i omogućila da se otkrije kako su neke kriminalne grupe koristile turistički sektor na jugu Italije radi izgradnje turističkih i rezdencijalnih kompleksa.

Među 20 uhapšenih osoba, uglavnom članova kalabrijskih mafijaških porodica Morabito i Aquino, dva su Španca i jedan Britanac, navodi se u sopćenju policije.

Policija je stavila pod zabranu 12 firmi i petnaestak turističkih sela, u vrijednosti procijenjenoj na 450 miliona eura. 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Ostavi komentar
Ime:
E-Mail:
Poruka:
 
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.


Napomena:
BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.