U Sofiji oteta kćerka evropskog 'kralja kokaina'

Bugarska

U Sofiji oteta kćerka evropskog 'kralja kokaina'

Piše: Buka /agencije

Desetogodišnja kćerka Evelina Baneva, navodnog šefa mreže trgovine drogom iz Latinske Amerike u Evropu, oteta je u u utorak ujutro u Sofiji, saopćila je policija.

Tri maskirana muškarca su vatrenim oružjem napala jedan automiobil u Bojani, luksuznom predgrađu Sofije, koji je djevojčicu vozio u školu. Vozač je hospitalizovan s dvije rane, saopćila je policija, prenosi AFP.

Otmica djevojčice je prvi slučaj ove vrste u Bugarskoj od 2009. godine, nakon serije od 14 kriminalnih otmica koja je prekinuta kada je razotkrivena banda od deset osoba.

Otmica kćerke čovjeka kojeg u Bugarskoj zovu "kralj kokaina" predstavlja prvi slučaj otmice ovako mladog djeteta.

Četrdesetsedmogodišnji Evelin Banev zvani "Brendo" osuđen je 15. februara u Sofiji na sedam i po godina zatvora zbog pranja 11,86 miliona eura.

Trebalo je da bude prebačen u Italiju da mu se u martu sudi prema optužbi da je uvozio drogu iz Latinske Amerike za kalabrijsku mafiju N'dranghetu.

Banev je s još pet članova kriminalne grupe učestvovao u međunarodnoj mreži koja je ilegalno prenijela 40 tona droge iz Latinske Amerike u Evropu, između 2004. i 2007. godine, saopćilo je bugarsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

 

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.