Vladmir Kličko u maju brani titulu protiv Francesca Pianete

Boks

Vladmir Kličko u maju brani titulu protiv Francesca Pianete

Piše: Buka/sportal

Ukrajinski bokser Vladmir Kličko branit će svoje četiri titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji protiv njemačko-talijanskog izazivača Francesca Pianete 4. maja u Manheimu.

Pianeta je prošle godine bio sparing partner Kličku, koji je vlasnik titula po IBF, IBO, WBO i WBA verziji.

Tridesetšestogodišnji Ukrajinac, koji je u karijeri zabilježio 59 pobjeda i tri poraza, posljednji put obranio je titulu u studenom prošle godine protiv PoljakaMariusza Wacha.

Pianeta, koji je rođen u Italiji, a odrastao u Gelsenkirchenu, visok je 1,93 metra i pet je centimetara niži od svog protivnika. Do sada je nepobijeđen, ima 28 pobjeda (15 nokauta) i jednu neodlučnu borbu.

2010. godine dijagnosticiran mu je rak testisa, a nakon izliječenja ovo će mu biti osma borba.

"Poštujem Pianetu jer je mlad i ima izražen borbeni duh", rekao je Kličko.

"Kličku sam kratko prošle godine bio sparing partner i uočio sam mu slabosti, kao i najbolji način kako da ih iskoristim", rekao je Pianeta i dodao kako će sigurno "nokautirati Klička i tako okrenuti svijet boksa naglavačke". 

 

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.