PDP: Da je svjestan svoje odgovornosti. Dodik bi već ponudio svoju ostavku

PDP: Da je svjestan svoje odgovornosti. Dodik bi već ponudio svoju ostavku

Piše: BUKA

„Izjava Rajka Vasića u kojoj saopštava da je „opoziv predsjednika Dodika opoziv Republike Srpske“ još jednom potvrđuje da režim predvođen SNSD-om Republiku Srpsku posmatra kao banana-državu, u kojoj postoji samo jedna partija - SNSD i jedan veliki vođa - predsjednik Dodik. Takođe, Vasić ovakvom ocjenom potvrđuje da SNSD Republiku Srpsku i njene institucije doživljava kao privatno vlasništvo.“ saopštio je danas PDP.

U ovoj stranci ističu kako „za situaciju u kojoj se trenutno nalazi Republika Srpska, sa uništenom ekonomijom i najvećom korupcijom u Evropi, predsjedniku Dodiku, kao glavnom simbolu vlasti i ne treba poseban zakon o opozivu – da je svjestan svoje odgovornosti, već sada bi podnio ostavku i raspisao nove izbore“.

Čak i Sjedinjene Američke Države, gdje je predsjednik institucija sa ogromnim ovlaštenjima za jedno demokratsko društvo, imaju zakonsku mogućnost tzv. „impičmenta“, odnosno opoziva predsjednika, pa to niko ne doživljava kao napad na nacionalne interese SAD-a.

„Ovdje se, zapravo, radi o neuspjelom Vasićevom pokušaju da još jednom ubijedi narod da samo SNSD voli i misli dobro Republici Srpskoj,  a da su svi ostali izdajnici i strani plaćenici. Međutim, narod je sve više nezaposlen i siromašan, a korupcija i nepotizam  sve više izjedaju naše društvo i sve je to posljedica SNSD-ove vlasti u poslednjih sedam godina“. navodi se u saopštenju PDP-a

za kraj u Partiji demokratskog progresa ističu da zbog toga, SNSD  dramatično brzo gubi podršku naroda i sve bliže je trenutak kada će koalicija SNSD-DNS-SP biti sklonjena sa scene, kao najveći krivac za katastrofalno stanje u društvu, koje su proizveli.

 

 

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
PDP je imao svojih 5 minuta,pardon, više od 5 godina. Sve je propadalao i tada.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.