Preminuo predsjednik Venecuele Ugo Čavez

Svijet

Preminuo predsjednik Venecuele Ugo Čavez

Piše: reuters

Dugogodišnji predsjednik Venecuele Ugo Čavez preminuo je nakon duge borbe sa rakom, javlja Rojters.

Potpredsjednik Venezuele Nikolas Maduro se obratio javnost sa vešću da je Ugo Čaves preminuo.

Predsjednik Venecuele preminuo je poslije dvogodišnje borbe sa rakom, čime je završena njegova četrnaestogodišnja socijalistička vladavina u ovoj zemlji.

Poslije najskorije opreacije i liječenja, u javnosti su se širile glasine da se Čavez teško oporavlja.

Čavez se zvanično vratio u Venecuelu 18. februara. podpredsjednik Nikolas Maduro i Čavezova kćerka Marija Gabrijela su demantovali svaku tvrdnju da je predsjednik Venecuele odavno mrtav. Prije tri dana otvorena je "Kapela nade" gdje su svi mogli da se pomole za zdravlje predsjednika Venecuele. Tom prilikom potpredsjednik Maduro izjavio je da je Čavez "živ, zdrav, ali intubiran zbog respiratornih problema".

Od juna 2011 godine, Čavez je podvrgnut hemoterapiji, radijaciji i više operacija. Nakon posljednje operacije na Kubi, nije viđen u javnosti osim na nekoliko fotografija. 

 

 

 

 

Komentari na tekst (3)
Objavljeno:
Pocivaj u miru Predsjednice, nedostajaces ovom svijetu.
Objavljeno:
Hugo Chavez: "Upravljanje prirodnim resursima ne smije biti u rukama multinacionalnih kompanija, imperijalista, kapitalista ili nacionalne buržoazije. Ne smije, jer ti resursi pripadaju narodu" samo jedan citat velikog vizionara i covjeka. Laka ti crna zemlja El Gigante.
ycx
Objavljeno:
Pocivaj u miri vjecna ti slava junace site
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.