Svi bankovni računi DS-a u blokadi

BEOGRAD

Svi bankovni računi DS-a u blokadi

Piše: Buka

Svi računi Demokratske stranke (DS) u svim bankama u Srbiji su blokirani zbog neizmirenog kredita kod Razvojne banke Vojvodine (RBV), koja je pokrenula postupak prinudne naplate 335,4 miliona dinara (oko 5,9 miliona KM), saznaje list "Danas".

Kako navodi taj list, u dopisu sekretarke Demokratske stranke Tamare Tripić članovima Glavnog i Pokrajinskog odbora, okružnim, gradskim i opštinskim odborima stranke, navodi se da su računi u blokadi od 4. marta.

"Računi su blokirani jer je DS za potrebe kampanje pred prošlogodišnje majske izbore podigla kredit kod RBV, a u predviđenom roku nije ponudila sredstva obezbjeđenja, te je banka pokrenula postupak prinudne naplate", navodi se u dopisu.

Ta blokada podrazumijeva da će RBV skidati sva sredstva sa svih računa DS-a dok ne izmiri dugovanja koja iznose 335 miliona i 390.000 dinara.

"Da bismo izmirili ovaj dug, DS mora da pruži garancije, odnosno finansijska obezbjeđenja, kako bi nam bio omogućen reprogram kredita na 36 mjeseci i skinuta blokada sa svih računa. Molimo vas da razumijete situaciju u kojoj se od danas DS nalazi i da ne predviđate i ne pravite bilo kakve troškove, jer ćemo takvim poslovanjem prekršiti Zakon", navodi se u dopisu Tripićeve.

Portparolka DS-a Aleksandra Jerkov potvrdila je za "Danas" da je došlo do blokade, ali i izrazila nadu da se radi o "proceduralnom zastoju" koji će biti otklonjen u najskorije vrijeme.

 

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.