BEOGRAD

Svi bankovni računi DS-a u blokadi

Objavljeno: 07.03.2013. - 04:35
Svi računi Demokratske stranke (DS) u svim bankama u Srbiji su blokirani zbog neizmirenog kredita kod Razvojne banke Vojvodine (RBV), koja je pokrenula postupak prinudne naplate 335,4 miliona dinara (oko 5,9 miliona KM), saznaje list "Danas".
Autor: Buka
Veličina slova: a a a

Kako navodi taj list, u dopisu sekretarke Demokratske stranke Tamare Tripić članovima Glavnog i Pokrajinskog odbora, okružnim, gradskim i opštinskim odborima stranke, navodi se da su računi u blokadi od 4. marta.

"Računi su blokirani jer je DS za potrebe kampanje pred prošlogodišnje majske izbore podigla kredit kod RBV, a u predviđenom roku nije ponudila sredstva obezbjeđenja, te je banka pokrenula postupak prinudne naplate", navodi se u dopisu.

Ta blokada podrazumijeva da će RBV skidati sva sredstva sa svih računa DS-a dok ne izmiri dugovanja koja iznose 335 miliona i 390.000 dinara.

"Da bismo izmirili ovaj dug, DS mora da pruži garancije, odnosno finansijska obezbjeđenja, kako bi nam bio omogućen reprogram kredita na 36 mjeseci i skinuta blokada sa svih računa. Molimo vas da razumijete situaciju u kojoj se od danas DS nalazi i da ne predviđate i ne pravite bilo kakve troškove, jer ćemo takvim poslovanjem prekršiti Zakon", navodi se u dopisu Tripićeve.

Portparolka DS-a Aleksandra Jerkov potvrdila je za "Danas" da je došlo do blokade, ali i izrazila nadu da se radi o "proceduralnom zastoju" koji će biti otklonjen u najskorije vrijeme.

 

 

 

Komentari (0)
Ostavi komentar
Ime:
E-Mail:
Poruka:
 
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.


Napomena:
BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.