Srednjoškolski dom Banjaluka: Sapunica na državnim jaslama

Naša posla

Srednjoškolski dom Banjaluka: Sapunica na državnim jaslama

Piše: Dragan Bursać

Problemi oko banjalučkog Srednjoškolskog doma počeli su još prošlog ljeta, kada se saznalo da je direktor, Branislav Vidić, zaposlio svoju suprugu u ovu javnu ustanovu.

Inače, Vidić je raspisao konkurs za vaspitača pripravnika, na koji su se prijavila 34 kandidata, među kojima i njegova supruga. Pošto ih je sam sve saslušao, na posao je primio baš nju.

Vidić je izjavio da je tačno da je sam ispitivao 34 kandidata za prijem na posao, ali da se “njegova supruga pokazala najboljom i da je zato primio na posao”.

Dodao je da je “sve to urađeno u skladu sa zakonom”.

Nakon toga je Republička prosvjetna inspekcija izašla na teren i poslije izvršene kontrole naložila da se poništi odluka o izboru Svjetlane Vidić na mjesto vaspitača-pripravnika u Srednjoškolskom domu Banjaluka i da se ponovi procedura izbora kandidata.

Tom prilikom, portparol Republičke prosvjetne inspekcije, Dušanka Makivić, izjavila je:

- Inspektor je utvrdio da stručna sprema Vidićeve ne odgovara stručnoj spremi traženoj za to radno mjesto i da su dva kandidata bila djeca palih boraca. Oni po zakonu imaju prednost ako ispunjavaju uslove kao i ostali.

 

Već u oktobru mjesecu, Branislav Vidić, nakon što je Ministarstvo prosvjete i kulture, na čelu sa sada već bivšim ministrom, Antonom Kasipovićem, poništilo rješenje Republičke prosvjetne inspekcije o izboru kandidata na konkursu za posao vaspitača u Domu, ponovo je na to radno mjesto primio svoju suprugu Svjetlanu Vidić.

 

Portparol Republičke inspekcije rada, Dušanka Makivić, kaže da je poslije rješenja inspektora kojim je naložio Domu da se poništi odluka o izboru kandidata i da se ponovi procedura izbora vaspitača, Srednjoškolski dom uložio žalbu na rješenje inspektora.

- Ministarstvo prosvjete i kulture je usvojilo žalbu. Poništilo je rješenje inspektora i predmet je vraćen prvostepenom organu na ponovni postupak. Inspektor će ponovo izvršiti kontrolu - kaže Makivićeva.
U međuvremenu, Svjetlana Vidić regularno radi u Srednjoškolskom domu.

Saga se nastavlja

BUKA je u posjedu pisma Zaposlenih ove Javne ustanove u kojem se navodi čitav niz novih protivzakonitih malverzacija.


Naime, kako stoji u pismu, još krajem maja i početkom juna 2012. godine, na upražnjeno mjesto noćnog portira primljen je Blaško Sibinčić, muž predsjednice Upravnog odbora J. U. Srednjoškolski dom i kućni prijatelj direktora Vidića. Dakle, Vidić prima na posao muža predsjednice Upravnog odbora, sa Biroa za zapošljavanje.

 

Postavlja se nekoliko pitanja. Kako baš sa Biroa za zapošljavanje da pošalju muža predsjednice Upravnog odbora i prijatelja direktora Vidića, pored  toliko  hiljada nezaposlenih koji su godinama na birou? Takođe, postavlja se pitanje, kako sa Biroa za zapošljavanje da pošalju profesora istorije na mjesto noćnog portira, sem ako nije na birou bio prijavljen sa SSS, što bi bilo lažno prijavljivanje?

Dakako, navodi se u pismu, da je istina brzo došla na vidjelo. Obzirom da nije potrebno raspisivati javni konkurs na mjesto noćnog portira, direktor i predsjednica Upravnog odbora su Blaška Sibinčića uveli  na „ mala vrata“ u Dom, da bi tu bio samo privremeno, dok mu ne pronađu adekvatno radno mjesto. Ovih su dana  to i ostvarili i pomjerili sa radnog mjesta dosadašnjeg bibliotekara, te na to mjesto postavili Blaška Sibinčića.

Svoje viđenje situacije ima i direktor Doma, Branislav Vidić koji je za naš portal rekao da Blaško Sibinčić nije pozvan sa biroa već je birou poslata prijava potrebe za radnikom na upražnjenom radnom mjestu noćnog portira. Ipak i Vidić potvrđuje da je on kao direktor odabrao baš tog kandidata.

-Koga će biro poslati na razgovor to je stvar biroa za zapošljavanje. Izbor kandidata je u nadležnosti direktora. Tako da ne stoji tvrdnja da sam ja tražio Blaška Sibinčića, navodi Vidić.

Zanimljivo je da ni direktor Vidić ne spori kako je Sibinčić radio sa visokom stručnom spremom na mjestu portira, ali da je platu primao propisanim koeficijentom za taj posao.

BUKA je kontaktirala Republičku upravu za inspekcijske poslove, gdje su nam potvrdili da se u decembru 2012. godine Republičkoj prosvjetnoj inspekciji obratio predstavkom Blaško Sibinčić. Njegova prijava se odnosila na to da je zaposlen kao profesor istorije na mjestu portira, te da na mjestu bibliotekara radi nekvalifikovana osoba i da bi se trebala provesti inspekcijska kontrola. Ista je provedena 16. januara i na osnovu Pravilnika, a uz aminovanje Ministarstva prosvjete i kulture, naređena je sistematizacija radnih mjesta. Zanimljivo je kako na naše pitanje, otkuda Sibinčić na birou sa srednjom stručnom spremom, nisu imali odgovor. Rekli su nam da ni sam Biro ne može da se bavi sa toliko sličnih slučajeva?

-Sve i da stari bibliotekar nije ispunjavao uslove, morao je biti raspisan konkurs za ovo radno mjesto, a što stoji i u Zakonu o učeničkom standardu u članu 28. stav 2 i 3.

Što se tiče Vidićeve žene, Svjetlane, zaposleni tvrde da je završila fakultet u 49-oj godini u Bihaću, sa diplomom Menadžer industrijske proizvodnje. I pored velikog broja kandidata koji imaju završene fakultete nastavnog smjera i onih koji po zakonu imaju prednost prilikom zapošljavanja, a to su djeca porodica poginulih boraca, ipak je ona dobila posao.

-Nakon burne reakcije javnosti, Vidić prima djecu poginulih boraca na posao, ali i u dogovoru sa Ministarstvom prosvjete i kulture RS, naravno, preko gospođe Rajke Manojlović, ostavlja na poslu i svoju ženu, navodi se u saopštenju.

Prije par dana, otkrivaju nam zaposleni, po već oprobanom receptu, direktor Vidić na radno mjesto noćnog portira prima ženinu prijateljicu Radmilu Vučanović, takođe sa biroa za zapošljavanje. Opet interesantno, kako baš sa biroa da pošalju ženinu prijateljicu.

Prema informacijama potpisnika pisma, ova gospođa je radila za jednu privatnu firmu, te dala otkaz kako bi se mogla prijaviti na Biro za zapošljavanje.

Vidić je u izjavi za BUKU pokazao neobičnu džender senzitivnost izjavivši da je tačno kako Radmila Vučanović radi kao noćni portir i da tu nema ništa sporno:

-Nigdje u zakonu ne postoji diskriminacija polova, a što se tiče prakse pogledajte u drugim domovima učenika u okruženju  npr dom učenika Sremska Mitrovica, ko kod njih radi kao portir. Zabranjeno je vršiti diskriminaciju polova. Žene su punopravne isto kao i muškarci. Pitate  kako žena može biti portir, isto tako kako može biti i policajac, zaključuje Vidić.

Nećete vjerovati, navodi se dalje u pismu, opet po oprobanom receptu, sa Biroa za zapošljavanje direktor Vidić dovodi na radno mjesto vešarice ženu svog odanog prijatelja i radnika ove ustanove, portira Milana Petrovića. Iako je žena koja radi na ovom radnom mjestu na godišnjem odmoru pred penziju, sve i da zanemarimo ove prijateljske veze, Vidić prima na radno mjesto ženu svog prijatelja i isplatiće joj platu iz domskih sredstava, jer po zakonu niko ne bi smio biti primljen na to radno mjesto dok se radnica ne vrati sa godišnjeg odmora i ode u penziju.

Vidić ne spori da je zaposlena nova osoba, ali kaže kako to nije Petrovićeva žena, nego da je riječ o Dragani Šukalo-Cvijetić.

 

- Na ovom radnom mjestu je primljena zbog obima posla. Pa zamislite da nije niko primljen na to radno mjesto, a u domu ima 300 učenika. Za mjesec i po dana odmora radnice koja koristi godišnji odmor,  na kakvoj posteljini bi spavali učenici.

Radnici se pitaju do kada će trajati ova Vidićeva samovolja, dokle će ga štititi pojedinci? S obzirom da je Ministar prosvjete i kulture RS najavio da će se boriti protiv ovakvih rodbinsko-prijateljskih veza prilikom zapošljavanja, pitaju ga zaposleni - kada će to i realizovati kada je u pitanju Srednjoškolski dom u Banjaluci?

 

Izlišno je i napominjati da je Ministar sada već bivši, pa samim tim nikada neće odgovarati na ova i slična pitanja zaposlenih.

 

-To su sve činjenice koje nadležne institucije lako mogu da provjere ukoliko žele, jer sa Vidićem na čelu narušava se ugled Doma kao vaspitne ustanove. Zahvaljujući ovolikoj Vidićevoj bahatosti, zaposleni strahuju za svoja radna mjesta, umjesto da se posvete svom poslu, konstatuju zaposleni.

Zanimljivo je, stoji dalje u pismu, i to da je Vidić u petak (22. februara 2013. god.) promijenio Pravilnik o zapošljavanju vaspitača u Srednjoškolski dom. Ranije je stajalo da taj posao mogu raditi samo lica koja mogu predavati u školama, dok sad pored toga piše da taj posao mogu obavljati i ona lica koja imaju položenu grupu pedagoških predmeta (poput njegove žene).

Vidić na ovo odgovara da je Pravilnik samo usklađen sa zakonom, a na osnovu naloženog riješenja Prosvjetnog inspektora.

Izlišno je i napominjati da za ovo nikada niko nije odgovarao, a kako sada stvari stoje, osim ovakvih polutajnih dopisa zastrašenih radnika, sve će ostati na mrtvoj tački. Po svemu sudeći, čini se da će ova latino-serija oko banjalučkog srednjoškolskog Doma sa proljeća dobiti svoje nastavke.


 

Borba protiv korupcije se mjeri praktičnim rješenjima

 

 

Komentari na tekst (72)
Objavljeno:
Diglo se selo u odbranu ovog lika, jbg moraš komšiju zaštititi možda kasnije i tvoje dijete zaposli... strašno
Objavljeno:
Autor teksta, kao ostrouman novinar, sasvim sigurno je znao kakvih moralnih karakteristika ce biti "djavolji advokati" koje ce ovaj nesretni Vidic angazovati. Medjutim, ono na sta ocigledno nije racunao je intelektualni i edukativni nivo istih, a moglo se pretpostaviti da ce to biti menadzeri u industriji, menadzeri u rekreativnoj gastronomiji i sl. Zbog ove autorove nesmotrenosti pojedini navode kako "u zivotu duzi tekst nisu procitali" (a ocigledno su bili prisiljeni). Moj savjet Vidicevim "djavoljim advokatima" je da protiv gospodina Bursaca podnesu tuzbu, a zbog izlaganja neprimjerenom intelektualnom naporu kao obliku psihickog zlostavljanja. Pored toga preporucujem da to urade sto prije, dok institucijama rukovode braca im po edukaciji. Jer potpuno je izvjesno da se sprema generalno ciscenje.
Objavljeno:
Najbolje i najpametnije bi bilo da provjerite dosije Ranka Gajica i da se on malo zabrine o sebi a ne o gospodinu Vidicu.
Objavljeno:
Pisete o Vidicu a pitajte Ranka Gajica sta su mu radnici doma:Dragisa,Vuleta,Petrana, Neda,Ranka.
Objavljeno:
Samo da vam kazem da je Vidiceva zena zavrsila EKONOMSKU SKOLU sa mojom mamom i bila odlican djak dok mnogi koji rade u domu nisu znali ni gdje su vrata od EKONOMSKE SKOLE , a to se moze dokazati pravim cinjenicnim stanjem. Vidicu naprijed ne moze ti Ranko, Dragisa i Vida nista.
Objavljeno:
SAMO GA HVALITE! NADAM SE DA CETE BITI UZ NJEGA I KAD BUDE PAKOVAO KOFERE, DA IZADJETE SA NJIM NA MALA VRATA, KAKO STE I USLI U DOM SVI ZAJEDNO
Objavljeno:
Zločasta je Zloća, a Milka je Crvenkapa... i ne zna da navede članove Zakona i pravi pravopisne greške :P
Objavljeno:
Direktore, samo posteno i pravedno, kao i do sada! Najbolji covjek na ovoj funkciji do sada. PUNA PODRSKA!!!
Objavljeno:
Bravo RUZO sad sam procitala upravu si nemogu da verujem za tog Ranka da takvi ljudi u domu maloljetnika rade .UZASNO
Objavljeno:
BICE PROPAST SVIJETA ti izgleda da si svu pamet svijeta pokupio, najlakse je ovako pisati kojekakve gluposti bez ikakve odgovornosti. Sramote je sto pojedinci koriste svaku priliku kako bi opstruisali rad ovako ugledne ustanove. Sram vas bilo!!! Ova ustanova, do dolaska gospodina Vidica. bila je poznata po nemoralnim stvarima, da vas podsjetim, pedofilija i druge ruzne slike koje su se dovodile u vezu sa tim. A sada tu ustanovu karakterisu neke druge stvari a one se ogledaju u boljim uslovima za ucenike i vecoj angazovanosti vaspitaca. Pokusajte malo racionalnije sagledati situaciju. Pozdrav
Objavljeno:
BICE PROPAST SVIJETA ti izgleda da si svu pamet svijeta pokupio, najlakse je ovako pisati kojekakve gluposti bez ikakve odgovornosti. Sramote je sto pojedinci koriste svaku priliku kako bi opstruisali rad ovako ugledne ustanove. Sram vas bilo!!! Ova ustanova, do dolaska gospodina Vidica. bila je poznata po nemoralnim stvarima, da vas podsjetim, pedofilija i druge ruzne slike koje su se dovodile u vezu sa tim. A sada tu ustanovu karakterisu neke druge stvari a one se ogledaju u boljim uslovima za ucenike i vecoj angazovanosti vaspitaca. Pokusajte malo racionalnije sagledati situaciju. Pozdrav
Objavljeno:
Dosta nam je Ranka Gajica Grmuse Dragise i Nade Racic oni bi da kroje kapu u domu .Ukucajte Ranko Gajic pa ce te vidjeti o kome se radi,Direktore samo napred imas podrsku od svih razumnih ljudi .
Objavljeno:
Vidicu, samo naprijed. Vi ste ovaj dom zaduzili vise od svih direktora zajedno... Uspjesnost poslovanja se gleda po djecijim uslovima boravka a ne osoblju (koje u ovom sastavu savjesno i odgovorno obavlja svoj posao). SAMO NAPRIJED!!!
Objavljeno:
Milka, kad smo već kod jagoda mislim da si pobrkala lončiće, ne znam kako si samo došla do zaključka da su zloća i crvenkapa iste osobe ccc
Objavljeno:
MILKA - ako direktor ostane posten kao do sada vjerovatno ce i njegova baba dobiti neku funkciju u domu. mozda mjesto predsjednice upravnog odbora?!
Objavljeno:
Zloca je ubrala pogresnu jagodu nekad se prestavlja kao crvenkapa ,a namjerno pravi pravopisne greske nije lijepo pravniku da to radi.Sut kartu su zasluzili Petar umorna Gaja Grimi i njihova raja .Svi bi se oni uvalili u fotelju a onda bi bio propast svijeta u tom Domu.PODRSKA DIREKTORU DOMA U PRAVU SI NEDAJ SE I BORI SE I OSTANI POSTEN KAO STO SI BIO DO SADA:
Objavljeno:
DEJANE nije stvar u tome da svi mi ne bismo rado zaposlili svoje najblize na najbolja radna mjesta. stvar je u tome da to ne moze tako i da to nije posteno prema onima koji su se skolovali i mucili na DRZAVNIM FAKULTETIMA ili su rasli bez roditelja i uz ko zna kakve napore uspjeli da finansiraju skolovanje. sve i da je preporodio dom, sto nije istina, ne moze da ide protiv zakona. sve i da mu se zena odrekla plate, ona nije dovoljno strucna da vaspitava djecu sa diplomom INDUSTRIJSKI MENADZER, inace bi menadzeri radili u vrticima i predavali djeci u skolama. sve je prosto k'o pasulj i ko ima imalo mozga razumije zasto je VIDIC ZASLUZIO SUT KARTU!!!!
Objavljeno:
Ja koliko sam cuo u zadnje vrijeme iz medija, pored ovoga sto ga prozivaju za zenu, da taj covjek stalno uvodi neke novitete na pozitivno u tom domu, neke teretane, ucionice i sta jos ne sjecam se tacno sta sve ali uglavnom ga je podigao na mnogo vise nivo otkad je dosao u tu fotelju, bar se po tome razlikuje od ovih ostalih. Onaj ko je dosao preko regularnog konkursa bez ikakve stele u neko javno preduzece u zadnje 3-4 godine, ja cu ga poljubiti u dupe. Prema tome, sta se ovi toliko cude i osudjuju ga, pa da su oni na njegovom mjestu NE BI ZAPOSLILI SVOJU ZENU ILI NEKOG SVOG jel tako gospodo. To nek pričaju maloj djeci.
Objavljeno:
Šta je sporno u komentaru koji ste maloprije postavili pa izbrisali? Da li poznavanje materije vrijeđa inteligenciju većine navedenih komentatora ovog teksta?
Objavljeno:
Molim pravnika CRVENKAPU da navede članove Zakona o učeničkom standardu RS koji propisuju mogućnost internog premještanja zaposlenika sa mjesta portira na mjesto stručnog saradnika bibliotekara. U konkretnom slucaju, uvaženi pravniče, Zakon se ne može retroaktivno primjenjivati na radnike koji su već zaposleni, a koji su po propisima koji su bili na snazi do donošenja novih ispunjavali uslove koji se odnose na stepen i vrstu stručne spreme. Predlažem Vam da ponovite lekcije iz Uvoda u pravo u kojima se možete informisati o retroaktivnoj primjeni propisa.
Objavljeno:
Komentari su totalna glupost!!! Vidi se da tu ima svega , a ubjedjen sam da taj " gospodin" radi i gore stvari. Ovo mi lici na predizbornu kampanju, cini se da je taj diretkor unajmio cijeli set " duznika" da ga hvale!!! to je toliko ocigledno da postaje gadljivo. Stidite se.Po vasim komentarima ispada je navedeni gospodin pravi svetac , a ne prevarant kojem je mjesto iza brave , a ne u fotelji. Jednom treba presjeci i reci : dosta je! Dosta je sa Vidicem, dosta je sa njegovim mecanama koje ga cuvaju iz sopstvenih interesa jer su njihovi prljavi poslovi ispreplitani kao crijeva. Dosta sa dekanom PMF Rajkom Gnjatom, dosta sa seficiom kabineta ministarstva prosvjete Rajkom Manojlovic. Borba je pocela i nastavice se...
Objavljeno:
PAO MIROSLAV MISKOVIC, PALA VLADA, PASCE I VIDIC!!!!!!!!!!!!!!!!! SPREMA SE VELIKA METLA ZA TAKVE KAO STO JE ON!!!!!!!!!
Objavljeno:
Pitam ove ljude sto su poslali pismo ovom portalu - napravite gospodo spisak svih radnika svih javnih preduzeća pa mi navedite 5 % radnika da su dosli preko regularnog konkursa, nego su svi dosli po "babu i po stricevima". Pokrali su ovaj jadni narod uzeli milijarde, a ovi se nakačili na nekog tamo direktora. Ptice na grani bi mogle da skontaju da se ovi sto su poslali pismo ne mirisu sa ovim Vidicem, i da na svaki nacin pokusavaju da ga diskredituju preko raznih dostupnih medija
Objavljeno:
CRVENKAPA ti da si vidjela knjigu prava znala bi da se ne pise RASPISIVA. Jedino ako ti je diplomu pravnog faksa dao onaj kod koga je i vidic diplomirao! sta je vidic uradio moze da se pronadje na googlu jednostavno ako se ukuca njegovo cijeneno ime i prezime. meni izbacuje samo - vidic sa nedovoljnim godinama staza postao direktor, vidic protiv zakona zaposlio suprugu... nekako nigdje nista pozitivno! ja bih njega rado stavio na mjesto cvijanoviceve, jer takav lopovski kapacitet zasluzuje da ima kljuc najveceg sefa! do tada se nece smiriti
Objavljeno:
ljudi, ne brinite, pravda je spora, ali stize! radnici, samo naprijed, borite se za svoja prava. njegove afere su dosadile i bogu i narodu, niko nije lud da ga stiti dovijeka! vidicu, pakuj kofere! ne zaboravi da poneses fikus - suprugu
vuk
Objavljeno:
Razumeš Petre sijaset je problema. Kad su mi djeca bila mala ja sam im dao da mi šaraju sve zidove sedam dana i poslije nisu nikad šarali. Imaš li ti Petre baštu. Postavi plastenike pa nešto zasadi. Konstrukciju napravi od običnih plastičnih cijevi, to ti je jeftino 100 do 150 KM. Ma skup je najlon ne isplati se. Nešto uradi ne bavi se glupostima vidi se da si očajan sigurno si i ti propali direktor SDS-a. Malo gluposti kad može novinar mogu i ja. A da narode radi li u domu onaj vaspitač Gajić što je imao onu aferu sa učenicom.
Objavljeno:
Mediji,pisani,stampani,elektronski... Najlakse je pisati neke stvari,i iste objaviti .Niko ne ulazi u sustinu,I tacnost tih istih plasiranih informacija.To je ono najzalosnije.Zao mi je sto zivim u ovakvom drustvu,sto niko nikome ne zeli nista dobro.Pomislite samo ima li taj isti direktor porodicu,djecu... Imaju li ta ista djeca osjecaje?Utice li i na njih, na njihovo zdravstveno stanje ova "sapunica"?Nazalost to nikoga nije briga.Gospodina Vidica poznajem licno,zao mi je kroz sta sve prolazi njegova porodica.Imate moju potpunu podrsku.Samo naprijed.
Objavljeno:
Vidić je zaposlio ženu to je tačno a da li Vi novinaru znate da ta gospođa svakog mjeseca odvaja po 300 KM za troje siromašne djece iz siromašnih porodica. Sram Vas bilo ko to još radi malo je takvih. O čemu Vi pišete i o kome, e Republiko Srpska sramite se ovog teksta.
Objavljeno:
Dragi moj novinaru čitam ove komentare pa razmišljam o svemu ovome o ovim bljuvotinama u članku koji je izašao na portalu zašto niste objavili imena tih nezadovoljnih radnika. Zašto se oni skrivaju i zašto ako postoji to pismo niste objavili ko stoji iza tog pisma. Vama je bitno samo da nešto napišete da se čita iza tog pisma možda ne stoji niko ili neki možda izmišljeni likovi iz nekih serija neki Gaja Grmi i njihova tročlana raja. Ja bih se pojeo od srama kada bi ispod mog teksta stajali ovakvi komentari. Vaš članak je zavrijedio pažnju iz razloga što pominješ jednog plemenitog dobrog i čestitog čovjeka gospodina Vidića. Predlažem Vam da se raspitate ko je taj čovjek pa će Vas biti sramota cijelog života što ste napisali ovaj članak o njemu.
Objavljeno:
Zivio sam u tom domu.Bilo nas je dosta.Od nas se niko nije zalio na naseg direktora Vidica,pa nam nije jasno sta hoce javnost od njega.Obezbjedio nam je sve sto do tada nismo imali i sto nam prethodni direktor nije htjeo obezbjediti.Sva djeca u domu uvazavaju i postuju Vidica jer je to jedinini direktor koji se zauzeo za djecu i napravio ogromne promene na bolje.
Objavljeno:
JADNI DIREKTOR LOPOV! EEEE, VIDICU, TI SE KRIJES IZA OVIH HVALOSPJEVA, AL DOLIJACES, KAD TAD!
Objavljeno:
E,ovako. Prije svega,nikada duzi tekst nisam procitala. Duzina teksta sve govori.Novinar koji je pisao ovaj tekst,dobio je dosta para da ga napise.Informacija je 100% provjerena.Uzeli na zub jednog covjeka,njegovu zenu i radno mjesto.Stvarno dokle sa ovim.Nije interesantno.Nije covjek kriv sto je direktor,sto ima odredjena ovlastenja.Radi svoj posao!Ako nesto pogresi,sam ce snositi posledice a ne vi "zlom ispunjeni narode".Jedino sto mozete je da listate novine iz dana u dan i uzivate u tudjoj nesreci.Sto niste ljudi.Napisite nesto pozitivno,nesto ohrabrujuce.Zao mi je covjeka jer nije jedini koji mu se ovako nesto desava.Zelim mu od srca da istraje u svemu ovome.
Objavljeno:
Kako ste svi pametni.Nemam reci.Vi znate ko je pismen a ko nije!Podjite prvo od sebe,pa onda nekom sudite.Upoznajte prvo te ljude.Moja deca su u tom domu,nista im ne nedostaje.Imamo sve reci hvale za gospodina Vidica.Ako nam nije pomogao,nije ni odmogao.Muka mi je od ljudi,koji su ispunjeni zlobom,koji ne znaju nista nego da se hrane nesrecom ili neprijatnostima drugih ljudi.Covek je na svom mestu.Samo napred gospodine Vidicu ;-)
Objavljeno:
Nije lijepo da tako kritikujete čovjeka,najprije se dobro informišite pa tek onda prosudite. Dom nikad nije bolje funkcionisao i za to imam informacije od onih koji su najbitniji u svemu tome a to su djeca. Nemojte zaboraviti da su djeca ta koja su najvažnija i ako je njima dobro to najviše govori o tome da je đački dom u najboljim rukama,nemojte praviti probleme gdje ih nema. Kao što gore navedeni Pero Lampica kaže ,važno je da su đaci i njihovi roditelji zadovoljni a ko radi nije važno sve dok obavlja svoj posao onako kako treba.
Objavljeno:
Pogledajte ko sve brani Vidica, sve sami polupismeni ljudi! Bas poput njega, mozda i oni imaju kupljene diplome, profesora, magistara a mozda i doktora. Smijesni ste!!! Ako bude pravde ovog gospodina treba smijeniti, a onim koje je on nezakonito doveo, i koji vrse pritisak na ostale radnike da cute , treba zahvalit i uputit ih sto dalje od doma...Svaka cast za tekst...
Objavljeno:
Dragi ljudiiii!Vi definitivno nemate svog posla.Bavite se svojim a ne zivotom gospodina Vidica.Ocigledno je da su odredjeni ljudi LJUBOMORNI na njega,njegov zivot i status.Tim istim ostaje samo da ga blate preko novina.Drugo nista i ne mogu.Hvala Bogu,da postoje danas ljudi koji ce zaposliti bilo koga-jer slusamo samo o otpustanju radnika,i sl.Ovo nije nikakva sapunica,sve je krajnje normalno.Kamo srece da nam je vise ovakvih Vidica bili bi svi srecni i zadovoljni.Velika podrska direktoru.
Objavljeno:
Da nam je vise ovakvih kao gospodin Vidic bilo bi puno bolje, covjek daje sve od sebe i okrenuo se konkretnim problemima te iste rjesava. Vidicu, samo nastavite tako a mediji k'o mediji, uvijek ce pricati i pisati, moraju i oni od necega zivjeti. Pozdrav za sve!
Objavljeno:
Prvo upoznajte covjeka, pa se udostojite pisati o njemu. Niije ukrao i pokrao drzavu ako je vec nekoga zaposlio.
Objavljeno:
Bivsi direktor doma GAJA koji sada radi kao vaspitac u tom istom domu je za vrijeme svog mandata zaposlio pola svoje rodbine pa ga niko nije prozivao a sad mu ocito krivo sto nije na toj poziciji. Dom je bio u katastrofalnom stanju tada, a sad su odlicni uslovi za ucenike
Objavljeno:
Moja prijateljica boravi u domu vec dve godine i kako je Vidic dosao na mjesto direktora uslovi u domu su daleko bolji za djecu.Ima samo rijeci hvale za smjestaj,hranu i sam boravak u domu.Vidicu samo naprijed.
Objavljeno:
Sva ova priča mi izgleda potiče od radnika iz doma, neko želi da se uz pomoć nekih radnih kolega domogne direktorske fotelje sad kad je stanje u domu zadovoljavajuće.
Objavljeno:
Da znam da ne bilo štetno za dom ja bi gosp. Vidića postavio za mandatara vlade umjesto ove g-đe Cvijanović i sigurno bi nam bilo bolje svima.
Objavljeno:
Morao sam se i ja uključiti u rasparavu. Ja imam druge informacije o domu, stanje nije nikad bilo bolje od kad dom postoji, ovo im je najbolji direktor, korisnici i njihovi roditelji su zadovoljni! Direktor prima radnike po potrebama i sigurno po zakonu a da nije tako već bi bio smijenjen. Na kraju mislim da ovde ima zavidnih ljudi na tuđi uspjeh.....ili da neko ne želi da zauzme njegovo mjesto...
Objavljeno:
UMORNA tvoji komentari ukazuju samo na jedno, a to je umor. Izgleda da si ti vec odavno umorna za sve pa i za rad u ovako odgovornoj i ozbiljnoj ustanovi! Sto se Vidica tice covjek radi samo svoj posao, sramota je nakon toliko pozitivnih promjena u domu da ovako komentarises. Ili nisi poznavaoc domske problematike ili ne zelis da stvari sagledas pravim ocima.
Objavljeno:
Ljudi, pogledajte malo sta pisete.....''umorna'', odmori malo i pogledaj komentare ljudi koji imaju iskustva sa stanjem u domu. Bitno je da su korisnici usluga doma zadovoljni. Nemojte se sprdati sa borackom organizacijom i nasim borcima ( "o, boze"). pozzz
Objavljeno:
MARINA KNEZEVO ja sam bio u Domu prije 3 godine i ne sjecam se nicega od tih uslova koje ste naveli (nova teretana za ucenike, pristup internetu, poboljsana domska ishrana itd.) ako je to tako kako kazete onda zaista treba skinuti kapu tom covjeku. Ovo je Dom za ucenike, pa valjda se kroz njihove uslove boravka moze ocijeniti neciji rad ili nerad. VIDICU SVAKA CAST! Pozzzzzz
Objavljeno:
UMORNA, ne vjerujem da to pises, ne znam jesi li musko ili zensko, ali sta god da si svejedno ne vjerujem... Jel mi ovdje pricamo o penzijama i invalidninama ili o necemu drugom... haha
Objavljeno:
E moja UMORNA-Gaja... Koliko ja znam "vidic" se pise sa veliko slovo V... Ne znam ja ko je nepismen vaspitac... pozz
Objavljeno:
Iza ovoga svega stoje dva vaspitača u domu koji plasiraju priče kako bi pokušali srušiti Vidića. Mada Gaja muša i njegova Raja koji konstantno urušavaju ugled ustanove. Ovima ni jedan direktor ne valja sjetite se šta su sve pisali o Jagodiću.
Objavljeno:
Ljudi, sta hocete, ministarstvo je reagovalo i "naslo" da je sve regularno?!Bitno je da su djeca zadovoljna. Okanite se konkursa i toga ko je primljen na koje radno mjesto. Ima u ovoj drzavi daleko vecih problema. Pozabavite se time. Pozzz
Objavljeno:
Da sam na mjestu ovog Petrovića ja bi tužio ovo što su ga oženili preko novina a isto i ja predlažem i toj gospođi Dragani da ih tuži.
Objavljeno:
Svi bi bili veoma srecni kada bi postojalo vise ovakvih ljudi koji su mladi, perspektivni i koji svojim entuiziazmom mogu da naprave nesto od ovog drustva. Vidic je osoba koja prepoznaje prave probleme u Domu. Moje djete trenutno boravi u Domu i od kako je gosp Vidic na celu te ustanove stvari su se pokrenule sa "mrtve tacke". Navescu nekoliko primjera za koje sam sigurna da su tacni: nova teretana za ucenike, pristup internetu, poboljsana domska ishrana itd. Ovo je samo dio onoga sto je za kratko vrijeme Vidic uradio za ovu ustanovu i za nasu djecu. Stavljam se na raspolaganje za svaku podrsku direktoru Vidicu.
Objavljeno:
Ja sam pravnik lupate lončiće. Zakon o učeničkom standardu je rekao da se raspisiva konkurs za nastavnika i stručnog saradnika samo u slučaju kada je upražnjeno radno mjesto. Pošto je ovo radno mjesto bilo popunjeno ne verifikovanim kadrom smatra se da nije bilo upražnjeno . Ova će tvrdnja pasti na sudu da je morao raspisati konkurs tvrdim da nije morao raspisati konkurs. Direktor ima pravo izvršiti internu preraspodjelu.
Objavljeno:
Iza Vidica stoji velika vecina radnika Doma, a zlu namjernu kampanju protiv njega vodi nekolicina zaposlenih u ovoj ustanovi koji za vrijeme svoga mandata nisu uspjeli nista konkretno da ponude Domu. Zalosno je to sto svaki pokusaj, koji bi vodio ka nekom prosperitetu i dobrobiti zajednice, nailazi na ovakve prepreke osoba koje nisu sposobne da odlucuju sami o sebi a kamo li o ovakvoj ustanovi, koja broji preko 300 djece iz svih krajeva RS.
Objavljeno:
Bio sam učenik doma sve pohvale za Vidića sve je uradio za učenike dao im je sve što nikad u domu nije bilo. Učenici jedu kvalitetnu hranu koliko hoće imaju teretanu, internet kabinet, redovno učenje kupatila ovo nisu imali dok on nije došao na čelo te ustanove sve što je potrebno jednom mladom čovjeku imaju.
Objavljeno:
Vidić je prošao kroz pakao rata i života znam ga odlično sa ratišta sram da Vas bude niste vrijedni njegovog malog prsta to je jedan gospodin niko u borbama nije smio ići u rovove gdje je on ulazio. Odgovorno tvrdim da je jedan častan i počten čovjek zaposlio sirotinju drugi uzimaju pare pa ih niko ne proziva.
Objavljeno:
Ne razumijem sta je sporno kod ovog Sibincica? Prof. istorije pa ne moze raditi kao nocni cuvar, svasta. Sad radi kao bibliotekar sa polozenim strucnim ispitom, pa i to je ocito problem :)
Objavljeno:
Vidića za predsjednika Vlade čovjek htjeli nehtjeli čuti iza sebe ima 1500 ljudi u ovom gradu znam ga kad je bio kod Kalinića u stranci kad je Kalinić objavio da ga izbacuje iz glavnog odbora stranka mu se raspala svi Vidićevi ljudi su izašli sa njim ostalo je nas samo 5 članova Vidić ne izdaje svoje ljude.
Objavljeno:
O, BOZE... Ja stvarno ne znam sta da ti kazem, zasto me odma optuzujes kao da sam ja kriv za vasu pohlepu... Nisam na drzavnom budzetu odmah da ti kazem, radim na gradilistu, i sto zaradim moje je i nicije, a ne razumijem vas ljude koji zele nesto sto nije njihovo, vama je krivo sto vi niste ti "po babu i stricevima", sta je vas briga ko tu radi, moze biti baba od 60 godina ili mladic od 20, bitno je da ta osoba zna sa djecom, jer su to jos djeca "MALOLJETNA"... Ako je ta stavka zadovoljena onda se nema sta duljit, stvarno. Sta je tebi O, BOZE u interesu, da tvoje dijete bude dobro odgojeno ili ko ga je odgojio?? To je za mene bitna stvar totalno, znam to jer sam roditelj... poz
Objavljeno:
Dragi moji kamo sreće da je taj Vidić došao prije na čelo te ustanove I kamo sreće da je kod nas u željeznice takav došao. Takav čovjek je po mojim saznanjima tu firmu izvukao iz dugova i čuo sam da je uradio više za taj dom nego predhodni direktori za 50 godina. Ja bi prvi glasao za njega da dodje za direktora željeznica pa nek zaposli koga god hoće samo da digne firmu na noge kao što je digao tu firmu. Kamo sreće da je takvih po svim firmama a da firme posluju sa viškom NOVCA.
Objavljeno:
O, BOZE... Ne znam sta da ti kazem, otkud ti takve optuzbe za mene odmah, odmah da ti kazem nisam na drzavnom budzetu, radim na gradjevini da ti kazem, ali se ne zalim, sto zaradim moje je i tacka, uopste ne tezim ka necemu sto ne mogu dostici, kao sto vi ostali radite, i ne bi mijenjao posao uopste ako nije posteno zasluzeno a ne izmoljeno i pohlepno... Dokle je ovo drustvo doslo kad smo svi pohlepni i zli, samo da nam je tudje, nema veze sta imamo, DAJ JOOSSS... Ja to ne mogu razumjeti i gotovo, izvini. pozz
Objavljeno:
O, BOZE... Ne znam sta da ti kazem, otkud ti takve optuzbe za mene odmah, odmah da ti kazem nisam na drzavnom budzetu, radim na gradjevini da ti kazem, ali se ne zalim, sto zaradim moje je i tacka, uopste ne tezim ka necemu sto ne mogu dostici, kao sto vi ostali radite, i ne bi mijenjao posao uopste ako nije posteno zasluzeno a ne izmoljeno i pohlepno... Dokle je ovo drustvo doslo kad smo svi pohlepni i zli, samo da nam je tudje, nema veze sta imamo, DAJ JOOSSS... Ja to ne mogu razumjeti i gotovo, izvini. pozz
Objavljeno:
ako nije bitno ko je koga zaposlio onda niko ne treba ni da se skoluje niti da postoji bilo kakva procedura prilikom zaposljavanja. ko prvi dodje do funkcije nek napuni preduzece rodbinom i prijateljima i gotovo. to je pouka djeci koja stranuju u domu? NEMOJTE UCITI, BUDITE LOPOVI, JER LOPOVI IMAJU SVE I SVI IH STITE!!! TO JE SKOLA KOJU VIDIC PROMOVISE I KOJA OCITO PROLAZI, NAZALOST
Objavljeno:
Yes 555 - nije bitno ko tu radi??????? nije bitno da li je nocni portir zena, pored koje moze da prodje svako ziv, nije bitno sto radi zena koja ima diplomu sa privatnog faksa koju je dobila sa 50 godina, nije bitno sto direktor protiv svakog zakona zaposljava ljude koji mu cuvaju ledja dok on krade????? izvini, dobar je vidic kakav si ti jadnik. ne daj boze da se ti brines o necijoj djeci!!!! ni za zooloski vrt nisi!!!!!!!!!!! onda nije bitno ni sto penzioneri nemaju penziju, sto invalidi imaju 40 km mjesecne invalidnine, sto su stitine hiljada ljudi bez posla. bitno je da se takvi kao ti i vidic obogatite, jadnici najjadniji
Objavljeno:
Ja ne sta je sa vama ljudima, sta je vama bitno uopste, ko radi u toj ustanovi ili kako rade, ako ti ljudi rade svoj posao dobro tj. da brinu o vasoj djeci "MALOLJETNOJ"?? Ja sam roditelj, i skoro mi mali moj dolazi i prica kako je njegov drug iz klupe u domu i kako mu je super... Kaze ne moze vjerovat sta sve tamo imaju, cuj teretana ili pak racunarski centar, koliko ja znam to je bolje od studentskog centra... I onda ja vas ne razumijem, zasto pravite toliko frku oko toga, ako ti ljudi rade to sto rade dobro i efikasno onda nema price, kakva nas briga ko je koga zaposlio, bitno da taj obavlja svoju duznost... pozzz
Objavljeno:
dragi HAHAHA96 ako ti ovo sto pise u tekstu zvuci kao bolja buducnost za nasu djecu onda mora da si isti kao vidic, ako nisi i vidic licno! ako cuje da ga ovdje dizes u visine mozda i tebe zaposli. mora da si se i ti docepao drzavnog budzeta, pa razumijes te sto kradu i zaposljavaju sve po babu i po stricevima
Objavljeno:
Ja ne znam sta je vama ljudima bitno u zivotu vise, da najurite ljude koji rade u javnim ustanovama, koji se brinu za vasu djecu "MALOLJETNU", ili da ih podrzite da se stanje nastavi popravljati kako je i krenulo??? Skoro mi sin govori kako je njegov kolega u domu i da se ne buni uopste, da je u zadnje dvije godine sve poboljsano, cak sam cuo i neke cudne stvari koje su uvedene. Mislim da mi je neko rekao da ce biti u domu teretana i racunarski centar ili sta vec, stvarno ne bi vjerovao... Tako da stvarno ne razumijem vase argumente. Po meni nije bitno ko tu radi nego kako se brine o nasoj djeci, jer oni jednim dijelom ucestvuju u odgajanje istih, MIJENJAJU NAS, RODITELJE...
Objavljeno:
Ne znam da li imam pravo glasa, ja sam davno bio u domu ali mogu s punim pravom da kazem da je bilo bolje nego sto je sada, skoro sam cuo da je sanje u domu popravljeno u odnosu na moje vrijeme. Ja samo mogu reci da kako je krenulo, da taj Branislav Vidic ostane na toj poziciji mozemo se nadati boljim vremenima za nasu djecu...
Objavljeno:
Prijasnji sam domac i da vam svima sad kazem, da je bilo prije malo Branislava Vidica sve bi bilo bolje i ljepse, sada se po pricama trenutnih domaca sve izokrenulo za 180 stepeni, stvarno ne mogu da vjerujem svojim ocima sta citam...
Objavljeno:
SMIJENITI GA! NAJURITI! takve treba hapsiti i kaznjavati, otkaz je najblaza kazna! isto uraditi i sa onima koji ga guraju i koje je ko zna kako zaduzio da mu cuvaju ledja!!!!!!!!!!
Objavljeno:
njegova zena je sestra ranjenog borca, sjecam se te preporuke od "postene" boracke organizacije. sestra, e, kakva je to veza pobogu?! to su te "zasticene kategorije" kojih bi se svako ko je bio u ratu ili nekoga izgubio postidio!!!! ma i da je komsinica ranjenog borca vidic bi je ugurao u dom. ne zna taj za sramotu! i preko mrtvih do cilja!
Objavljeno:
Nije dovoljno sto je zaposlio polupismenu zenu, sto je i sam polupismen sa nedovoljnim brojem godina radnog staza postao direktor, nego dovodi i svoje poznanike, kao da vodi privatnu firmu! Izgleda da je najmanje vazno ko i kako vodi ustanovu u kojoj stanuju MALOLJETNA djeca! SRAMOTA!!! DOKLE???
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.