Tužilaštvo obustavilo istragu protiv Neđe Ilića

Tužilaštvo obustavilo istragu protiv Neđe Ilića

Piše: BUKA

Okružno Tužilaštvo u Banjaluci zbog nedostatka dokaza obustavilo je istragu protiv bivšeg direktora Šuma Srpske Neđe Ilića.

"Poslije počinjenih grešaka u postupku i načinu privođenja Ilića, izdao sam naredbu tužiocu da se istraga ponovio sprovede. Nakon što je tužilac sve ispočetka isražio, donio je naredbu o obustavi istrage, jer nije bilo dovoljno dokaza" - rekao je danas glavni okružni tužilac Želimir Lepir.

On je dodao da je moguće da će istraga u predmetu “Šume Srpske” biti pokrenuta po drugoj prijavi i drugom osnovu, odnosno po osnovu naplativih i nenaplativih sredstava u tom preduzeću.

Podsjećamo, policija je Neđu Ilića, bivšeg direktora JP “Šume RS”, te bivšeg pomoćnika ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS uhapsila u oktobru prošle godine zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj.

 

"Ilić je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja i ovlaštenja u vrijeme obavljanja dužnosti generalnog direktora `Šuma Republike Srpske`“, rekla je prilikom hapšenja Ilića portparolka MUP-a RS Mirna Šoja.

 

Šoja je tada kazala kako je Ilićevo hapšenje nastavak istrage o poslovanju „Šuma RS", koja je pokrenuta sredinom prošle godine.

 

 

 

 

 

Komentari na tekst (2)
Objavljeno:
Summe srpske su u velikim gubitcima i niko Nije kriv? Ovo je ponizenje za Sve One koji su dali zivote za RS.Je li ovo otazbina i domacinska kuca? Tesko nama...sa nama...
Objavljeno:
Jos jedan patriotski cin tuzilastva. Svaka vam cast idioti nesposobni!
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.