<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Tužilaštvo obustavilo istragu protiv Neđe Ilića

Okružno Tužilaštvo u Banjaluci zbog nedostatka dokaza obustavilo je istragu protiv bivšeg direktora Šuma Srpske Neđe Ilića.

07. mart 2013, 12:00

"Poslije počinjenih grešaka u postupku i načinu privođenja Ilića, izdao sam naredbu tužiocu da se istraga ponovio sprovede. Nakon što je tužilac sve ispočetka isražio, donio je naredbu o obustavi istrage, jer nije bilo dovoljno dokaza" - rekao je danas glavni okružni tužilac Želimir Lepir.

On je dodao da je moguće da će istraga u predmetu “Šume Srpske” biti pokrenuta po drugoj prijavi i drugom osnovu, odnosno po osnovu naplativih i nenaplativih sredstava u tom preduzeću.

Podsjećamo, policija je Neđu Ilića, bivšeg direktora JP “Šume RS”, te bivšeg pomoćnika ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS uhapsila u oktobru prošle godine zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj.

"Ilić je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja i ovlaštenja u vrijeme obavljanja dužnosti generalnog direktora `Šuma Republike Srpske`“, rekla je prilikom hapšenja Ilića portparolka MUP-a RS Mirna Šoja.

Šoja je tada kazala kako je Ilićevo hapšenje nastavak istrage o poslovanju „Šuma RS", koja je pokrenuta sredinom prošle godine.