Nova Vlada RS 12. marta!

Nova Vlada RS 12. marta!

Piše: BUKA

Posebna sjednica Narodne skupštine RS, na kojoj će mandatarka za sastav nove Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izložiti ekspoze i predložiti sastav nove Vlade RS, biće održana 12. marta u Banjaluci.

Ovu odluku danas je donio Kolegijum entitetskog parlamenta, potvrdio je potpredsjednik Skupštine Predrag Gluhaković u izjavi novinarima i odmah najavio i novu redovnu sjednicu parlamenta za 19. mart.

Milorad Dodik povjerio je mandat za sastavljanje nove Vlade RS 27. februaranakon što je prethodna Vlada jednoglasno podnijela ostavku.

Istog dana Narodna skupština RS prihvatila je ostavku vlade Aleksandra Džombića, a zatim je i Vijeće naroda potvrdilo odluku parlamenta.

Ukoliko bude izabrana, Željka Cvijanović će biti prva premijerka od nastanka RS.

 

 

 

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.