Dačić: Deset godina se laže da je Kosovo srpsko

BEOGRAD

Dačić: Deset godina se laže da je Kosovo srpsko

Piše: Buka

Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da se deset godina lagalo da je Kosovo srpsko i da je to čak ozvaničeno i Ustavom.

„Lagalo se da je Kosovo naše, pa je to čak i ozvaničeno i Ustavom. Danas, taj isti Ustav ni najmanje ne pomaže. Predsednik Srbije ne može na Kosovo. Ni predsednik Vlade. Ni ministri. Ni policija. Ni vojska”, rekao je Dačić za današnji broj nedeljnika NIN.

Agencija Rojters ocenila je da je Dačićeva izjava najnoviji znak da je Beograd napravio istorijski zaokret u žurbi da osigura pregovore o prijemu Srbije u Evropsku uniju.

U autorskom tekstu povodom deset godina od ubistva Zorana Đinđića, Dačić je naveo da je Kosovo gotovo deset godina bilo tabu tema i da o tome, zvanično, niko nije smio da kaže istinu.

Po riječima Dačića, Srbima je dozvoljeno da samo - napuste Kosovo.

„Toliko je ono naše i toliko, na njemu, važi naš Ustav i naši zakoni”, ocijenio je Dačić.

Premijer je ukazao da Srbiju čeka nedovršen posao definisanja sopstvenog prostora, uspostavljanja stvarnih državnih granica, kao i pokušaj da od Kosova, prije svega za Srbe koji tamo žive, spase što se spasti može, i obezbijedi im normalan, bezbijedan život i jasnu budućnost.

„Na taj način, i samo na taj način, i Srbija će imati budućnost”, ocijenio je Dačića.

Rojters je naveo da Srbija ne priznaje Kosovo, ali je pod pritiskom da poboljša odnose sa svojom bivšom pokarajinom da bi EU „dala zeleno svjetlo” za pristupne pregovore i da bi preko potrebnim stranim investitorima poslala važnu poruku o svojoj stabilnosti.

Sjeverni, srpski dio teritorije Kosova je sada u centru pregovora koji se vode uz posredovanje EU između Dačića i njegovog kosovskog kolege, bivšeg gerilskog komandanta Hašima Tačija, koji se nastavljaju 20. marta u Briselu, podsetio je Rojters.

 

 

 

Komentari na tekst (5)
Objavljeno:
Ma kakva srbija je pickin dim samo jos da se Vojvodina odvoji kupice im siptari citav beograd AHHAHAHHAHAHA
Objavljeno:
Kupi sebi posteno telefon.
Objavljeno:
Zamolio bih Vojsku Srbije i policiju da izvrse drzavni udar i pohapse celu vladu i zavedu vanredno stanje i njihovu privremenu vladu/
Objavljeno:
Aj fala Bogu dragom da se Srbija konačno dozvala pameti....i shvatila da ne treba da troši ni vrijeme ni resurse na mrtvo Kosovo. Da je deseti dio te energije potrošila na Republiku Srpsku i žive Srbe, bolje bi bilo i Srbiji i Srbima. Pa šta ako i Gračanica i Visoki Dečani i Bogorodica Ljeviška ne budu više u sastavu Srbije? I Grčka je ostavila na stotine svojih tragova po današnjoj Turskoj, Siriji...i dokle god je dosezao Aleksandar Makedonski. Pa jel Grčka propala zato što je ostavila svoje svetinje van današnjih granica Grčke....ili zato što je dozvolila sebi da je danas smatraju najglupljom, najljenjom zemljom i nacijom na svijetu. Stvar je prosta....: Ako je postalo gangrenozno...nekrozno....i ako se već muhe tuda skupljaju....amputiraj...i kapak.(pa taman se zvalo i Kosovo). Svaka čast Srbijo.
Objavljeno:
Правно гледано, Косово је Србија. Нисам ја никакав српски националиста, чак се и гнушам сваког облика шовинизма, али ако дозволимо да правни прописи поклекну пред праксом, нема среће, ни за Албанце, ни за Србе. Шта, неко ко је јачи од мене ми отме телефон и ја морам свима да причам како је тај телефон његов, не смијем да га пријавим полицији... Ти си, Ивице, ово изајвио под притиском и донекле те то опарвдава. Али, ако ниси у стању да одржиш свој лични (а и Државни суверенитет), поднеси оставку брате. Реци да си немоћан пред капиталистичким олошем, уради једино што ти морал налаже! Косово је Србија.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.