<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kako portparolka SNSD-a razvija Istočni dio RS?!

Dušica Savić

Poslanica SNSD-a iz Zvornika Dušica Savić, koja, pored poslaničkog posla, obavlja i posao portparola SNSD-a i šefa kabineta aktuelnog načelnika Zvornika Zorana Stevanovića, dobila je, kako BUKA saznaje, kredit od IRB-a u iznosu od 60 000 KM za kupovinu stana!

24. april 2013, 12:00

Možda to ne bi bilo zanimljivo da tih 60 000KM, uz period otplate od 240 mjeseci tj. 20 godina, nije preusmjereno iz Fonda za razvoj istočnog dijela RS!!!


Postavlja se pitanje, kako se kredit za kupovinu stana poslanice, portparolke i šefice kabineta uklapa u projekte razvoja Istočnog dijela RS, jer na sajtu IRB-a uredno stoji da je cilj osnivanja Fonda podrška razvojnim projektima u istočnom dijelu Republike Srpske, a u vezi sa:

1. povećanjem zaposlenosti i podrškom funkcionisanju tržišta rada,

2. podsticanjem proizvodnje i izvoza, turizma, osnivanja i razvoja malih i srednjih preduzeća i preduzetništva,

3. međunarodnom promocijom investicionih mogućnosti istočnog dijela Republike Srpske,

4. poboljšanjem postojećih i izgradnjom novih infrastrukturnih objekata,

5. zaštitom životne sredine,

6. ruralnim razvojem,

7. podsticanjem školovanja deficitarnih kadrova, specijalizacija i drugih oblika edukovanja, prekvalifikacija i dr.

Napomena : 29.4.2013. godine izvršena je korekcija teksta na osnovu kontakta urednika BUKE i  Dušice Savić:

Ovim povodom Dušica Savić je odgovorila :

"Zahtjev za stambeni kredit kod IRB-a, podnijela sam putem poslovne Hypo banke, poslovnica Zvornik, za odobravanje kredita iz kreditne linije ove banke za kupovinu stana za mlade bračne parove, te priložila urednu dokumentaciju i u potpunosti poštovala zakonsku proceduru..Kredit mi je i odobren, po ovom zahtjevu. Iz kog fonda, je IRB ova sredstva odobrio nije mi poznato".


Iz IRB-a nam je stiglo i slijedeći odgovor koji prenosimo u cjelosti :


Zbog velikog broja zahtjeva za stambenim kreditima koji su premašivali plan sredstava Fonda stanovanja, Vlada RS je, na prijedlog IRBRS, donijela odluku da se slobodna sredstva Fonda za razvoj istočnog djela preusmjere za odobravanje zahtjeva za stambenim kreditima, ali  isključivo građanima koji žive u istočnom djelu RS. Na taj način je u periodu od 28.10.2010 do 25.11.2011 odobreno 177 kreditnih zahtejva, u ukupnoj vrijednosti od 9.467.000 KM iz Fonda za razvoj istočnog djela RS za riješavanje stambenog pitanja građana koji žive u opštinama od Zvornika do Trebinja.