<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Tomislav Nikolić: Ja klečim i tražim pomilovanje za Srbiju

Srpski predsjednik Tomislav Nikolić kazao je da mu je žao zbog svih zločina počinjenih nad Bošnjacima, te da će se pokloniti žrtvama genocida, u emisiji "Interview 20", koju uređuje i vodi Sanela Prašović-Gadžo na BHT-u.

25. april 2013, 12:00

"Ja klečim i tražim pomilovanje za Srbiju zbog zločina koji je izvršen u Srebrenici. Izvinjavam se za zločine koje je u ime naše države i našeg naroda učinio bilo koji pojedinac", kazao je Nikolić, istakavši da će uskoro posjetiti Srebrenicu.

On je, između ostalog, kazao i kako su za njega Srbi iz Republike Srpske Bosanci, iako neki od njih ne vole da ih tako zovu, prenosi portal Klix.ba

Podsjetimo, članovi Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i Bakir Izetbegović ove sedmice boravili su u službenoj posjeti Srbiji gdje su razgovarali s Nikolićem te se složili da među njima više ne treba da bude nesuglasica i nerazumijevanja te da dvije države u budućnosti treba da budu još čvršće povezane i da događaji iz 20. stoljeća ne smiju više nikada da se ponove.

"Srbija kao garant Daytonskog sporazuma želi Bosni i Hercegovini najbolji mogući ekonomski, privredni i svaki drugi razvoj, stabilnost i sigurnost. Srbija želi da joj pomogne na tom putu. Srbija je tu uvijek kada zatreba i ako postoji potreba pružit će pomoć. Ali mi bismo željeli da dva entiteta sami rješavaju svoje probleme i da surađuju", rekao je Nkolić nakon razgovora s Radmanovićem i Izetbegovićem.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić odbio je otputovati u Srbiju, a Nikolić je kazao na sastanku kako se nada da će uspostaviti komunikaciju s Komšićem i da više neće biti otkazivanja sastanaka između BiH i Srbije.