Zašto Izetbegoviću treba Audi vrijedan 213.000 KM

Građani gladuju, Bakir ne štedi

Zašto Izetbegoviću treba Audi vrijedan 213.000 KM

Piše: Buka/agencije

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović još jednom je dokazao socijalna neosjetljivost prema sve siromašnijem narodu jer je za njega mjesecima tražen novi Audi A8.

Probirljivi Izetbegović nije se odlučio ni za šta jeftinije, već je u jednoj autokući u Sarajevu odabrao četverotočkaša čija je kataloška cijena bila 213.000 KM, piše Dnevni avaz.

Doduše, dobio ga je uz popust, ali to ne umanjuje Izetbegovićevu bahatost u odnosu prema ekonomskom stanju države i njenih građana.

Izetbegović je, standardno, insistirao na dodatnoj opremi koja znatno povećava cijenu automobila plaćenog iz budžeta, odnosno iz džepova osiromašenog naroda u koji se bošnjački član Predsjedništva, svako malo, 'zaklinje'.

Tako Bakirova limuzina koja 'plovi' katastrofalnim bh. cestama, između ostalog, ima panoramni stakleni krovni otvor, zatim najskuplji navigacijski i media sistem, potporu za noge nazad, ventiliranje i masažu i prednjih i zadnjih sjedišta, a izabrao je i najskuplji kožni paket za svog ljubimca u ponudi.

Da tokom luksuzne vožnje uživa i u muzici, pokazao je Izetbegović odabravši najskuplji sofisticirani zvučni sistem za muziku, a odlučio se i za TV prijemnik.

Odabrao je i osvijetljeno make-up ogledalo, a unutrašnje dekorativne lajsne u automobilu su u walnut (orahovoj) smeđoj boji. Izvolijevao je Izetbegović i još niz nepotrebnih 'sitnica', a da bi se opisao njegov automobil, potrebno je nabrojati čak 40 stavki, koliko je navedeno u karakteristikama Audija A8 urađenog po Bakirovoj želji.

Koliko se luksuzira novcem poreznih obveznika, govori i podatak da je samo godinu prije ovog automobila kupio Audi A6.

Slaba utjeha građanima je to što je, kupujući Audi A8, autokući dao' šesticu' za 60.000 KM, pa je Predsjedništvo BiH, uz još dobiveni popust, u konačnici novi Bakirov automobil platilo 'samo' oko 130.000 KM.

Uz to, Izetbegović je vodio računa i o tome da uzme automobil koji troši goriva srazmjerno njegovoj rastrošnosti, pa građani izdvajaju i novac za najmanje 15 litara goriva po 100 Bakirovih prijeđenih kilometara.  

Predsjedništvo BiH raspolaže godišnjim budžetom u iznosu od oko osam miliona maraka. Nešto više od tri miliona godišnje ode na plaće uposlenika te na nabavku i održavanje automobila!

To su pokazali i dosadašnji finansijski izvještaji državnih revizora o radu Predsjedništva BiH, koje ne samo da ne poštuje njihove preporuke da smanje troškove voznog parka nego ih iz godine u godinu povećavaju.

 

 

 

Komentari na tekst (22)
Objavljeno:
Eeeee, to su te " Zlatne kašike " ;)
Objavljeno:
A mi ćemo se i dalje dijeliti, svađati, nadglasavati, itd.. Blago nama svima kad nam je budućnost u rukama ovakvih dušebrižnika. E moj Bakire, invalid ostao u tom autu da Bog da!! Se*em ti se na obraz!
Objavljeno:
Fukara, fukara, fukara
Objavljeno:
Od svih komentatora najdraže su mi Vesna i Dragana.
Objavljeno:
Trebao je uzeti i veci i skuplji auto.Sto da ne? Kad niko nece da izadje na ulice,dokle god hodamo okolo kao ovce nek nam tako i bude.
Objavljeno:
E pa sad,niste valjda očekivali da će prozvani gospodin osjetiti stid? STID ovdje odavno "ne stanuje"! Ustav koji nam "skrojiše" SAD-e,a koji "narodni predstavnici"svako malo "ukrašavaju" dodacima sve to aminuje.Dakle narode moj,sve je "po zakonu."I na kraju dok je MMF-a nema šta da brinemo biće samo:rate,rate,rate a na kraju PLJENIDBA!
Objavljeno:
E,pa sad' šta je tu čudno što prozvani gospodin ne osjeća stid? STID ovdje odavno "ne stanuje! Ustav su "skrojile"nama prijateljske SAD-e,a "predstanici naroda" ga svako malo "ukrašavaju" dodacima koji su naravno po njihovom ukusu.Dakle narode moj,nemoj da brineš "sve je po zakonu"kako kažu.I na kraju dok je MMF-a sve je "ružičasto".
Objavljeno:
E,pa sad' niste valjda očekivali da će dotični gospodin osjetiti stid. STID ovdje (u BiH) odavno "ne stanuje". Ustav (koji su "skrojile" nama "prijateljske" SAD-e uz "dodatke" domaćih "narodnih predstavnika" dozvoljava svu ovu rastrošnost i bahatost. Dakle narode moj,sve je po zakonu i nemoj da brineš dok je MMF-a.
Objavljeno:
@srboljub mrtva trka izmedju tebe i onog angela ko ce da ispali vecu budalastinu... predsednistvo se finansira i tvojim porezima a tebi nece nista bolje biti ako je ljudima u federaciji gore... osvrni se oko sebe, sta voze i kako se ponašaju fukcioneri na svim nivoima vlasti u rs
Objavljeno:
Od svih komentatora najdraza mi je Vesna.
Objavljeno:
Da li ti BiH liči na Njemačku?
Objavljeno:
Svaka čast Bakire,da Bog da i do godine kupio još bar 2 takva sve na račun poreskih obveznika iz FBiH. Veliki like
Objavljeno:
Gospon Bakir vjerovatno ne vidi zbog čega bi se ustručavao. Kao, šta će narod reći? Ovaj isti narod, većina kojeg danas nema skoro ništa za pojesti, šuti kao zaliven kao da ga se to uopšte ne tiče i kao da se taj audi ne kupuje od njegovih para i para pozajmljenih od MMF-a i ko zna još od koga, para koje će isti taj narod morati da vraća dugo nakon što g. Bakir bude samo fusnota u političkoj istoriji BiH. Narod, dakle, nije puno bolje ni zaslužio, a gospon Bakir je samo još jedan bezobzirni oportunista, baš kao i ogromna većina ostalih "političara".
Objavljeno:
@Angel koliko treba biti čovek ograničen i neinteligentan da uporedi Angelu M. sa bilo kojim članom predsednistva i Nemačku sa BiH
Objavljeno:
e ovo je cisti primjer koliko nasa vlada brine o nama i koliko drze do svojih obecanja. a dobro kaze stara izreka kad je bal nek je maskenbal. ipak treba ga razumijeti kako ce covijek ici u posijetu svome kolegi...... hehhee
Objavljeno:
Čime je on to zaslužio.Da nije možda otvori radna mjesta u privredi ili doveo strane investitore ne da pokradu narod nego da ga zaposle.Izgleda da je u ovoj zemlji njprofitabilnije zanimanje nacionalista.Tražili ste gledajte!
Objavljeno:
Ne tako davno njegova stranka ,kao glavnu temu borbe za BiH,kritikovala je i opstruisala donosenje drzavnog budjeta.Tvrdili su da je nedostatan za funkcionisanje drzave.Ocito da budjet nije toliko mali koliko je potreban za njihovu megalomaniju.Ali ,avaj,sta vrijedi sto sve to znamo i gledamo kada smo mi ,obicni ljui,davno digli ruke od sebe.Ili na sebe.
Objavljeno:
Da se to Angela Merkel ne voza možda u Golfu trici?
Objavljeno:
I ovi ovdje naši glume careve, valja se okititi simbolima moći, jer šta si ako se ne razlikuješ od fukare. Njima se ne može osporiti jedna osobina hrabrost da nam se uvijek iznova narugaju i sve više potcjenjuju svoje gladno stado. Budale i bezobzirni će vladati sve dotle dok se znalci i pošteni skrivaju u mišje rupe.
Objavljeno:
Dobar i skup automobil je simbol moći
Objavljeno:
Demokratija je vladavina niskih strasti bad zdravim razumom rece veliki Hipokrat. Ko razumije shvatit ce,ko shvati razumjet ce.
Objavljeno:
Gospodari (četvrt miliona vrijednih audijevih) prstenova kupuju takva vozila da raji pokažu kolika fukara moraš biti da glasaš za njih.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.