<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Mjuzikl u čast Milana Mladenovića i grupe EKV

MUZIKA

Milan Mladenović, član legendarne grupe EKV, dobio je uskoro mjuzikl u svoju čast. U pozorištu Sterija u Vršcu imaju novu predstavu "Ljubav", posvećenu prerano preminulom muzičaru i njegovom bendu.

17. maj 2013, 12:00

Režiju potpisuje Ivan Đorđević, a glavna uloga povjerena je mladom glumcu Bojanu Beliću.

- Predstava je napravljena u slavu i sjećanje na 20-godišnjicu smrti Milana Mladenovića i bendove Ekatarina Velika i Oktobar 1864. Oni su ostavili neizbrisiv trag i uticali su na mnoge mlade ljude u protekla dvije decenije - izjavio je Đorđević.
 

 

"Predstava koju smo priredili je polemika na temu koliko je pojedinac u stanju oduprijeti se stihiji najprije društvene, samim tim porodične i naposlijetku individualne psihološke manipulacije koja ga otuđuje od njega samog. „Ljubav“ kao univerzalni lijek u našoj je priči „karta za put u raj“naveo je redatelj mjuzikla na Facebook stranici pozorišta te dodao:

"Jedna od osnovnih moći umjetnosti je ona u kojoj se konzumenti pronalaze u njenim djelima, u kojoj su u mogućnosti da se barem u pojedinim momentima ogledaju i suočavaju s problemima koji ih tište. Iz tog razloga predstava je posvećena i rock grupama EKV i Oktobar 1864, koje su obilježile mnoge mladosti te su u mračnim godinama naše novije isotrije mnogim generacijama mladih bile utjeha i potreba i koje ni danas ne prestaju osvajati neke nove generacije. Takvi poduhvati zaslužuju našu pažnju te je u susret 2014. kada se navršava 20 godna od (uslovno rečeno) smrti Milana Mladenovića predstava postavljena i njima u čast i svim mladim ljudima koji u vrijednostima takve muzike još uvijek vide svjetlo na kraju tunela".

Muzički pečat predstavi dao je i vršački rok bend Brejvhart, koji na pozornici teatra Sterija izvodio  dio svojih kompozicija i hitove bendova Milana Mladenovića i Tanje Jovićević.

U predstavi su korišteni dijelovi pjesama:

EKV "Ti si sav moj bol", album S' vetrom uz lice, Zagreb-Ljubljana, 1986.
EKV "Hej mama", albumNeko nas posmatra, Beograd, 1993.
Oktobar 1864 "CarteBlanche", album Oktobar 1864, Beograd, 1987.
Oktobar 1864 "Nađi me",album Oktobar 1864, Beograd, 1987.
Oktobar 1864 "Ovde ili bilo gde", album Igra bojama, Beograd, 1988.

 

 

Milan Mladenović: Ogledalo

 

Margita EKV : Mačke zažmure kad gledaju u budućnost


EKV:Oči boje meda