BUKA Analiza: Kako naći posao u inostranstvu - Preporuke i savjeti

BUKA Analiza: Kako naći posao u inostranstvu - Preporuke i savjeti

Piše: Maja Isović

Za dobijanje posla u inostranstvu potrebno je ispuniti određene zahtijeve i proći kroz detaljne procedure.

Broj nezaposlenih u BiH svakog mjeseca raste, pa nije rijedak slučaj da osobe, koje ne mogu da nađu posao u zemlji u kojoj žive, zaposlenje pokušaju potražiti u inostranstvu. Za dobijanje posla u inostranstvu potrebno je ispuniti određene zahtijeve i proći kroz detaljne procedure. U ovom tekstu, između ostalog, donosimo uputstva i preporuke koje vam može olakšati traženje posla u inostranstvu.  

Građani BiH odlaze u Sloveniju, Njemačku, Švajcarsku, Austriju, ali i druge zemlje gdje pokušavaju zaraditi novac za prehranu svojih porodica. Među najtraženijim zanimanjima su medicinski radnici i radnici u građevinskom sektoru.

Boris Pupić, stručni saradnik za informisanje Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine rekao je da Agencija do ove godine nije imala veliki broj oglašenih radnih mjesta u inostranstvu.

“Prosječno između 200 i 300 osoba godišnje je išlo na rad u inostranstvo preko nas. Međutim, od ove godine i potpisanog Sporazuma o zapošljavanju sa Slovenijom mi svakodnevno objavljujemo nove oglase za rad u Sloveniji i naši građani odlaze tamo. Takođe, imamo saradnju i sa drugim državama, tako da će ove godine taj broj biti daleko veći”, kazao je Pupić za BUKU.

Pupić je rekao da se najviše traže radnici u građevinskom sektoru (varioci, zidari, bravari i takva zanimanja) i to u svom državama koje su nam dostavljale oglase, a to su Austrija, Švicarska, Njemačka i Slovenija. Od ove godine imaju i veliki program zapošljavanja njegovatelja u SR Njemačkoj putem kojeg će se u 2013. i 2014. godine 500 njegovatelja zaposliti toj zemlji, a to je, prema Pupićevim riječima, jedno od najtraženijih zanimanja u EU danas.

 

Ilustracija: Razgovor za posao

 
“Sa državama sa kojima imamo potpisan sporazum o zapošljavanju: Slovenija i Srbija, cijeli proces zapošljavanja ide preko Agencije za rad i zapošljavanje BiH i njihovih nacionalnih službi za zapošljavanje. U tim slučajevima oglas nam dostavlja služba zapošljavanja te države, a mi, kada završimo proceduru posredovanja, njima dostavljamo spiskove kandidata. Nakon toga poslodavac dolazi u BiH da obavi intervju, ako je intervju zahtjevan, te poslodavac vrši odabir kandidata i obavještava one koje je odabrao. Sa ostalim državama, slična je procedura, jer poslodavac mora dobiti potvrdu od svoje službe zapošljavanja da u toj regiji nema tražene radne snage i tek tada se oni mogu obraćati nama i dostavljati nam oglase”, objasnio je Pupić.

GARANTUJU SE PRAVA RADNICIMA

Kada je riječ o pošovanju prava radnika i sigurnosti na poslu naš sagovornik kaže da za poslove za koje posreduje Agencija za rad i zapošljavanje BiH garantuju se prava radnicima.

“Radnici imaju ista prava kao i svi ostali radnicu i toj državi. Sama dužina posla zavisi od potreba poslodavca. Često se desi da se radnicima produži ugovor i nakon onog vremena koje je navedeno u oglasu. Takođe zahvaljujući sporazumima o socijalnom osiguranju u većinu država u koje naši radnici odlaze, oni imaju pravo na novčane naknade ako ostanu bez posla, a u svakom slučaju poslodavac im mora obazbijediti osiguranje od povreda i zdravstveno osiguranje i to je nešto na čemu mi uvijek insistiramo. Naravno, ima situacija kada poslodavac to ne plaća, ali onda mi to navedemo u oglasu kako bi radnici znali o kakvom poslovnom aranžmanu je riječ”, kaže Pupić.

Kad osoba traži posao u inostranstvu Pupić kaže da je poslodavac dužan da radniku izvadi radnu dozvolu.

“Tu dozvolu radnik ne plaća i ona ide na teret poslodavca. Takođe, svako posredovanje u zapošljavanju se, kada je riječ o privatnim agencijama, naplaćuje od poslodavca, a nikad od radnika. To znači da radnik ne treba nikome uplaćivati nikakav novac. Nakon što dobije radnu dozvolu, poslodavac potpisuje ugovor ili daje izjavu da će zaposliti konkretnog radnika i ti dokumenti se dostavljaju u ambasadu te države kako bi se izvadila radna viza. Tek tada radnik treba da ide u inostranstvo. Naravno, radnik može i samostalno boraviti u inostarnstvu i tamo naći poslodavca, a u tom slučaju je bitno da mu se u što kraćem roku promijeni uslov boravka – da više to nije turistčka već radna viza”, ističe se iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

 

Građevinski radnici - među najtraženijim zanimanjima

 

Miroslav Vukajlović, direktor Agencije Spektar iz Banjaluke objasnio je proces zapošljavanja radnika u inostranstvu u slučaju da Agencija Spektar posreduje pri zapošljavanju radnika.

“U slučaju da Agencija Spektar posreduje pri zapošljavanju radnika u Njemačkoj, postupak je sljedeći:  Agencija Spektar će oglasiti otvorena radna mjesta i naglasiti koja znanja, vještine i sposobnosti potencijalni kandidati moraju ispunjavati za posao. Nakon toga, pristupamo predselekciji kandidata nakon čega našoj partnerskoj agenciji iz Njemačke dostavljamo spisak kandidata za koje mi procjenjujemo da mogu da popune otvorena radna mjesta. Nakon toga, naša partnerska agencija iz Njemačke će razgovorati sa predloženim kandidatima i dostaviti svoj prijedlog poslodavcu kod koga bi kandidati trebali da rade”, kazao je Vukajlović za BUKU.

Objasnio je da će poslodavac potom razgovarati sa svim predloženim kandidatima od strane naše partnerske agencije iz Njemačke i odlučiti koje će kandidate pozvati na sezonski rad.

“Nakon pribavljanja potrebnih dokumenata poslodavac će obezbijediti radnu i boravišnu dozvolu u Njemačkoj za odabrane kandidate i poslati u Ambasadu SR Njemačke u Sarajevu gdje će je odabrani kandidati preuzeti. Potom kandidati odlaze na sezonski rad koji će u pravilu trajati između četiri i šest mjeseci, a postoji velika mogućnost produžetka ugovora ukoliko kandidat na radnom mjestu pokaže visoku radnu etiku.  U slučaju da poslodavac procjeni da može računati na neke radnike na duže staze, u Njemačkoj će pokrenuti postupak priznavanja stečenih kvalifikacija i po pozitivnom okončanju tog postupka, ponuditi novi ugovor i povećati mjesečnu nadoknadu za 25-30 odsto u bruto iznosu”, kazao je Vukajlović.

Dodao je da postoji i vjerovatnoća da će Agencija od strane poslodavca dobiti instrukcije za dodatno osposobljavanje potencijalnih kandidata za tražene poslove, a na taj način bi se smanjila mogućnost odlaska i rada nekompetentnih ljudi u Njemačku.

Vukajlović ističe da je Agencija u kojoj radi više od jedanaest godina odbijala saradnju po pitanju zapošljavanja radnika u inostranstvu, a najčešći razlog za to je bio nedostatak čvrstih garancija da će se obećani i ponuđeni uslovi za radnike u praksi i sprovesti. Vrijeme iza nas nažalost je, kaže naš sagovornik, obilježeno raznim prevarama koje su naši radnici osjetili na svojoj koži širom svijeta, a možda bi to bilo drugačije da je postojao koliko-toliko uređen postupak nadzora i kontrole oglašenih radnih mjesta od strane nadležnih institucija u RS i BIH.

PREPORUKE RADNICIMA


Iz iskustva u radu u Agenciji Spektar Vukajlović je dao preporuke osobama koje nastoje da nađu zaposlenje u inostranstvu:

1. Dobro informisanje o poslu i kompaniji u kojoj se planira zasnovati radni odnos. Informišite se kod prijatelja i poznanika, po mogućnosti i kod nadležnih institucija, putem interneta ili na drugi način.

2. Dobro analizirajte uslove rada i uporedite ih sa uslovima rada u BiH

3. Ukoliko možete usmene dogovore pretvorite u važeći pismeni ugovor sa nadležnošću suda u BiH, da biste imali važeće dokumente u slučaju spora.

 

Medicinski radnici - najtraženije zanimanje danas u EU

 


Vukajlović kaže da sa ovim predostrožnim radnjama kandidati mogu smanjiti mogućnost eventualne prevare na radu u inostranstvu.     

Prema njegovim riječima, zapošljavanje u inostranstvu je najsigurnije kada su prava naših radnika izjednačena sa pravima radnika u zemlji u kojoj obavljaju posao. To podrazumjeva da naši radnici posjeduju važeću dozvolu za rad i boravak u drugoj zemlji, a sve ostalo podrazumijeva veliki rizik.

“Jedan od načina preventivnog spriječavanja neželjenih posljedica za naše radnike na radu u inostranstvu je regulisanje odnosa između BiH i zemlje koja prima radnike kroz potpisivanje sporazuma o radnom i socijalnom zbrinjavanju. Takvi sporazumi omogućavaju lakši pristup tržištu rada i obezbjeđuju više prava našim radnicima na tom tržštu po pitanju radnog i/ili socijalnog statusa. Do sada je BiH potpisala samo par sporazuma i nadamo se da će ih biti više u narednom periodu. Do tada ćemo ostati zemlja odakle će se radnici „nesigurno“ zapošljavati na velikom broju destinacija u svijetu”, kaže Vukajlović.

TRAŽENA ZANIMANJA U BIH I INOSTRANSTVU


Iz Agencije Spektar rekli su nam da kada je riječ o RS, odnosno BiH, najtraženija zanimanja su ekonomske struke jer u ukupnoj strukturi otvorenih radnih mjesta ova zanimanja zauzimaju najveći broj.

“Posebno interesantna zanimanja su u oblasti informacionih tehnologija gdje već i osrednji programeri i dizajneri mogu sami veoma lako pronaći posao po jako dobrim uslovima. Posebno su traženi i kandidati koji posjeduju jezičke kompetencije (odlično poznavanje jednog ili više stranih jezika) za različite vrste poslova koji se nude na tržištu”, kazao je Vukajlović.

Objašnjava da su poslovi koji su dostupni radnicima iz BiH najčešće iz medicinske struke (doktori specijalisti, stomatolozi, medicinske sestre, njegovatelji...), ugostiteljski radnici (konobari, barmeni, kuhari, sobarice), varioci, pomoćni radnici za poslove u poljoprivredi, šumarstvu, kućnim poslovima i slično.

Vukajlović na kraju zaključuje “kada govorimo o poslovima u privatnom sektoru najvažnije je da morate biti dobri u svom zanimanju kako bi vas tržište prepoznalo i nagradilo zaposlenjem. Danas se osrednjost se sve rjeđe nagrađuje, a u budućnosti sigurno neće”.

Zaposlenje u inostranstvu nezaposlenom čovjeku iz BiH je spas od bijede i siromaštva koje vlada našim društvom, ali da bi radnik zaštitio svoja prava mora se dobro informisati o poslu na koji se prijavljuje i odraditi sve moguće predostrožnosti koji mu savjetuju stručnjaci iz ove branše.

 

Vezani tekstovi:

BUKA Istraživanje: Posao u inostranstvu - Niko se ne trudi da zadrži mlade u BiH

BUKA Istraživanje: Rad na crno - Prevara ili prinuda

 

 

Buka Arhiva

 

 

 

 

Komentari na tekst (200)
Objavljeno:
Henry Henry po imenu i želim ti reći o praznoj atm kartici. programirana ATM kartica koja može upasti u sve bankomatove. Njegova djela s bilo kojom valutu iu bilo kojoj zemlji u kojoj biste mogli živjeti. Njegova je programirana na način da kada se transakcija provodi s karticom, ne može se pratiti. Da biste iskoristili ovu karticu, ne trebate imati broj računa ni čak ni prikvačiti nikoga. Jednostavno je jer postoji priručnik koji uči uporabu, a također daje više objašnjenja u vezi s karticom. "Tako prijatelji, nova godina i novi početak. Ako trebate sredstva za pokretanje nekog posla, platite račune i zajmove ili novac, da biste živjeli u dobrom životu, a onda ćete morati iskoristiti ovu priliku. Iako je protuzakonito kao i vi i ja, ali budući da vlada ne može zadovoljiti sve potrebe, moram raditi ono što moram učiniti, da dobijem ono što želim i da moja obitelj bude sretna i da svatko uopće bude isti. Iako ovaj post nije za svakoga, ali za one koji doista trebaju promijeniti od siromašne države do bogatog života, možete se povući do $ 5800 u danu povuče se do 57.000 USD u mjesec dana. da biste dobili svoj kontakt ili whatsapp: +17865293257 ili e-pošta :: blankatmcardorg@gmail.com
Objavljeno:
Henry Henry po imenu i želim ti reći o praznoj atm kartici. programirana ATM kartica koja može upasti u sve bankomatove. Njegova djela s bilo kojom valutu iu bilo kojoj zemlji u kojoj biste mogli živjeti. Njegova je programirana na način da kada se transakcija provodi s karticom, ne može se pratiti. Da biste iskoristili ovu karticu, ne trebate imati broj računa ni čak ni prikvačiti nikoga. Jednostavno je jer postoji priručnik koji uči uporabu, a također daje više objašnjenja u vezi s karticom. "Tako prijatelji, nova godina i novi početak. Ako trebate sredstva za pokretanje nekog posla, platite račune i zajmove ili novac, da biste živjeli u dobrom životu, a onda ćete morati iskoristiti ovu priliku. Iako je protuzakonito kao i vi i ja, ali budući da vlada ne može zadovoljiti sve potrebe, moram raditi ono što moram učiniti, da dobijem ono što želim i da moja obitelj bude sretna i da svatko uopće bude isti. Iako ovaj post nije za svakoga, ali za one koji doista trebaju promijeniti od siromašne države do bogatog života, možete se povući do $ 5800 u danu povuče se do 57.000 USD u mjesec dana. da biste dobili svoj kontakt ili whatsapp: +17865293257 ili e-pošta :: blankatmcardorg@gmail.com
Objavljeno:
POZ! Tražim posao u Njemačkoj, imam položeno za varioca, ali otvoren sam za bilo kakve ponude ili saradnje bilo gdje i bilo šta. Poznajem njemački jezik otprilike kao prosječni tamošnji stanovnik. Odgovoran, vrijedan, pošten, uredan, u svakoj situaciji se može računati na mene. Mob. +38763404096 ili mail josip-b00@hotmail.com
Objavljeno:
Mondo Jobs je agencija za zapošljavanje uz posredovanje. Naše ekstenzivno poznavanje sa velikom mrežom u ovoj branši Vama omogućava brzo i kvalitetno rješenje. Naši klijenti su brojne internacionalne i lokalne kompanije koje posluju u različitim sektorima. Mi Vama nudimo uslugu da se zaposlite na lokalom trižistu ili u inostranstvu. U cilju pronalaska odgovarajućih kandidata klijentima nudimo sveobuhvatan portfolio usluga. Ispunite formular na našoj stranici www.mondo-jobs.com a mi cemo Vas kontaktirati u roku od 24h. Vaš Mondo Jobs Team www.mondo-jobs.com
Objavljeno:
Rukovaoc gr. Masina (utovarivac bager demper valjak finiser) sa dugogodisnjim iskustvom i vozackom b c trazi posao u inostranstvu.
Objavljeno:
Jeste li u potrazi za vrlo originalan kredit? Na pristupačnoj kamatnu stopu? Prerađeni roku od 2 do 5 radnih dana. Da li je odbio stalno vaš banaka i drugih financijskih institucija? Ovdje je legalno ponudu, jer je pitanje kredita i sigurnost je nešto što kupci su sve zabrinuti, Čestitam vam, kamatna stopa za našu ponudu je 3%, ako su zainteresovane za dobijanje finansijske pomoći, kontaktirajte nas danas: darrenkurt_loan@yahoo.com .   Podnositelj zahtjeva lične podatke. Tvoje ime: Iznos potreban: Tvoja država: Trajanje kredita: Vaša adresa: Telefonski broj: Mjesecna zarada: sex: Vaš Fax: Tvoje godine: Kontakt osoba: Darren. E-mail: darrenkurt_loan@yahoo.com
Objavljeno:
Zdravo trazim posao bilo kakav u inostranstvu zelim raditi, radio sam privatno imam nekog iskutva, imam 19god zavrsio sam Masinski Tehnicar Programer CNC Masina poznajem njemacki 30% br. 060- 30-41-687
Objavljeno:
Neka mi se jave zavarivaci sa TUV atestom satnica 15 evra. Sivi poslati na multismartcoltd@yahoo.com Momo
Objavljeno:
Zdravo, Ovo je obavijestiti javnost da gospođa Mabel Nasiru, privatni zajam zajmodavac ima otvori finansijski prilika za sve kojima je potrebna bilo kakve finansijske pomoći. Mi smo dati kredit na 2% kamatne stope za pojedince, firme i kompanije pod vedrim i razumljivo uslovima i stanju. kontaktirajte danas nas na e-mail, tako da možemo vam dati naše uvjete kredita na: (redeemersloanfirm@gmail.com)
Objavljeno:
Moj Broj je 061-594-773 ili E-mail : almir.nukic1802@gmail.com
Objavljeno:
Pozdrav. Trazim posao u Essenu ili okolici Essena (Germany) imam vozacku dozvolu B, C1 kategorije. Imam 20 godina,zavrsenu srednju Saobracajnu skolu u Tuzli ( Tehnicar Zeljeznickog Saobracaja). Isao sam skoro na kurs Njemackog, na kursu sam zavrsio A1 i A2 stepen,ali imam polozen A1 stepen na ÖSD Institutu kojeg sam skoro polozio. Dobro razumijem Njemacki. 'Trazim bilo kakav posao, samo da je posten!
Objavljeno:
Zdravo.. .. Ovo je da vas obavijestim da je većina para-zajmodavci su prevaranti, najveći dio. Rekao sam ti jer sam živio. Oni prevario me je nekoliko puta. Nikada nisam stvarno mislio sam više u riječ lažna zajmodavaca je pre nego što sam prešao put od G-Serge . ona mi dozvolite mi posuđivati novac od 10, 000 eura za manje od nedelju dana.Na sumu da sam ja biti vraćen u periodu od 3 godine sa brzinom od 2%. Hvala ti, da ga nisam bila u mogućnosti da proširiti posao, a ja sam ti večno zahvalan za to.Zato, molim te pisati ga na ovu adresu: vanserge5@gmail.com, ako ti treba spreman novac. Ja mogu posvjedočiti da još uvek postoji ovdje stvarno kreditora koji žele da pomognu. Ne ustručavajte se da nas kontaktira. Hvala ti.
Objavljeno:
Mi smo ovdje da vas obavijestiti na slobodi naših globalno priznatih financijskih usluga i kapitala osiguranja. Donosimo pozajmljivanje usluge na svoj vrata korak, uz osiguranje dobrobiti i po prihvatljivoj kamatnoj stopi od 2%. Naše usluge su otvorena za kupce iz cijelog svijeta. Kako bi se kvalificirali za naš kredita obratite nam se putem e-maila na trust.quiries@yahoo.com za daljnje informacije.
Objavljeno:
Po zanimanju sam diplomirani pravnik,ali radio bi bilo koji posap u inostranstvu!Poznajem rad na racunaru i engleski jezik!Postoji mogucnost prekvalifikacije u slucaju ponude za posao!Hvala unapred!
Objavljeno:
Trazim posao u inozemstvu.Po zanimanju sam pizza majstor i samostalan pekar,radno iskustvo 17 godina.Broj telefona: 063-130-171.
Objavljeno:
Trazim posao u inostranstvu imam 23 godine posao za vozaca kamiona do 7,5 tona po struci sam automehanicar razumijem se nesto i u građevinu 065-691-047
Objavljeno:
Trazim posao kao pomocni radnik ako imate bilo kakav posao da mi javite unaprjed hvala
Objavljeno:
Zdravo, zovem se Dragan imam 21 godina..Sposoban sam mladic, trazim posao u inostranstvu nebitno kakav radim sve vrste poslova ako ima nekakav posao za mene javite mi. Mlad sam i ovakav posao bi mi puco znacio.Unapred hvala :) kontak tel: 0628726977
Objavljeno:
Trazim posao pekara,vozaca,vatrogasca,obezbedjenje u inostranstvu iz Nisa sam br tel 065 584 3 584 Nenad
Objavljeno:
Zdravo, zovem se samir imam 20 godina..Sposoban sam mladic i mogu da kazem da sam jako vrijedan radnik, trazim posao u inostranstvu nebitno kakav radim sve vrste poslova ako ima ikakv posao za mene javite mi,, trebam posao hitno,,hvala 062 609 985
Objavljeno:
Radila bi bilo kakav posao samo da se ode iz ove bosne.
Objavljeno:
trazim posao zidara iskustvo u poslu 16 godina
Objavljeno:
Tražimo Električare, mehatronike za rad u Njemačkoj, Finskoj, Norveškoj odmah. Ako imate dozvolu za rad (Slovenija) nazovite. Firma se nalazi na Ptuju. Imamo skoro 100 zapošljenih i projekti trajajao cjelu godinu. Zainteresirani,nazovite na 00 386 51 420 171 ili šaljite životopis na mail: m.bezjak@elektro-ka.si
Objavljeno:
Trazim posao zidara.nemacka,italija,austrija
Objavljeno:
trazim poso u inostrnstvu dobar sam radnik i ne biram poso radio sam u rusiji nekoliko puta ali bez uspeha ako ima neki poso javite 0613104708 MARKO
Objavljeno:
Nekad su ljudi stajali na trgu ( kome bi stalo do posla) i onaj kome je bio potreban radnik za nešta raspitivao bi se kod njih, npr ima li električara, vodoinstalatera, zidara, ovoga onoga.. danas se bukvalno nasmiješ kad neko lafo traži posao i to na način da sjedi 24 sata za kompjuterom i raspravlja kako je život nepravedan. Pričala sam ranije priču o momku koji je od čistača ulica napredovao do administracije u firmi Park
Objavljeno:
Hitno mi je potreban bilo kakav fizzicki posao u Nemackoj,na farmi,fizikalac na gradjevini,radio sam u Svajcarskoj,znam Nemacki..sa kim mogu stupiti u kontakt u vezi posla u inostranstvo
Objavljeno:
Trazim posao rad u sumi Austria Italia njemacka 0038761234471
Objavljeno:
Rad u sumi
Objavljeno:
Trazim posao rad u sumi imam 33godine i iskustvo na istim poslovima Austrija Njemacka italia
Objavljeno:
TRAZIM POSAO / ING.GRADJ. Gradjevinski inzenjer sa iskustvom preko 25 godina rada u struci i na terenu (organizacija,izvodjenje i nadzor gradilista).Grubi gradjevinski radovi,elektro,masinski,vodovod i kanalizacija,zanatski i zavrsni radovi. Sa licencom br.800 0265 07 odgovornog izvodjaca radova. Samostalan iz oblasti gradjevinarstva u vodjenju,nadgledanju i obracunu radova na gradilistu Za sve detalje budite slobodni da me kontaktirate. tel.+381642198718 e-mail: mileta.jok@gmail.com
Objavljeno:
Zavrsio sam metalurgiju,znam sve da radim...Zaposlio bi se u Austriji.
Objavljeno:
Kada pocnes da citas ove komentare (molbe za posao) uhvati te jeza i strah od sutrasnjice. A vec si u strahu bio. Zapitas se koliko tvoj zivot vrijedi
Objavljeno:
Ljudi vec 23 godine sam u muzici profisionalno se bavim muzikom sto vam mogu dokazati internacionalnom muzickom licencom.Volio bih izadji iz ne sredjene drzave kao sto je Bih i radio bi bilo gdje u Evropi po mogucnosti svoj posao ali se ne bi libio bilo kakvog postenog posla u Evropi Zemlje koje imaju prednost su Njemacko govorno podrucije zato sto relativno znam njemacki.Ne bi se libio i negdje gdje ne znam jezik kao sto je SVEDSKA NORVESKA DANSKA ITALIJA BELGIJA HOLANDIJA LUXEMBURG.Samo da je meni i mojoj vjerenici izadji iz ovog pakla
Objavljeno:
Dobar dan prijave, Ova kompanija je došao sa dobrim prijedlogom da se pomogne svima iz financijskih problema, dajemo kredit za pojedinca, i društvo, u jeftiniji kamatne stope, i radimo u 6 dana u tjednu, Jeste li u biznis ili društvo? trebate kredit za nadogradnju vaše investicije? ili vam je potreban kredit za početak novog biznisa? ste u dugove? mi smo tu da vam pomognemo sa finansijskog aspekta. Molimo kontaktirajte nas za pomoć čim ovaj email stigne do vas. Informacije kandidata je također potrebna od strane kompanije tako da uslovi kredit će početi. Ime :: Zemlja :: State :: Iznos kredita potrebno :: Trajanje kredita :: Početna adresa :: Telefonski broj :: Bračni status :: Spol :: Datum rođenja :: Namjena kredita :: Mjesečni prihod :: E-mail :: omegaloan_savings@live.com Nastojimo da ostavili pozitivan utisak u trajanju od preko očekivanja mojih klijenata u svemu što radimo, naš cilj je da vam tretirati s dostojanstvom i poštovanjem pružajući najkvalitetniju uslugu pravovremeno. 2) Mi imamo dozvolu vlade, kompanija licencu kao zajmodavac, kompanija vlasništvo legitimacija
Objavljeno:
Radila bih u inostranstvu austrija,njemacka,svicarska nebitno.Slobodna sam ,BEZ OBAVEZA i poridice.Njegovala bih starije i bolesne ,posjedujem vozacku dozvolu.Vrlo sam spretna u tome.Zainteresovani me mogu naci putem fb. profila Sladjana Zurnja Zdjelar.
Objavljeno:
hitno trazim bilo kakav poso i ja i moja supruga vrijedni obadvoje posteni samo nam je potreban poso broj tel 061061950 zovem se senad iz doboja
Objavljeno:
trazim posao imam 19 godina.Od zavrsene skole imam Plinski Vodoinstalater Broj mob:061422134
Objavljeno:
radio bih svuda gde ima posla ..a imam 65 god. veliko iskusvo radio u Enrgoprojektu 32 god.. i to i Italiji Irak .Zimbabve ,Uganda ,Kazakstan ,Ubekistan .Libija Rusija -u vise gradova..u Srbiji ...VTI Zarkovo Visnjicka banja Bezanijsa kosa YBISI centar Novi Beograd I T D.... govorim Ruski Italijanski Engleski ,Arapski ---visa el.teh ..poslivodja imam i 30 -setak dobrih elektricara ako treba.. zivojinovicb@yahoo.com
Objavljeno:
Završila sam Tehnološki fakultet u Novom Sadu, smer farmaceutsko inženjerstvo. Radim sest godina u farmaceutskoj industriji.Imam 35 godina, udata sam i imam jedno dete.Otvorena sam po pitanju rada u inostranstvu. Pozdrav
Objavljeno:
Masinbravar sa velikim iskustvom rada kao monter i zavarivac . vozacka B.C.D
Objavljeno:
zaboravio sam dodati br tel 066076934
Objavljeno:
Po zanimanju sam monter centralnog grijanja imam 20g radnog iskustva, trazim posao Njemacka ,,Austrija
Objavljeno:
trazim posao negovatelja u Nemackoj Po zanimanju sam medicinska sestra ,trenutno radim u domu za stare u Subotici ,Sto se tice jezika ,pocetni nivo A1 .Pozdrav
Objavljeno:
Rasim, br. tel. 061/790-500 rasim_car@hotmail.com
Objavljeno:
Zovem se Rasim Pajazetovic,osam godina sam radio u Italiji na željeznoj konstrukciji mostova, hala itd.radio sam i poslove varioca, trazim posao u Austriji, Njemackoj...
Objavljeno:
IMAM 23 GODINA ISKUSTVA U RADU SA MUZIKOM UZA SPECIJALNOST MI JE OBRADA ZVUKA STVARANJE MP3 KOMPILACIJA PRODAJA MP3 MUZIKE PROBRANIH HITOVA I PUSTANJE MUZIKE ZA STA I POSJEDUJEM INTERNACIONALNU MUZICKU LICENCU OD AMUSA.Licencu sam prevo na njemacki i dostavio magistratu u Becu Trazim nase kafice i restorane koji bi samnom potpisalu ugovor o gore navedenim poslovima da pojasnim Obrada zvuka znai vi na primjer u restoranu imate pjesme koje su po vasem izboru a lose su kvalitete i jedna vam je preglasna druga pretiha treca krci cetvta preskace i slicno ja upravo radim to da to dovedem pod konac Drugo imate mnogo albuma koji su vam beskorisni zelite ih izbrisati i napravidi ono sto vrijedi date meni ja izaberem hitove slozim iznormaliziram podignem kvalitetu zvuka i ostavimo vam samo najbolje Trece imate mogucnost da od mene kupite liste slozene po zanrovima sa najvecom kvalitetom i potpuno izjednacene tj iznevelisane cetvrto pustam muziku po potrebi i zelji Srdacan pozdrav dj halvo svi oni koji zele da mi se jave moj broj je 0688 9600 602
Objavljeno:
Poljoprivredni tehnicar,a inace sam moler fasader i kranista
Objavljeno:
Zdravo zavrsio sam veterinarsku skolu gdje imam i iskustva radio sam na farmi gdje imam i iskustva aa znam i u poljuprivredi radit gdje trenutno radim 061-663-060
Objavljeno:
Zavrsio sam veterinarsku skolu gdje imam iskustvo rada na farmi kao i u svim granama poljuprivrede trebami poso hitno 061-663-060
Objavljeno:
imam iskustvo 9 god, kao bravar i varioc trebam hitno posao vani 061376319
Objavljeno:
Zavrsila sam Opcu gimnaziju. Krenula na Masinski fakultet, ali nisam mogla zbog financijskih problema. Ako ima kakav posao u inostranstvu, bila bih zahvalna da mi preporucite nekoga. Naravno ako je posao solidan i normalan. Ako neko zna za nesto tako da mi javi na e-mail: melisa_melyyy94@hotmail.com
Objavljeno:
Profesinalni keramicar i moler. Imam 37 godina, trenutno ne zaposlen. Trazim poso u toj struci. +38761570396
Objavljeno:
zavarivac sam sa iskustvom za Mag mig elektro, poznajem njemacki jezik, imam 25 godina
Objavljeno:
Nalazim se trnutno u essenu njemacka trazim poso u okolici znam raditi dosta toga sto se tice gradevine.tl.0049015730956399
Objavljeno:
Imam 33 god. zavrsio sam SSS kao elektrotehnicar racunara, posedujem AS level Cambridge diplomu, ucio sam osnove Java programiranja, odlicno znam engleski jezik, zivim u Srbiji. Trazim bilo kakav posao vezan za racunare, pozeljna je i neka manje placena praksa jer sam zeljan ucenja i usavrsavanja. Pisite mi na mejl: pozarevac@yahoo.com.
Objavljeno:
trazimo posao u inostranstvu , kontakt toskirobert@gmail.com Masinski Tehnicar -Robert Automehanicar -Robert (27god) KV Konobar - Dervis (21god) prijavljivamo se za sve vrste teskih poslova i gradjevine prednost Bliski Istok
Objavljeno:
zaboravijo samo broj telfaona 061059202
Objavljeno:
trazim poso u inestrastvo redevno zavrseno srednja skola za konbara cerfikat za zidara i tesara u sloveni zavrsen zatim ispiti za viljicara i b c ozenit imam 2 djece potrebno mi je poso
Objavljeno:
Trazim posa u inozenstvu , kao varioc imam atest za tig postupak , imam 20 god tel 066023003
Objavljeno:
Ja sam Miljan Spaic imam 23 god,zeleo bi da nadjem posao u inostranstvu,radio bi sta bilo tezina posla nije bitna 065480693 ili 065707249
Objavljeno:
Pozdrav zovem se rasid i imam 19 godina.Zivim u Bosni i Hercegovini grad Bugojno.Imam zavrsenu srednju skolu. broj 062743341.
Objavljeno:
trazim poso za admiraca imam polozeno za KV admiraca
Objavljeno:
Trazim posao bravara
Objavljeno:
Trazim posao iz struke gradjevinarstva,gradj.ing. sa licencom i iskustvom od 25 god. na izvodjackim radovima
Objavljeno:
zdravo. Imam 21god. Elekrotehnicar sam. Trazim bilo kakav posao u inostranstvu. Posao mi je potreban da bi prehranio zenu i svoju bebu od 4 mjeseca. Molim vas pomozite i pozovite me. 064 455 8150
Objavljeno:
Zdravo. Imam 21god. elekrotehnicar sam. Trazim bilo kakav posao u inostranstvu. Znam raditi mnogo toga, a i gradjevinu se razumijem. Posao mi je neophodan da bi prehranio zenu i dijete od 4 mjeseca. Molim vas pomozite. 064 455 8150 .. Pozovite
Objavljeno:
Trazim posao vulkanizera ...
Objavljeno:
Trazim posao u inostranstvu vulkanizera za lukzuzni i teski program...
Objavljeno:
imam boravak u xr na 5 god inače sam iz makedonie tražim bilo kakav posao inače radim zidaro tesar više od 12 god
Objavljeno:
imam 38 godina voleo bi da nagem gragevinski posao koi radim vise od12 god. imam privremeni xrvatski boravak na 5 god.može i bilo kakav posao-
Objavljeno:
Moj suprug je mašinski inženjer i preko godinu dana je slao molbe na oglase za posao (samo u Stuttgart i okolina) i aktivno učio njemački. Poslao je sigurno preko stotinu molbi i dobio je gotovo isto toliko odbijenica, jer ne zna dovoljno jezik. Nedavno je pozvan na dva razgovora za posao, otišao je i jedan je urodio plodom. Ugovor na 15 mjeseci, od toga tri mjeseca učenje jezika. To je naše iskustvo, svima želim sreću u potrazi za poslom... Konkurse možete naći recimo ovdje. http://www.monster.de/ Firmama šaljite molbe, to što ćete ovdje ostaviti komentar s podacima nije od neke koristi.
Objavljeno:
Kako se zaposliti u Austriji?Recimo da se bavim suvom gradnjom,molerajom,ili uredjajem enterijera.Rodjen sam 24.05.1989 u Uzicu.U ovom poslu sam od 2007.Imam iskustvo sa terenskim zivotom i jaku zelju i volju da radim u Austriji,gde cu realno zaradjivati od posla kojim se bavim i volim.Voleo bih da me kontaktirate i porazgovaramo.Otvoren sam za svaku pricu.Sasa Savovic
Objavljeno:
imam 33 godine ozenjen 2 djece trazim bilo koji posao u inostranstvu imam dugogodisnje iskustvo u poslovima poliranje automobila dubinsko ciscenje automobila auto praonici imam diplomu auto limara i iskustva u tom poslu 0038765798829 hvala
Objavljeno:
kontakt broj je 061 761 849
Objavljeno:
Po zanimanju sam metalostrugar, razumijem se i u gradjevinu...odnosno pristajem da radim sve poslove.
Objavljeno:
vozac sa desetogodisnjim iskustvom u medjunarodnoj spediciji,trazim posao bilo gdje u eu,imam hr pasos,065 392 124
Objavljeno:
dipl. ing, sumarstva trazi posao u struci ili van nje /065810321
Objavljeno:
Za posao u inozemstvu je potreban vozački ispit , bar koliko ja znam, za većinu poslova. Išao bih u Njemačku ili negdje sjevernije, to bi mi bilo idealno jer mi je bliže kući, za Kanadu i takvo što nisam u mogućnosti...
Objavljeno:
Trazim posao po zanimanju sam auto mehanicar poznam rada i oko farbanje auta varenje slajfanje gitovanje i ostalo. A znam variti i sa elektro i co2. A poznam rad oko stolarije sume motorne pile oko selidbi sklapanje raskpanje namestaja,oko postavnjanje parketa tapeta,brodski podova krecenje farbanje moleraja. A ako potrebno i jelo praviti po potrebi kuhat svasta nesto. A moze i na farmi oko stoke i odrzavanja. Poznam rad na racunaru,a i odrzavanje dvorista zgrada kao hausvart. Imam vozacku A I B i posedjujem Hrvatski pasos. Poznam njemacki i engleski ne perfektno al osnovno i mozda malo i vise.Povremeno sam bio u Swajcerskoj pa tako da poznam evropske standarde i propise. info.na br. tel.0774985664 ovaj mi je swajcerski broj. a evo i link od facebook https://www.facebook.com/sasa.kovacic.56
Objavljeno:
Autolimar sa 12 god. radnog iskustva traži posao u struci u inostranstvu. Mob +387 66 268 275
Objavljeno:
Zavarivac sam po zanimanju imam 5.godina iskustva...trazim posao u inostranstvu.
Objavljeno:
trazim posao u njemackoj po zanimanju sam instalater centralnog grijanja i vodovoda,a moze i kao armirac kont tel
Objavljeno:
zivim u bih imam voli bi naci posao u njemackoj bilo .,imam hrvatsku putovnicu. radi bravarske i druge poslove. hvala
Objavljeno:
Zovem se Ivan iz BGa,radio bih kao konobar u austriji nemachkoj holandiji.Imam 34g,iskusan sam radim ovaj posao 18g.0691980267
Objavljeno:
Ja sam iz Bosne ,zivim u Velikoj Kladusi,rodjen 1991. godine zavrsio poljoprivredni tehnicar smjer 4. stepen ...Da li tko zna imali kakva firma da trazi to zanmanje u inostranstvu ???? kontakt email aldza90@live.com
Objavljeno:
Po zanimanju sam pica majstro i pomocni kuvar ali ne biram posao za inostranstvo, samo da mogu da zivim od posla snikolic801@gmail.com
Objavljeno:
Po struci sam metalostrugar imam 49 god. i danas radim taj posao veoma uspesno ,Radim nastrugu glodalici brusilici spolja rupa stos masini brusilica ravna busilica - varenje co2 elektro -.Puno alata za brizganje duvanjei ekstrutiju plastike ialate zaprobijanje isavijanje lima,28g radnog iskustva. TEL 0655429371 Vojvodina.Svajcarska Danska ili Nemacka.
Objavljeno:
potreban posao atestiranom wig variocu +381 63 8 111 064
Objavljeno:
Imam 41god.radio bih u njemacku,austriju,svajcarsku profesionalno se bavim keramikom,mermerom I kamenom 20god radnog iskustva
Objavljeno:
trazim posao u inostranstvu radim bravarske poslove radno iskustvo imam moze i gradevina to sam radio u austri 2 god. na crno hvala
Objavljeno:
I am Milos, from Serbia, i have 18 years, I graduated high school as road traffic, I'm looking for any job in Germany, anything for money. My number 0612695502
Objavljeno:
Trazim posao u inostranstvu, zavrsio sam za auto elektricara ali moze posao u gradjevini ili bravariji
Objavljeno:
Imam iskustvo rada na gradjevini,peradarskoj industriji Brovis-VIsoko clan Akova grupacije,rad u poljoprovredi,rad na termoizolaterskim poslovima,vozacka kategorija "B" poznavanje engleskog i njemackog jezika aktivno govorim
Objavljeno:
Trazim posao znam radit ko konobar imam iskustvo 10godina a mogu radit sve gradzevina pomocni radnik nebitno sta samo posteno placeno odgovoran sam i smiren i nebitno koja zemlja njemacka danska svecka italija spanija austrija holandija hvala svima ko mi pomogne
Objavljeno:
dolazim iz Bosanske Krupe imam 19 god zavrsio sam skolu za masin bravara znam raditi : varenje,brusenje,rad na strojevima,odrzavanje masina to sto mi je u struci i to znam da radim dobro a znam i da vozim viljuskar broj na koji me mozete nazvati : 062-404-896 ili 481-621
Objavljeno:
zovem se sabid dolazim iz Bosanske Krupe imam 19 god zavrsio sam skolu za masin bravara znam raditi : varenje,brusenje,rad na strojevima,odrzavanje masina to sto mi je u struci i to znam da radim dobro a znam i da vozim viljuskar
Objavljeno:
POTREBAN POSAO ZIDARA AUSTRIJA NEMACKA ISKUSTVO 20-GOD
Objavljeno:
Postovani, Zovem se Osman Smajlovic rodjen sam 1994.godine zavrsena skola polj.tehnicar IV stepen.Potreban mi je bilo kakav posao u Austriji ili Njemackoj ili u poljoprivredi ili sta drugo samo da je castan posao, ili informacija kako konkurisati za posao u inostranstvu. Unaprijed zahvalan,
Objavljeno:
Dobar dan,zelio bi posao u Austriji ili Njemackoj,po zanimanju sam auto limar.Ali dolaze u obzir I gradjevina,poljoprivreda,vec sam radio na mostovima u Njemackoj prosle godine.Ali s obzirom da sam drzavljanin BiH tesko je otici tamo,a jos teze za radnu dozvolu.Ovo je moj br tel,pa bi volio da me kontaktirate 065249853
Objavljeno:
Tražim poso, završio sam za Metalostrugara, imam Vozacku B kategorije, sve poslove koje se nude, tražim bilo šta.Radno iskustvo za Metalostrugara imam 2 godine, znam i oko poljoprivrede, znam i na građevini, radio sam sa argonom co2,služio bih stare i nepokretne osobe muške.br telefona-060-333-68-04 :( Bilo sta bi radio :) :) :( :(
Objavljeno:
fffff
Objavljeno:
ljep pozdrav imam 23 godine ,radio bi bilo koji poso da ponudite ,zovite na broj 063 236 761
Objavljeno:
Tražim poso, završio sam za bravara, imam b kategoriju vozačku u Njemačkoj položio, sve poslove koje se nude, tražim bilo šta.Radno iskustvo za bravara imam 6 godina, znam i oko poljoprivrede, znam i na građevini, radio sam sa argonom co2,služio bih stare i nepokretne osobe muške.br telefona 066-946-564
Objavljeno:
Radijo bih u inostranstvu imam medjunarodni cetifikat za vožnju viljuškara imam radno iskustvo od 8 god u drvnoj industriji proizvodnja namještaja
Objavljeno:
Po zanimanju sam gradevinski tehnicar niskogradnja . Sto se tice gradevine znam gotov sve poslove raditi zidat,malterisat ,šalovat, vezat zeljezo, fine ploce radit ,fasade i tako dalje .dobro poznajem njemacki jezik iako sam iz Bosne . posto vidim da traze takve radnike u NJemackoj i Austriji zamolio bi vas da mi javite adresu na koju treba poslat svoje podatke ako je moguce broj telefona je035 575 392 unaprjed hvala .prihvatam bilo kakve poslove sto se tice gradevine
Objavljeno:
Trazim bilo kakav posao vani,moze poljoprivreda,vozac,gradjevina,bilo sta!
Objavljeno:
lijep poz
Objavljeno:
elektrotehnicar trazim posao u elektoinstalaterskim radovima ili crtac projekat
Objavljeno:
Imam 22 godine trazim posao u inostranstvu Gradjevina , Rad u sumi .... Hitno potreban Hvala
Objavljeno:
trazim posao imam 10 godina staza po zanimanju bravar bio sam 4 godine u Sloveniji ostao sam bez posla imate vas broj dase kontaktiramo
Objavljeno:
trazim bilo kakav posao u inostranstvu
Objavljeno:
građevinski tehničar po struci,a radim tesarske i armiračke poslove sa dobrim poznavanjem planova oplate i armature sa radnim iskustvom 10-tak godina.Volio bih nači posao u Austriji ili NJemačkoj,kontak broj +38762983696
Objavljeno:
građevinski sam tehničar,a znam raditi građevinske poslove sa iskustvom 10-tak godina radio bih u austriji ili njemačkoj
Objavljeno:
Mi nudimo posao u CH, mali restoran. Rado nekog sa iskustvom u gastronomiji i da poznaje nesto njemacki jezik! Posaljite nam CV na Email!
Objavljeno:
Bioenergicarka sam sa radnim iskustvom od 2 godine, trazim posao u inostranstvu. Uspjesno radim i japansku masazu SHIATSY. Imam samo bosanski pasoš.
Objavljeno:
Strahota, A KAD SU PROTESTI ONDA SU - SVI ZAPOSLENI. Pa nece nama niko obezbijediti posao. Nije Evropa socijalna ustanova za nas BiH građane. Borite se u Sarajevu za bolju vladu, za vladu koja ce se brinuti za OTVARANJE A NE ZA ZATVARANJE RADNIH MJESTA. Treba da je sramota ove vlasti koliko je ljudi na biroima, kako je privreda unistena, kako su naruseni svi odnosi u drustvu itd. Ma nije njih briga oni su najplaćeniji u regionu i Evropi a nista ne rade. Nasa djeca ce biti najsiromasnija u Evropi - zapravo vec skoro da jesu. TREBA SVIH NARODA DA JE SRAMOTA STA SU DOPUSTILI DA NAM LOPOVI RADE I JOS SE NEKAZNJENO SMIJU SVIMA U LICE. NARODE JOS CES DUGO CISTITI ZA SVABAMA I DRUGIMA, JOS CES DUGO BITI TUĐI SLUGA KOD SVOJE ZEMLJE I SVOG BOGATSTVA AKO NASTAVIS OVAKO. SRAMITE SE LJUDI, JER SVI STE REDOM ODGOVORNI ZA OVAKVU SITUACIJU. NIKO NISTA NE PODUZIMA. U SARAJEVO TREBA ICI TRAZITI POSLA OD LOPOVA, GDJE SU PARE, RADNA MJESTA, MILIONI DONACIJA, A NE PO EVROPI TUMARATI. NECE EVROPA PRIMITI SVE NAS - NIKAD.
Objavljeno:
tražim posao u bilo kojoj zemlji iskusan zidar,fasader,izolater sa diplomom
Objavljeno:
Radio bih u Italiji,inace sam TV-mehanicar,serviser za racunere,17 godina imam svoj servis..
Objavljeno:
trazim bilo kakav posao u njemackoj imam bic kategoriju,poznajem njemacki jezik
Objavljeno:
tražim posao bravara varilac co2 i elektro
Objavljeno:
ako ima iko da mi se javi na ovaj oglas trazim u cjeloj ewropi poso moze i amerika imam b kategoriju poznajem njemacki jezik radijo bi swe ako ima da mi se neko javi ewo moj broj ja zivim u sarajevu +38762724194
Objavljeno:
trazim poso
Objavljeno:
trazim bilo kakav poso u njemackoj bilo sta da radim ako ima ko da se javi mi 062724194 radio bi swe
Objavljeno:
trazim poso armiraca radiobi u nemackoj ako ima posla
Objavljeno:
RADIM FASADERSKE RADOVE MASINSKO MALTERISANJE IMAM 31 GODINU POTREBAN MI JE POSAO PORODICAN SAM COVJEK
Objavljeno:
Čitam ove komentare i kontam u kakvoj se situaciji nalazimo. U dijelu vijesti u kome treba da ostavljaju svoje komentare na konkretnu vijest, ljudi ostavljaju svoje molbe za posao. A sve u nadi da će neki poslodavac čitajući ove komentare naletiti na njihovu molbu za posao.
Objavljeno:
33god. Radio bih bilo kakav posao u Sloveniji ! Radio sam u kablovskoh televiziji kao Tehnicar na terenu Zavrsio sam Srednju Tehnicku Skolu na Kosovu Sve bih radio u Sloveniji ! znam sve i svasta raditi ! Rad na kompijuteru nivo Experta kako Softverski tako i Tehnicki Pricam jezike :Srpski,Engleski,Albanski i Slovenski nivo konverzacija +381611387171 jokanovic613@gmail.com
Objavljeno:
zovem se Alen po zanimanju sam varioc argon i co2,.Imam polozene kategorije (BCiE).Imam 25 godina polozen njemacki jezik polozen drzavni za vkv vozaca. Trazim posao vozaca ili varica.moj broj 0038761889823 ili na email hukar_alenko@hotmail.com(hvala lijepo)
Objavljeno:
Kako najlakše do posla http://posaobiznis.blogspot.com/
Objavljeno:
imam eu papire radim gradjevinu citam planove,solovanje,moze i bilo koji drugi posao nebitno...pricam i citam nemacki... moj kontakt broj je +381638160370
Objavljeno:
vozac sam po zanimanju ali sam radio i na gradjevini i kao viljuskarista.boravio sam 4 godine u Becu tako da poznajem jezik
Objavljeno:
Imam 50 godina , b i c kategoriju i radio bih bilo kakav pristojn posao..
Objavljeno:
Trazim posao u Inostrastvu, dugogodišnji sam armirač. +387 66 472 661
Objavljeno:
trazim bilo koji poso u eu, posedujem vozacku za b c e. katekorije imam iskustva sa varenjemi farbanj autombila. i svi bravarski poslova.
Objavljeno:
trazim bilo kakav posao u inostranstvu (gradjevinac).
Objavljeno:
dobar dan tražim posao u inostranstvu radio sam u sloveniji hrvatskoj i bosni
Objavljeno:
selam svima.po zavrsetku srednje skole i sluzenju vojnog roka i rada po sloveniji i hrvatskoj takodje i bosni,jer sam radnik voljan raditi jer poznajem vise vrsta poslova i potrebnomi je radno mjesto da prehranim svoju porodicu.trazim posao makar i sezinski negdje u eu
Objavljeno:
Trazim i molim za posao argonskog varioca,imam vazeci atest,varim i elektro,ozbiljan,porodican,otac cetvero djece,pomalo pricam i engleski,hitno potreban posao bilo gdje u inostranstvu
Objavljeno:
Trazim bilo kakav poso u Sloveniji jer neradim nigdje u bosni 0038762143938 ili na mail odg
Objavljeno:
Trazim posao u Sloveniji. Po zanimanju sam gradjevinac. imam veliko iskustvo . Posjedujem Vozacki C I B kategoriju u sloveniji, imam i Cetifikat polozen u Sloveniji gradjevinsku. 0038765945651
Objavljeno:
trazim posao u Sloveniji po stuci sam gradjevinac.Radio sam 2,5 god imam Certifikat Slo. Posjedujem vozacku
Objavljeno:
Mlada, imam 22 god, radni staž 3 god. tražim posao branja voca, kuvara, ciscenje.. Srednja skola... ugostiteljstvo i turizam. znam engleski jezik, imam položen vozački ispit, sposobna za rad
Objavljeno:
Dajana BIH Kontakt telefon: 0038766461192 Predmet: MOLBA ZA ZAPOSLENJE Zavrsila sam srednju strucnu skolu ugostiteljstvo i turizam,smijer kuhar. Imam 3 godine radnog iskustva kao kuhar i trgovac,Trenutno trazim posao bilo koji samo da je dobro placen. Mlada sam 22 god,,pa Vam ovim putem dostavljam ovu molbu i svoju biografiju, te ukoliko postoji mogucnost zaposlenja, pozovi te me. Poznavanje stranog jezika:Engleski jezik. Imam polozen vozacki ispit. Poznajem rad na racunaru.Sposobna za rad
Objavljeno:
Imam strani certifikat i radno iskustvo rada u starackim domovima od 5 godina u inostranstvu kao i razne dodatne obuke za taj posao. Javite mi na broj 065969974 ako neko zna nesto. Hvala.
Objavljeno:
IMAM HRVATSKE PAPIRE I RADIO BO BILO STA U EU INACE SAM VOZAC ,GRADJEVINA BJLO STA
Objavljeno:
trazim tesara radio sam hrvaskoj ya tehno beton kao koperanti 10 godina
Objavljeno:
Tražim posao elektro-tehničar i montažer u inostranstvu,imam 33god.poznajem njemački i engleski jezik s diplomom o završenoj sss elektro-tehničara.br.tel 0038765361843 hval!
Objavljeno:
trazim posao montera celicnih konstrukcija i fasadnih panela kao klima i ventilacionih sistema. imam iskustva 12 godina u tom poslu. radio sam za svjetske poznate firme kao sto su BWSC.RAMBOL.SEMCO MEREETIME.KRAFTANLAGEN.TVO,BHR i mnoge druge vecinom sam radio u inostranstvu AMERIKA,CARIBI,BAHAMI,RUSIJA.AFRIKA i zemlje bivse Jugoslavije. moj br mob u Bosni je 00387603268991
Objavljeno:
CNC glodac trazi posao u inostranstvu, tri godine iskustva na glodalicama, trosonim i petoosnim, Heidenhain i Fanuc ...... itd itd ..... suzuki.gsx-r.1000@hotmail.com Imam 25 godina
Objavljeno:
BUKA je INTERNET PORTAL koji se bavi prenošenjem VIJESTI i INFORMACIJA. BUKA NIJE agencija sa posredovanje. Ako želite posao u inostranstvu, ovo su neki koraci koje možete poduzeti. 1. Odaberite zemlju u koju bi htjeli ići 2. Naučite jezik zemlje koju ste odabrali, tečni govor i pisanje je veliki plus za vas gdje god da idete, te je jedan od glavnih preduslova za posao 3. Skupite što više informacija možete o berzi rada, cijenama smještaja i hrane, viznom režimu, ako već nemate koga tamo, sve navedeno možete naći preko interneta 4. Napravite plan 5. Realizirajte plan Napomena: Izbjegavajte agencije za posredovanje, što više toga uradite sami to bolje za vas a i samim tim ćete izbjeći mogućnost bilo kakvih malverzacija i prevare Napomena II : NE OSTAVLJAJTE vaše lične podatke NIGDJE na internetu ako ne morate, pogotovo ne u sekciji za komentare, velike su šanse da će biti zloupotrebljeni, ne treba vam da nekome budete žirant ili nešto gore Pamet u glavu i svako dobro.
Objavljeno:
GOSPODO , ne djelim ja plate i poslove , ja samo citam vjesti :)))
Ado
Objavljeno:
Trazim posao bilo gdje u inostranstvu, sve vezano za gradjevinu znam radit
Objavljeno:
trazim posao
Objavljeno:
trazim posao da radim kao bagerista,staplerista ili dostavljac robe ako ikako mozete sta poduzeti javite se na broj tel 065/92-48-48 tj 0038765/92-48-48
Objavljeno:
moj br +381 63 8 111 064
Objavljeno:
Postovanje ako je nekom potreban atestirani wig zavarivac konbinatorac ja sam raspolozen za takav posao. imam 30 godina 7 god radnog iskustva iskljucivo po evropi naj cesci poslovi su mi bili rafinerije,elektrane,papirnice,procesna oprema,mlekare celicne konstrkucije zvarivao sam dosta nirost-prohrom,crh7,x10,x12 visoko legirane i nisko legirane celike. radio sam 6 meseci u Norveskoj na nuklearnoj elektrani svi moji varovi su snimani 100% nikad greska. zovem se srdjan iz srbije sam
Objavljeno:
trazim poso u sloveni ili eu imam veliko znanje ka auto limar i farbar, profesionalni vozac b,c, e. sa iskustvom. varim sa co2 aperatom.
Objavljeno:
trazim poso u eu.auto limar, farbar posedujem dozvolu b c e kategorije sa iskustvom .varijoc sa c2. iskustvo preko 10 g,
Objavljeno:
imam 43 godine,,neyaposlen sam posjedovao papire i radnu doyvolu spanije,,poynajem iradim jako dobro sve poslove veyane ya gradyevinu..yidar tesar armira;,,,radio na raynim odr\avanjima poslovima monta\e,,spustenih stroova od rigipsa,e pregradnih yidova,,,spanski jeyik govorim i pisem perfektno,,,ukoliko neko ima neki posao na gradyevinama u yemljama sa spanskim jeyikom,,,molio bi da me obavjesti,,hvala
Objavljeno:
zidar tesar sa radnim iskustvom trazi posao van bosne i hercegovine njemacka austrija i slicno samo ozbiljne ponude
Objavljeno:
odgovara mi bilo kakav posao iz Bosne sam
Objavljeno:
Potreban posao u inostranstvu bilo kakav sto prije .062793413
Objavljeno:
Potreban posao ako je moguce vani bilo gdje i bilo sto.tel.062793413
Objavljeno:
trazim bilo kakav posao
Objavljeno:
trazim bilo kakav posao i bilo gdje samo da je van bosne
Objavljeno:
volio da mi iko pomogne za posao da nadjem bilo gdije kontakt tel 066950449
Objavljeno:
volio da mi iko pomogne za posao da nadjem bilo gdije kontakt tel 066950449
Objavljeno:
odgovara mi bilo kakav posao radio bi sve sto mi ponude molio bih da mi pomognete ako ikako mozete unaprijed zahvaljuem kontakt
Objavljeno:
dobar dan kako doci do posla gradjevinskog radnika imam radno iskustvo a imam polozen i kurs za zidara radio sam u sloveniji i libiji molio bi da mi javite ako ikako mozete na broj tel 066950449
Objavljeno:
dobar dan kako doci do posla gradjevinskog radnika imam radno iskustvo a imam polozen i kurs za zidara radio sam u sloveniji i libiji molio bi da mi javite ako ikako mozete na broj tel 066950449
Objavljeno:
len Babić Ul.Kudići bb,Velika Kladusa BIH Kontakt telefon: 0038763653055 E-mail adresa: babiccalen20@hotmail.com Predmet: MOLBA ZA ZAPOSLENJE Zavrsio sam srednju strucnu skolu ugostiteljstvo i turizam,smijer kuhar. Imam oko dvije godine radnog iskustva u struci i to:u toku skolovanja radio sam na kamp bazenima Mala Kladusa i to sezonski kao pomocni kuhar na rostilju i u propremi salata.nakon zavrsetka skolovanja 2010.g u periodu od juna 2010.godine pa sve do septembra 2012-e godine bio sam zaposlen u hotelu ,,Konak,, Velika Kladus i izvrsavao duznosti glavnog i kao pomocnog kuhara,zatim u periodu od 16.06 2013 pa do 26.08 2013 sam radio na moru posao kuhara sezonski u restoranu ,, jopi'' u Neumu . Trenutno sam nezaposlen i trazim posao u struci,tj.posao kuhara. Mlad sam ambiciozan,volim poso kuhara ,zelim razvijati znanje u kuliinarstvu,pa Vam ovim putem dostavljam ovu molbu i svoju biografiju, te ukoliko postoji mogucnost zaposlenja,moli se poslodavac da nakon razmatranja ove molbe i uvida u biografiju pozove me na interviju.Brzina ,velika volja, higijena i ljubav prema gastronomiji ugostiteljstva i prema kulinarstvu je na prvom mijestu. S postovanjem! Velika Kladusa, Alen Babic BIOGRAFIJA(SV) Osobni podaci Ime i prezime:Alen(Irfana) Babic Adresa:Kudici bb,Velika Kladusa,77234 Sumetac Telefon:0038763653055 e-mail adresa:babiccalen20@hotmail.com Drzavljanstvo:BIH RADNO ISKUSTVO Tri mijeseca zaposlen kao pomocni kuhar kamp bazeni ,,Mala Kladusa''sezonski Dvije godine dana zaposlen kao kuhar u hotelu,,Konak''Velika Kladusa Dva mijeseca i deset dana kao kuhar sezonski na moru u restoranu,, jopi''Neum SKOLOVANJE Datum maturiranja:14.06.2010 Mijesto:Velika Kladusa Ustanova:JU II Srednja skola,UGOSTITELJSTVO I TURIZAM ,,EU VET MODUL PROGRAM'' Zvanje:KUHAR OSOBNE VIJESTINE I KOMUNIKACIJE Materinji jezik:Bosanski jezik Pismo:Latinica Poznavanje stranog jezika:Engleski jezik SOCIJALNE VIJESTINE I KOMPETENCIJE * komunikativan,odgovoran,praktican....* Imam iskustva u kulinarstvu,volim kulinarstvo....* Priagodljiv,brzo uspostavljam kontakt sa okolinom,dobro funkcijoniram kao individualni zaposlenik (zakljucak po dosadasnjem iskustvu)ali ipak vise cijenim i volim timski rad,karakterna osoba i prizeman... ORGANIZACISKE I TEHNICKE VIJESINE Imam polozen vozacki ispit za B kategoriju Fizicki i zdravstveno sposoban Poznajem rad na racunaru Organiziran i praktican Sposoban za rad na terenu Postovani-a trenutno sam ne zaposlen i trazim posao u inostranstvu izrazito radi zelje novim radnim iskustvom kao i za dodatnim ucenjem i napredovanjem u kulinarskim umijecima.Iskreno cekam vas odgovor. Lijep pozdrav! V.Kladusa Alen Babic
Objavljeno:
len Babić Ul.Kudići bb,Velika Kladusa BIH Kontakt telefon: 0038763653055 E-mail adresa: babiccalen20@hotmail.com Predmet: MOLBA ZA ZAPOSLENJE Zavrsio sam srednju strucnu skolu ugostiteljstvo i turizam,smijer kuhar. Imam oko dvije godine radnog iskustva u struci i to:u toku skolovanja radio sam na kamp bazenima Mala Kladusa i to sezonski kao pomocni kuhar na rostilju i u propremi salata.nakon zavrsetka skolovanja 2010.g u periodu od juna 2010.godine pa sve do septembra 2012-e godine bio sam zaposlen u hotelu ,,Konak,, Velika Kladus i izvrsavao duznosti glavnog i kao pomocnog kuhara,zatim u periodu od 16.06 2013 pa do 26.08 2013 sam radio na moru posao kuhara sezonski u restoranu ,, jopi'' u Neumu . Trenutno sam nezaposlen i trazim posao u struci,tj.posao kuhara. Mlad sam ambiciozan,volim poso kuhara ,zelim razvijati znanje u kuliinarstvu,pa Vam ovim putem dostavljam ovu molbu i svoju biografiju, te ukoliko postoji mogucnost zaposlenja,moli se poslodavac da nakon razmatranja ove molbe i uvida u biografiju pozove me na interviju.Brzina ,velika volja, higijena i ljubav prema gastronomiji ugostiteljstva i prema kulinarstvu je na prvom mijestu. S postovanjem! Velika Kladusa, Alen Babic BIOGRAFIJA(SV) Osobni podaci Ime i prezime:Alen(Irfana) Babic Adresa:Kudici bb,Velika Kladusa,77234 Sumetac Telefon:0038763653055 e-mail adresa:babiccalen20@hotmail.com Drzavljanstvo:BIH RADNO ISKUSTVO Tri mijeseca zaposlen kao pomocni kuhar kamp bazeni ,,Mala Kladusa''sezonski Dvije godine dana zaposlen kao kuhar u hotelu,,Konak''Velika Kladusa Dva mijeseca i deset dana kao kuhar sezonski na moru u restoranu,, jopi''Neum SKOLOVANJE Datum maturiranja:14.06.2010 Mijesto:Velika Kladusa Ustanova:JU II Srednja skola,UGOSTITELJSTVO I TURIZAM ,,EU VET MODUL PROGRAM'' Zvanje:KUHAR OSOBNE VIJESTINE I KOMUNIKACIJE Materinji jezik:Bosanski jezik Pismo:Latinica Poznavanje stranog jezika:Engleski jezik SOCIJALNE VIJESTINE I KOMPETENCIJE * komunikativan,odgovoran,praktican....* Imam iskustva u kulinarstvu,volim kulinarstvo....* Priagodljiv,brzo uspostavljam kontakt sa okolinom,dobro funkcijoniram kao individualni zaposlenik (zakljucak po dosadasnjem iskustvu)ali ipak vise cijenim i volim timski rad,karakterna osoba i prizeman... ORGANIZACISKE I TEHNICKE VIJESINE Imam polozen vozacki ispit za B kategoriju Fizicki i zdravstveno sposoban Poznajem rad na racunaru Organiziran i praktican Sposoban za rad na terenu Postovani-a trenutno sam nezaposlen i trazim posao u inostranstvu izrazizo radi zelje za novim radnim iskustvom , dodatnim ucenjem i napredovanjem u kulinarskim umijecima. Iskreno se nadam vasem odgovoru Lijep pozdrav! V.Kladusa Alen Babic
Objavljeno:
Majstor sa iskustvom keramicar-fasader radio bih u njemackoj,austriji, swicarska samo ozbiljna ponuda dolazi u obzir. hvala
Objavljeno:
Trazim posao bilo kakav u inostranstvu.
Objavljeno:
Trazim posao bilo kakav u inostranstvu.
Objavljeno:
ja Jovan radi sam u sloveniji 3god.kao kameko dubirezac na rekonstrukciji kulturnih spomenika.Zavrsio sam metaleku skolu i radio 5god. na poslovoma argonskog varenja. ako ima posl u sloveniji ili bilo gde dalje bih radio.
Objavljeno:
dobar dan. varioca sam sa TUV atestom za rel (141) i tig (111) postupcima. Imam iskustva sa cevarijom i kotlovima,kao i jednostavnijim varenjima u bravariji i konstrukcijama. vario sam crne celike,niskolegirane celike i alminijum. imam malo iskustva i u varenju sa celulozom. najvise sam radio sa kempijevim aparatima,mada kod kuce ima valstrojev aparat za kombinaciju tig i rel. ozbiljan sam porodican covek.imam 35 godina i odma sam spreman za rad. poslednje radno iskustvo mi je na remontu u termo elektrani na cevariji. kontakt telefon mi je 00381605531111 ili na mejl kuzma.boriskula@gmail.com. spostovanjem Kuzma Boris iz Srbije
Objavljeno:
trazim posao varioca vec 3 godine varim peci za centralno grijanje varim sa co2 i argonom.br 061011054
Objavljeno:
trazim posao varioca vec 3 godine varim peci za centralno grijanje varim sa co2 i argon.br.061011054
Objavljeno:
tražim posao u sloveniji po zanimanju sam kvbravar
Objavljeno:
trazim posao viljuskariste ili skladistara imam certifikat za tu struku i radijo sam kao viljuskarista 8god u francuskoj firmi.
Objavljeno:
zoivem se mrkic edin po zanimanju sam varioc argon i co2,radnom iskustvo imam preko 10 god.trazim posao u njemackoj ili austriji ili u nekoj boljoj zemlji od bosne.unapred hvala br.tel.00387 62 929 633
Objavljeno:
ja sam gradjeviski majstor zidar fasader moler i tehnicka skola sa iskustvom,ako postoji mogucnost volio bi otici raditi u inostranstvo.
Objavljeno:
Razgovarali smo putem fb,ta stranica na fb vise nije validna.Dali dogovor jos uvijek vrijedi ili ne.pozz.Alena
Objavljeno:
Elektroinstalater sam postruci ,radijo sam u Sloveniji 2 godine kao voćar , potreban mi je posao van BiH
Objavljeno:
Pozdrav zovem se Nermim i imam 24god.Zivim u Bosni i Hercgovini grad Zenica.Imam zavrsenu srednju tehnicku skolu kao tehnicar vuce masinovodja.Volio bi da dobijem posao vani u Njemackoj ili Austriji kakav bilo jer mi je posao hitno potreban.Posao svaki mogu raditi cuvati djecu,pomagati starijim osobama(njegovatelj)raditi u kaficima kakv bilo posao potreban
Objavljeno:
Otac sam troje maloletne dece,ja radim ovde u Srbiji ali tesko vrlo tesko prolayim sa mojom bednom platom.Supruga nije u radnom odnosu znate kriza je za poso nas petoro sa 200 eura prezivjlavamo mesecno to je pravi horor.Imam od skolske spreme zavrseno treci stepen metalske sruke.Radim sve poslove elektro lucno i autogeno varenje naravno i rad sa brenerom za secenje i zagrevanje materijala.Imam dosta znanja oko gragevinskih poslova kao sto su zidanje,salovanje,betoniranje,malterisanje itd.Radio bih sve poslove fizicke jer sam dobar i vredan u tome covek samo treba imati jaku volju ono sto radi i kao prvo jaku sigurnost u sebi naravno na prvom mestu bezbednost.
Objavljeno:
trazim posao za viljuskaristu imam za tu struku polozeno i imam certifikat za polaganje,
Objavljeno:
Trazim posao u inostranstvu, Radila sam godinu dana u Francuskoj nazalost morala sam se vratiti. Bilo kakav cuvanje dece, sezonski poslovi, nemora biti evropa moze i dalje.....
Objavljeno:
Ja se zovem Neven Lazic po zanimanju sam bravar, sa iskustvom. U obradi metala i montazi, dugo sam radio u proizvodnji ALU solarije imontazi iste.
Objavljeno:
extel@live.at
Objavljeno:
Nudim Info kako doci do zaposlenja u Austriji ...vise putem emaila
Objavljeno:
Imali posla tih moze i na brod ja sam gradjevinac a radijo bi sve,bavijo sam se gradjevinom vise godina cak i u Rusiji i Sibiru sam radijo.MILOS
Objavljeno:
acu bosanca za predsjednika
Objavljeno:
Gdje se moze prijavit za posao u inostranstvu??imam iskustva u sloveniji i u njemackoj,sa poznavanjem dva strana jezika,,volio bi da mogu stupit u kontakt sa osobama koji pruzaju mogucnosti nasoj omladini da se zaposle i da obezbjede sebi buducnost!unaprijed hvala vam
Objavljeno:
PARADOKS Živio sam u zemlji apsurda, APSURD bješe već što sam živ. Posao se traži, a ne čeka, on svakom treba, ja bijah kriv. Bez posla čovjek praktično je mrtav, a ja nastradah kad sam ga tražio. Apsurd je u tome što sam se borio, nisam klečao, nisam potplatio. U žaru borbe pisao sam molbe, žalbe, tužbe i zahtjeve. Sve legalne metode koje znadoh, mene su eto došle glave. Zato sad stojiš ovdje i čitaš ovaj e p i t a f koji ti nema smisao. U pravu si to već je PARADOKS, al nemoj naglas izreći misao. R.Z.
Objavljeno:
Ovako: 1) Ozeniti se/udati za osobu druge nacionalnosti 2) Voljeti zemlju u kojoj si se rodio, odrastao, stakao porodicu... 3) Imati prijatelje i "prijatelje" medju pripadnicima svih naroda 4) Smijati se onima koji pocese naglo slaviti slave, pocese umetati "h" gdje treba i ne treba, stavljati slike novog "Tita" u sofersajbe, zvizdati svojoj reprezentaciji ... 5) I dalje se smijati i ne uzimati ih ozbiljno i kad pocnu hodati od mitinga do mitinga, izvlaciti kojekakve zastave od ko zna kuda a da ne znas ni cije su jer nemas pojma o tim i takvim zastavama (ali oni imaju, i te kako) 6) Otici u rat u samom pocetku jer glupo vjerujes da ima nade i sanse da ponovo bude "ko' nekad u 8" 7) Konacno uvidjeti sta se desava i ko su ti bili "prijatelji" cijeli tvoj zivot...i posljes sve u PM, jednom i za uvijek. Eto tako nekako obezbijedis sebi posao u Americi, Australiji, Novom Zelandu, Svedskoj...Dosta jednostavno. Samo treba cekati pravi momenat.
Objavljeno:
Ko i u inostranstvu traži posao preko ovih agencija, bolje da odmah potraži neki jednostavan posao po komšiluku ;)
Objavljeno:
Kriza za posao je svugdje u svijetu jedino jos poslovi koje niko nece da radi se mogu dobiti kao sto je gradjevina ili kupanje starih I nepokretnih ako niste gadljivi.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.