<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bez poskupljenja goriva u Srpskoj

<p>U Republici Srpskoj narednih dana sigurno neće biti povećanja cijena naftnih derivata, prije svega zbog toga što postoje određene rezerve ovog energenta, rekao je predsjednik Upravnog odbora Udruženja vlasnika benzinskih pumpi RS Vojin Mitrović. "U ovom trenutku nećemo ići na povećanje cijena, ali ako se nastavi trend poskupljenja u okruženju očekivano je da gorivo od sljedećeg utorka poskupi i u Srpskoj", izjavio je Mitrović, komentarišući rast cijena goriva u okruženju.<br />

17. novembar 2010, 12:00

On je istakao da je veoma važno što su cijene naftnih derivata u RS trenutno daleko niže od cijena ovog energenta u Federaciji BiH.

"Jeftiniji smo u RS od 10 do 20 feninga i veoma je bitno da naši potrošači to znaju, a treba ukazati i na ponašanje distributera naftnih derivata u FBiH u odnosu na distributere u Srpskoj", rekao je Mitrović.

Ističući da je rano govoriti o procentu porasta cijena, Mitrović je rekao da je povećana rafinerijska cijena od četiri do pet feninga po litru.

"Vjerujem da ćemo u narednih četiri do pet dana to na neki način `popeglati` i nećemo ići na povećanje cijena", dodao je Mitrović.

Biznis.ba